foto: Edijs Pālens/LETA
Kur un kā sagaidīt 2023. gadu? Vispilnīgākais gadu mijas svētku kalendārs
Šogad pēc “nogurdinošiem” diviem kovidgadiem Jaungada svinības sitīs augstu vilni.
Sabiedrība
2022. gada 29. decembris, 05:08

Kur un kā sagaidīt 2023. gadu? Vispilnīgākais gadu mijas svētku kalendārs

Elmārs Barkāns

Jauns.lv

Jauno 2023. gadu varam sagaidīt gan jestros pasākumos pilsētu centrālajos laukumos, gan trakulīgās ballītēs, gan mazliet rāmākos saviesīgos pasākumos. Jauns.lv piedāvā visapjomīgāko svētku pasākumu un sarīkojumu sarakstu. Protams, šī ir tikai daļa no gadu mijas sagaidīšanas svētku klāsta, bet, jau to vien aplūkojot, varam secināt, ka idejas birst kā no pārpilnības raga.

Te gan jāpiebilst, ka pirms izvēlaties apmeklēt kādu svētku pasākumu, kurā apmeklētāju skaits ir ierobežots un nepieciešama rezervācija, derētu pārliecināties, vai vēl ir brīvas vietas. Lai varētu vieglāk orientēties plašajā piedāvājumā, Jauns.lv apkopojis Vecgada pavadīšanas un Jaungada  sagaidīšanas pasākumus septiņās sadaļās: “Rīga”, “Pierīga”, “Kurzeme”, “Latgale”, “Sēlija”, “Vidzeme” un “Zemgale”.

Rīga

foto: Juris Rozenbergs
Rīgā vērienīgas publiskās Vecgada pavadīšanas un Jaunā gada sagaidīšanas svinības notiks Vecrīgā, viena no centrālajām vietām – Ziemassvētku tirdziņš Doma laukumā.

* Rīgas Rātslaukums piecas stundas – no 31. decembra pulksten 21:00 līdz 1. janvāra pulksten 02:00 pārvērtīsies par vienu no maģiskākajām vietām galvaspilsētā, kur visus sagaidīs plaša izklaides un muzikālā programma - spēlēs rokgrupa “Dzelzs Vilks”, Ralfs Eilands ar pavadošajiem mūziķiem, bungu un dūdu grupa “Auļi”, kā arī alternatīvā roka grupa “Sudden Lights”. Kad pulkstenis sitīs pusnakti, tad visi sanākušie tiks iepriecināti ar gaismas šovu ar pirotehnikas elementiem.

* Savukārt laukumā pie Kongresu nama 31. decembrī no deviņiem vakarā būs īpaša Jaungada sagaidīšanas svētku programma jauniešiem un tiem, kas mūžam sirdī jauni: uzstāsies humorroka grupa “Pirmais kurss”, reperis ansis ar pavadošajiem mūziķiem, grupa “Carnival Youth”, kā arī repa apvienība “Kreisais krasts”. Tieši pusnaktī ir paredzēts neliels gaismas šovs ar pirotehnikas elementiem.

* Bet Doma laukumā 31. decembrī jau no astoņiem vakarā līdz diviem naktī starp piparkūku un grauzdētu mandeļu aromātiem, sildošajiem karstvīna un silto dzērienu malkiem un gardo ēdienu kumosiem sagaidīs sirsnīgas Jaungada svinības Vecrīgas Ziemassvētku tirdziņā. Par gaisotni parūpēsies Ivo Grīsniņš, Dj Toms Grēviņš un, protams, karaliskā tirdziņa atmosfēra! 

* Koncertzālē “Palladium” 31. decembrī pulksten 20.00 sāksies “Mīlestības koncentrāts” - Jaungada sagaidīšanas balle ar Mazo Princi!. Visus sagaidīs un priecēs - labākie Latvijas Dj, kokteiļi un bārmeņi, grupa “Mazais Princis”, spoguļbumbas un varenas dūmmašīnas, ka arī daudz kas cits (biļešu cena: 25 eiro, VIP biļete – 100 eiro).

