foto: ekrānuzņēmums no video
VIDEO: krievu aktīviste Osipova Rīgā noliec galvu pie tanka, ar kuru okupanti siroja Bučā
Zīmīgi, ka šī okupantu kaujas mašīna, kuras priekšā šādi izpildījusies Osipova, nāk no “krievu pasaules” terorā ļoti cietušā Bučas apgabala.
Sabiedrība
2023. gada 1. marts, 11:48

VIDEO: krievu aktīviste Osipova Rīgā noliec galvu pie tanka, ar kuru okupanti siroja Bučā

Jauns.lv

Iznīcinātais Krievijas bruņoto spēku tanks T-72B, kurš šobrīd apskatāms pie Kongresu nama Rīgā, pulcē gan vienkāršus interesentus, gan arī aktīvistus. Pie tā jau mēģināts atstāt ziedus, taču daudz tālāk ir gājusi partijas “Latvijas krievu savienība” (LKS) Liepājas teritoriālās organizācijas vadītāja Jeļena Osipova.

Sociālajā tīklā “Facebook” prokremliskā aktīviste ievietojusi video, kurā redzama viņa pati, stāvot pie satriektā tanka.

Fonā videoklipam iemontēta sērīga mūzika, kuras pavadījumā Osipova teju vai miera stājā, turot labo roku uz sirds, noliec galvu tanka priekšā:

“Rīgā, pie tanka... skaidrot neko netaisos,” pierakstīts pie video.

To ar “like”, sirsniņām un līdzīgām sejiņām jau atzīmējuši ap teju 200 “Facebook” lietotāji.

Citi tikmēr krievu valodā nodēvē Osipovu par malaci un smej, ka ideja ar tanka novietošanu Latvijas galvaspilsētā nav izvērtusies kā plānota.

Zīmīgi, ka šī okupantu kaujas mašīna, kuras priekšā šādi izpildījusies Osipova, nāk no “krievu pasaules” terorā ļoti cietušā Bučas apgabala.

Kā zināms, neapmierinātībā ar sakāvi Ukrainas ziemeļu pusē krievu okupantu vienības masveidā spīdzināja, aplaupīja, izvaroja un nogalināja ukraiņus.

No neiedomājamām krievu armijnieku zvērībām cieta kā veci, tā jauni, kā sievietes, tā bērni.

Pēc Bučas pilsētas atbrīvošanas no Krievijas karaspēka uz ielām atklājas okupantu kara noziegumi [Brīdinām - nepatīkami skati!]

No Krievijas spēkiem atbrīvotās Kijivas apgabala Bučas pilsētas ielās visur guļ līķi, cilvēki nogalināti ar šāvienu pakausī, lai gan daudzi ...

gallery icon

Ļaudis Rīgā aplūko iznīcināta okupantu tanka paliekas

Vairākās Eiropas Savienības (ES) valstu galvaspilsētās šodien ir aplūkojamas Ukrainas bruņoto spēku iznīcinātas okupantu tehnikas vienības.

gallery icon

Tā kā Osipova jau darījusi zināmu, ka neko nepaskaidros, Jauns.lv rakstiski vērsās pie LKS vadības, jautājot, kā partija komentētu savas pārstāves rīcību. Atbilde pagaidām nav saņemta.

Kā zināms, partija neiekļuva 14. Saeimā. Par Osipovu, kura kandidēja Kurzemē, atdotas 2464 balsis. Aktīviste saņēma 786 plusus un 28 mīnusus.

Osipovas dzīvesbiedrs ir skandalozais prokrieviskais aktīvists Jevgēņijs Osipovs.

Osipova pārstāvētā partija “Par dzimto valodu!” savulaik savāca nepieciešamos parakstus, lai 2012. gadā rīkotu referendumu par valsts valodas statusa piešķiršanu krievu valodai.