0dienas
6stundas
23minūtes
39sekundes

Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
“Atsakos uzņemties vainu!” Glorija Grevcova paziņo, ka izstājas no partijas “Stabilitātei!”
foto: LETA
Glorija Grevcova.
Sabiedrība

“Atsakos uzņemties vainu!” Glorija Grevcova paziņo, ka izstājas no partijas “Stabilitātei!”

Jauns.lv

Skandalozā 14. Saeimas deputāte Glorija Grevcova šodien paziņojusi, ka izstājas no Alekseja Rosļikova vadītās partijas “Stabilitātei!”, no kuras tika ievēlēta parlamentā.

“Atsakos uzņemties vainu!” Glorija Grevcova paziņo...

Par savu lēmumu Grevcova paziņojusi vietnē “TikTok”, pateicoties kurai izpelnījās lielu daļu savas atpazīstamības priekšvēlēšanu un 14. Saeimas pirmo darba mēnešu laikā.

“Turpmāk darbu Saeimā turpināšu kā neatkarīgais deputāts. Mana politiskā nostāja nav mainījusies. Par politiku sāku interesēties vēl tā saucamās kovid-afēras laikā,” video uzrunā paziņoja Grevcova.

Viņa sevi nodēvēja par parastu cilvēku, kurš aizstāv parastu cilvēku tiesības: “Jā tiešām – es esmu strādājusi par parastu malkas krāvēju un man ir vidējā izglītība, ko arī norādīju savā anketā [kas tika iesniegta CVK], bet dīvainā kārtā dati tika izmainīti. Bet es nevēlos un es atsakos uzņemties vainu par cita cilvēka izdarībām!”

Ar šādu vēstījumu Grevcova, noprotams, kritizē savu partijas biedru par skandālu saistībā ar dokumentu, kurā Centrālajai vēlēšanu komitejai sniegta patiesībai neatbilstoša informācija.

Grevcova apgalvo, ka arī turpmāk ir apņēmusies aizstāvēt parastos cilvēkus, “no tā ļaunuma, kurš ir mūsu valstī” un “aizstāvēt arī sevi pilnā apmērā”.

Jāpiebilst, ka pēc nesenā tiesas sprieduma pirmajā instancē, kurā Grevcovai tika piespriestas 160 stundas sabiedriskā darba par melošanu CVK, ar visnotaļ negaidītu paziņojumu klajā nāca viņas partijas līderis Aleksejs Rosļikovs.

Melošanā apsūdzētā deputāte Glorija Grevcova ierodas uz tiesu 17. janvārī

Rīgas pilsētas tiesa Vidzemes priekšpilsētā šodien skata Krimināllietu, kurā par nepatiesu ziņu sniegšanu Centrālajai vēlēšanu komisijai (CVK) apsūdzēta 14.Saeimā ievēlētā ...

Vērtējot tiesas piespriesto sodu Grevcovai, Rosļikovs norādīja, ka tiesnesis, kurš vērtēja partijas biedres lietu, ir ļoti objektīvs.

"Absolūti visi advokāti saka, ka tas ir ļoti augstas kompetences profesionālis. Līdz ar to apšaubīt viņa lēmumu ir diezgan sarežģīti," sacīja politiķis, gan piebilstot: ja Grevcova turpinās tiesvedību, partija viņu noteikti atbalstīs.

Jautāts, vai Grevcovai nebūtu jānoliek deputātes mandāts, Rosļikovs uzsvēra, ka, viņaprāt, Grevcovai būtu svarīgi sev saprast, kur viņa atrodas un kādus solījumus viņa deva saviem vēlētājiem.

"Ja vēlētājs uzskata, ka viņai ir tiesības turpināt cīnīties par savu taisnīgumu, tad viņa var turpināt to darīt," teica politiķis, piebilstot, ka 15. martā frakcijā ar Grevcovu tiks pārrunāts jautājums par tiesvedību.

Vairāk par Glorijas Grevcovas skandālu saistībā ar CVK iesniegto informāciju iespējams izlasīt šeit.