* Rīgas cirkā 31. decembrī desmitos vakarā sāksies Jaungada sagaidīšanas balle “Jazz Masquerade” - dzīvās mūzikas, mākslas un cirka sinerģija. Balles naratīvs ir improvizācija jeb spēles ar laiku, to vienlaikus pakļaujot un pilnībā atdodoties tam. Rīgas cirka telpās darbosies vairākas deju zāles, Lielajā arēnā uzstāsies Raita Ašmaņa bigbends, kā arī solisti Kristīne Prauliņa un Žoržs Siksna. Ar īpašu muzikālu performanci jaungada svinētājus priecēs hiphop izpildītājs Ozols. Sagaidot pusnakti, balles viesiem būs iespēja vērot unikālas, īpaši jaunajai cirka telpai un svētku scenogrāfijai atbilstošas performances, kuras veidojuši starptautiska mēroga un vietējie cirka mākslinieki (biļešu cena – 26 eiro, VIP biļete - 71 eiro).

* Šie, protams, ir tikai nedaudzi svētku pasākumi, kas 31. decembra vakarā un 1. janvāra naktī norisināsies galvaspilsētā. Tā kā rīdziniekiem un Rīgas viesiem jāšķirsta programmas un jāizvēlas kāds no desmitu desmitiem pasākumiem, kas ļaus jautrā un patīkamā gaisotnē sagaidīt 2023. gadu.

Jūrmala un Pierīga

foto: Publicitātes foto
Jaungada sagaidīšanas pasākumu saraksts ir gana plašs un ir pamatīgs iemesls palauzīt galvu un izpētīt reklāmas, lai saprastu, uz kuru pusi doties svinēt būtu visērtāk un visjautrāk.

Jūrmala
* Dzintaru koncertzāles Mazajā zālē pulksten 19:00 notiks “Ziemassvētku festivāls gadumijas noskaņās” ar Johana Štrausa skaņdarbiem - programmā “Jaungada koncerts un Vīnes valši”, ko diriģēs Latvijas Nacionālas operas galvenais diriģents Mārtiņš Ozoliņš (biļešu cenas: 20-50 eiro “Biļešu paradīzes” tīklā).

* Savukārt Kauguru Kultūras nama pagalmā no vienpadsmitiem vakarā 31. decembrī spēlēs Jaungada orķestris kopā ar īpašo viešņu – Ievu Akurāteri. Programmā paredzēta sadziedāšanās, pieslēgšanās TV translācijai un pusnaktī – gaismu šovs.

Ķekavas novads
* Baložu kultūras namā 31.  decembrī pulksten 22:00 sāksies gadumijas balle ar grupu „Roja” (biļešu cena: 30 eiro).

* Doles Tautas namā 31. decembrī pulksten 20:00 sāksies Gadumijas balle, ko vadīs Rihards Čerkovskis, bet muzicēs Valters & Valters (biļešu cena: 30 eiro).

* Katlakalna Tautas namā 31. decembrī pulksten 22:00 sāksies Jaunā gada sagaidīšanas balle. Pasākuma norise pie galdiņiem ar pašu rūpētu cienastu; par lustīgām un nerimstošām dejām rūpēsies muzikālā apvienība „5Jāņi” (ieejas maksa: 30 eiro).

Ropažu novads
* Kultūras centra “Ulbrokas Pērle” Mazajā zālē pie galdiņiem 31. decembrī no pulksten 21:30 visus gaida uz Jaungada balli “Pērles mirdzumā”. Būs dejas un izklaides kopā ar grupu “Deficīts”. Biļešu cena: 25 eiro (“Biļešu paradīzes” tīklā). Visi balles apmeklētāji laipni aicināti ierasties ar savu cienastu.

Mārupes novads
* Mārupes Kultūras namā 1. janvārī pulksten 01:00 norisināsies Mārupes gadumijas balle  kopā ar grupu  “Kraujas Band”. Ballē skanēs burvīgas melodijas, kuru pavadībā varēs griezties dejās, vakara gaitā būs īpaši pārsteigumi, līdzi jāņem groziņi un labs garastāvoklis, ar ko iesākt 2023. gadu (ieejas maska: 20 eiro).

Saulkrastu novads
* Saulkrastu novads 31. decembrī pulksten 23:15 visus aicina uz Jaunā gada sagaidīšanu Neibādes parkā pie Saulkrastu estrādes Neibādes parkā, kur kopā ar dzirkstošo dziedātāju Dināru Rudāni, Patrišu un grupu “Rock5” ieskandinās Zaķa gadu. Īsi pirms pusnakts visi vienosies kopīgā dziesmā un iedegs brīnumsvecītes par mieru pasaulē.

Kurzeme

foto: Juris Rozenbergs
Liepājniekus Rožu laukumā Jaunā gada priekšvakarā priecēs Dons.

Liepāja
* Gadu mijas pasākums 31. decembrī no pulksten 23:00 notiks pie Liepājas galvenās egles Rožu laukumā. Īpašais svētku notikums būs populārā mūziķa un dziesmu autora Dona koncerts. Jaunā gada atnākšanas mirkli īpašu spožu padarīs muzikāli gaismas efekti. Līdz ar 2023. gada iestāšanos svētku skatuvi pārņems radio ētera personība Dj Magnuss Eriņš, aicinot uz kopīgu jautru izdejošanos.

* Pirms pulcēties Rožu laukumā un kopīgi sagaidīt gadu mijas brīdi 31. decembra vakarā Svētās Trīsvienības baznīcā pulksten 22:00 uz gada nogales koncertu ziemas skaņās un sajūtās aicinās mūziķi Igo un Jānis Strazds.
 
* Nakts klubā “Cukurfabrik” (Stendera ielā 18/20) visus uz Jaunā gada sagaidīšanu aicina 31. decembrī no pulksten 22:00 (ieejas maksa: pieci eiro).

* Liepājas Latviešu biedrības namā košā Jaungada balle sāksies 31. decembrī pulksten 22:00 kopā ar talantīgajiem Liepājas teātra aktieriem Agnesi Jēkabsoni-Ozoliņu un Viktoru Elleru ar grupu (biļešu cena: 55 eiro).

Ventspils
* 31. decembra vakarā no pulksten 23:30 ventspilnieki un pilsētas viesi aicināti kopā sagaidīt Jauno gadu Lielajā laukumā. Muzikāli enerģisku programmu līdz krāšņajai uguņošanai būs sarūpējusi leģendārā latviešu deju mūzikas grupa “100 debija”. Uguņošana notiks tradicionāli pēc Ventspils laika – pulksten 00:33:44.

* Ventspils Kultūras centrs 31. decembrī pulksten 22:00 ielūdz 2023. gadu sagaidīt krāšņā un priekpilnā Gadumijas ballē, kurā garantētas azartiskas dejas, muzicējot grupas “Tirkizband” puišiem un dīdžejam Lācim. Par vispārējo vakara jautrību parūpēsies pazīstamais improvizators un TV raidījumu vadītājs Marģers Majors (biļešu cenas: 20-30 eiro “Biļešu paradīzes” tīklā).

Dienvidkurzemes novads
* Novadā notiks vairākas Jauna gada sagaidīšanas balles (to sākums 31. decembrī pulksten 22:00 vai 23.00). Pašvaldības mājas lapā meklējiet informāciju par cenām, cik maksā ieejas biļetes (kā kurā vietā – no pieciem līdz pat 20 eiro).

Lieģos uzstāsies grupa “Tequila Band”, Grobiņā – “Sestā Jūdze”, Priekulē - “Jacks with coke”, Nīcā - “Diapazons”, Vecpilī - Valters no Gramzdas, Bunkā - “Pa ceļam”, Pāvilostā - “Galaktika”, bet Vaiņodē - A. Pūpolu ar draugiem.

Kuldīgas novads
* Gadumijas balle Kuldīgas novada kultūras centrā (Piltenes ielā 32) sāksies 31. decembrī pulksten 22:00. Par omulību visa vakara garumā gādās Vilnis Dumpis, deju orķestris un pasākuma vadītājs Jurģis Spulenieks (vietas pie galdiņiem, līdzi ņemot pašu sarūpētu groziņu; biļešu cena – 30 eiro).

* Kurmāles pagasta pasākumu zāle Vecgada balle ar grupu “Nakts ziņas” sāksies 31. decembrī pulksten 21:00 (biļešu cena: pieci eiro).

* Jaungada sagaidīšana “Nāc kopā ar mums” Skrundas kultūras namā sāksies 31. decembrī pulksten 22:00 (obligāta pieteikšanās pa tālruni 29570360; ieejas maksa: desmit eiro). 

* No pulksten 23.30 būs kopīga Jaunā gada sagaidīšana pie Skrundas kultūras nama.

* Vecgada balli ar Jaunā gada sagaidīšanu Ēdoles kultūras namā atklās 31. decembrī pulksten 22:00 (ieeja ar iepriekš iegādātām biļetēm).

* Vecgada balle/karnevāls Pelču Tautas namā sāksies 31. decembrī pulksten 22:00.

* Tāpat šai pašā laikā (22:00 vai 23:00) Jaungada balles notiks arī citviet novada tautas namos – Rendā, Nīkrācē, Kabilē, Pelčos un Alsungā.

Saldus novads
* Publiska Jaunā gada sagaidīšana Saldus centrā – Oskara Kalpaka laukumā sāksies 31. decembrī pulksten 22:00.

* Brocēnu kultūras namā Vecgada balle ar grupu “Sienāži” sāksies 31. decembrī pulksten 22:00 (biļešu cena: desmit eiro).

* Ezeres kultūras nams Vecgada balle ar grupu “Čirkainie” sāksies 31. decembrī pulksten 21:00 (biļešu cena: septiņi eiro).

* Druvas kultūras namā Gadumijas balle ar grupu “Klaidonis” sāksies 31. decembrī pulksten 22:00 (biļešu cena: desmit eiro).

* Gaiku kultūras namā Jaunā gada balle ar Mārtiņu Bērtuli un Co sāksies 31. decembrī pulksten 22:00 (biļešu cena: pieci eiro).

Talsu novads
* Talsu Pilsētas laukumā visi uz Jaunā gadu sagaidīsim ar grupu “Credo” un svētku salūtu aicināti 31. decembrī pulksten 23:30.

* Talsu Tautas namā Gadu mijas balle sāksies 31. decembrī pulksten 20:00. Par vakara izklaidēm un atmosfēru rūpēsies Juris Mūrmanis, bet par deju ritmiem – grupa “No Boundaries & DJ PHILL” (biļešu cenas – 25 eiro, bērniem – 15 eiro; vietu skaits ierobežots).

* Kolkas Tautas namā Vecā gada pavadīšana un Jaunā gada sagaidīšana disko ritmos ar Dj Gunāru – diskotēku vectētiņu no Dundagas – sāksies 31. decembrī pulksten 22:00 (ieejas maksa: pieci eiro; ierašanās disko tērpos un ar groziņiem).

* Rojas Kultūras centrā Jaungada diskoballe sāksies 1. janvārī piecas minūtes pēc pusnakts (biļetes cena: seši eiro).

* Lubes kultūras namā Vecgada balle sāksies 31. decembrī pulksten 23:00 (ieejas maksa: desmit eiro).

Tukuma novads
* Tukuma kultūras namā 31. decembrī pulksten 17.00 notiks Atmosfērisks vakars un Vecgada koncerts ar grupu “Credo” (biļešu cenas: 8-12 eiro “Biļešu paradīzes” tīklā).

* Vecgada balle Kandavas kultūras namā ar dziedātāju Normundu Rutuli, Brazīlijas deju šovu un Dj Jax sāksies 31. decembrī pulksten 22:00 (galdiņballe ar saviem groziņiem; biļešu cena: 17-20 eiro).

* Bet no 31. decembrī no pulksten 23:00 Kandavas promenādē divas stundas varēs vērot Gaismas lāzeršovu.

Ventspils novads
* Jaungada sagaidīšanas balle ar grupu “Express” Piltenes kultūras namā sāksies 31. decembrī pulksten  21:00 (ieejas maksa: septiņi eiro).

* Zlēku kultūras nama Jaungada balle kopā ar Arti Arāju sāksies 31. decembrī pulksten 22:00 (ieejas maksa: pieci eiro).

* Užavas kultūras namā Jaunā gada balle “Daudz laimes…” sāksies 31. decembrī pulksten 23:00 (ieejas maksa: pieci eiro).

Latgale

foto: Ieva Čīka/LETA
Kultūras centrā “Vārpa” Daugavpilī Vecgada balle notiks kopā ar grupu “Dabasu durovys”.

Daugavpils
* Daugavpilī publiskā Jaunā gada sagaidīšana notiks Vienības laukumā no pulksten 23:30 31. decembrī līdz 1. janvāra pulksten 02:00, kad skanēs mūzika. Bet vienos naktī būs skatāma lāzergaismu projekcijas izrāde “Jaunais gads Daugavpilī – 2023!”.

* Augšdaugavas novada kultūras centrā “Vārpa” (Dobeles ielā 30) Vecgada balle kopā ar grupu “Dabasu durovys” sāksies 31. decembrī pulksten 22:00 (ieejas maksa: 15 eiro).

Rēzekne
* Rēzeknes Festivāla parkā pie lielās pilsētas egles jautra un muzikāla Jaunā 2023. gada sagaidīšana ar koncertprogrammu un krāšņu Jaungada uguņošanu sāksies 31. decembrī pulksten 23:30. Lai Jaunais gads tiktu sagaidīts ar lieliskām un pozitīvām emocijām, klātesošos priecēs Dailes teātra dziedošo aktieru ansamblis “Ilga”. Tieši pusnaktī varēs izbaudīt krāsainu svētku salūtu. 1. janvārī no pulksten 00:30 lustēšanās turpināsies Jaungada nakts diskotēkā ar Dj NonSerious.

Augšdaugavas novads
* Sventes kultūras namā Vecgada pavadīšana “Ir dīvaina sajūta gadu mijā” sāksies 31. decembrī pulksten 21.00.

* Subates kultūras namā visi uz Jaungada sagaidīšanu aicināti 31. decembrī pulksten 23.45.

* Šēderes kultūras namā Nakts diskoballe sāksies 31. decembrī tieši pusnaktī – 24:00.
 
Balvu novads
* Balvu Kultūras un atpūtas centrā 31. decembrī pulksten 22:00 sāksies Jaungada balle kopā ar grupām “Tranzīts” un “Putukvass”.

* Žīguru Kultūras nams gada pēdējā dienā desmitos vakarā visus aicina uz Jaungada balli kopā ar mūziķi Juri Ķirsonu.

* Bet Kupravas pagasta pārvaldes zālē Jaungada nakts diskotēka sāksies 1. janvārī pulksten 01:00. 

Krāslavas novads
* Ķepovas Saietu namā Neikšānos Jaunā gada ballīte sāksies 31. decembrī pulksten 21:00 (ieeja bez maksas ar savu groziņu).

Līvānu novads
* Pie Līvānu kultūras centra 1. janvāri pulksten 00:30 varēs uzklausīt novada domes priekšsēdētāja Andra Vaivoda svētku uzruna, pēc kuras doties ēkā iekšā uz Jaunā gada balli kopā ar grupu “Keksi” (ieejas maksa: desmit eiro).

* Bet Rudzātu kultūras nams uz Jaungada groziņballi kopā ar “Marchello” aicina 31. decembrī pulksten 22:00.

Ludzas novads
* Ludzas kultūras namā disko-balle “Sveiks Jaunais Trusīša gads” sāksies 1. janvārī pulksten 00:30.

* Savukārt 1. janvārī pulksten 01:00 Jaungada diskotēkas/balles sāksies Briģu Kultūras namā (ieeja brīva), Zilupes kultūras namā (ieejas maksa: divi eiro) un Kārsavas kultūras namā (ieejas maksa: pieci eiro).

Rēzeknes novads
* Feimaņu kultūras nams 31. decembrī pulksten 15:00 aicina uz bezmaksas Gadu mijas koncertu “Baltie sapņi”,.

* Ratnieku Tautas namā 31. decembrī pulksten 23:00 sāksies Jaungada disko balle kopā ar Dj Normundu (ieeja bezmaksas).

* Gaigalavas pagasta kultūras namā 31. decembrī pulksten 23:00 sāksies pasākums “Sagaidām Jauno gadu kopā”. Programmā: salūts, spēļu programma, Jaungada nakts laimīgās biļetes izloze, balle (ieejas maksa: četri eiro).

* 1. janvārī pulksten 01:00 sāksies Jaunā gada diskoballes Maltas pagasta kultūras namā (ieejas maksa: četri eiro) un Kaunatas pagasta tautas namā (bezmaksas).

Preiļu novads
* Preiļu centrā pie svētku egles 31. decembrī no pulksten 23:15 līdz 1. janvāra trešajai stundai tiks svinēta Jaungada nakts. Būs novada mēra Ārija Vucāna apsveikums, Jaunā gada ierībināšana, diskoballe (īpašie viesi – “Sunny Groove Dixie” no Rīgas).

* Riebiņu kultūras namā 31. decembrī no astoņiem vakarā notiks Jaungada sagaidīšana “Pikanto zaķu nakts 2023”. Vakara vadītāji – dziedošie aktieri Lauris Subatnieks, Aldis Siliņš un Gundars Silakaktiņš; balle kopā ar grupu “Ginger band” (ieejas maksa: 10-15 eiro)..

Varakļānu novads
* Varakļānos Jaunā gada sagaidīšana notiks pie kultūras centra, bet balle ar grupu “Brāļi” sāksies 1. janvārī pulksten 00:30. 

Sēlija

Aizkraukles novads
* 31. decembrī desmitos vakarā visi aicināti laukumā pie Skrīveru kultūras centra, kur 2023. gadu sagaidīs ar Vecgada gaismu spēlēm “Uguns un nakts”.

* Kokneses kultūras centrā Jaungada balle, kurā spēlēs “Marika un Druvis” sāksies 1. janvārī pulksten 01:00 (ieejas maksa: seši eiro; galdiņu rezervēšana – kultūras centra kasē, tālrunis – 26574538).

* Arī Mazzalves pagasta Ērberģes sporta hallē Jaungada balle, kurā spēlēs “Emily family” no Aizkraukles, sāksies 1. janvārī stundu pēc pusnakts (ieejas maksa: pieci eiro).

Jēkabpils novads
* Jēkabpilī īsi pirms pusnakts Vecpilsētas laukumā sāksies izklaidējoša programma, kuras laikā varēs gan iedvesmoties, gan uzzināt kaut ko jaunu par gaidāmo gadu, gan izjust satriecošas emocijas. Uzstāsies “Xeny Dance Studio” audzēkņi, būs “Fire Spirit” ugunsšovs un citi pārsteigumi. No vieniem naktī būs ballīte kopā ar Dj Jāni Balodi.

Vidzeme

foto: Publicitātes foto
Limbažu pilsētas galvenā egle.

Alūksnes novads
* Alūksnes kultūras centrā Jaungada balle kopā ar grupu “Propellers” sāksies 31. decembrī pulksten 23:00 (ieejas maksa: desmit eiro).

Cēsu novads
* Jaunā gada sagaidīšana Cēsu Vienības laukumā 31. decembrī būs no pulksten 23:00.

* Nītaures kultūras namā Jaunā gada ballē ar grupu “Tonija Dombrovska & Deju Orķestris” sāksies 31. decembrī pulksten 23:00.

* Vecpiebalgas kultūras namā Jaungada nakts balle ar grupu “Zēgevaldes trio” iesāksies 1. janvārī pulksten 00:30 (biļetes cena: desmit eiro).

Gulbenes novads
* Gulbenes Centrālajā skvērā visi uz Jaunā gada sagaidīšanu pulcēsies 31. decembrī pulksten 23:00, pēc kā jau nākamajā gadā – 1. janvārī pulksten 00:30 Gulbenes kultūras nama grupa “Tilts” un Roberts Lejasmeiers spēlēs Jaungada ballē (ieejas maksa: desmit eiro).

* Savukārt pie Kalnienas kultūras nama Stāmerienē visi 2023. gada pie siltas tējas, piparkūkām, mūzikas aicināti sagaidīt 31. decembrī pulksten 23:30. Būs arī gaismas šovs.

* Staru kultūras namā Jaungada balle ar grupu “Kreisais pagrieziens” sāksies 1. janvārī pulksten 00:30 (ieejas maksa: septiņi eiro).

Limbažu novads
* Limbažu kultūras namā 31. decembrī no pulksten 21:00 notiks pasākums “Sveiks Jaunais gads!”, kurā spēlēs grupa “Flames & Rollones” (solists Atis Zviedris), pēc pusnakts būs arī krāšņš uguns šovs (biļešu cena: 10-15 eiro).

* Ainažu kultūras namā 31. decembrī pulksten 21:00 sāksies Jaunā gada sagaidīšanas balle kopā ar “Avārijas brigādi” un “Mercu” (ieejas maksa: pieci eiro).

* Bet Salacgrīvas kultūras centrā 31. decembrī deviņos vakarā sāksies Gadumijas balle ,,Baltā truša izaicinājums’’ (pārsteigumus radīs iluzionists Dmitrijs Bubins, bet balli spēlēs grupa ,,Džentelmeņu špagats’’; ieejas maksa: desmit eiro; galdiņu rezervācija un biļešu iepriekšpārdošana Salacgrīvas kultūras centrā).

* Igates pilī uz 2023. gada sagaidīšanu 31. decembrī gaida jau no pulksten 20:00. Par vakara muzikālo baudījumu rūpēsies grupa “Billy B and his Sonic Rockets”, kā arī Dj, jauno gadu sagaidīs ar krāšņu salūtu (biļešu cena: 55 eiro).

Madonas novads
* Vestienas pagasta tautas namā “Dainas” 31. decembrī astoņos vakarā vecgada izrādes tradīciju “Un sākas viss no gala…” spēlēs Vestienas amatierteātris ‘’Aušas’’ (ieeja bezmaksas).

* Mārcienas kultūras namā 31. decembri pulksten 23:00 sāksies Jaungada nakts diskoballe, kas dos iespēju 1. janvāra nakti pavadīt jautrā draugu lokā pie galdiņiem (ieeja bezmaksas). To pašu tieši šai pašā laikā piedāvā arī Kalsnavas kultūras nams.

* Savukārt Mētrienas Tautas nams jautrā atmosfērā pavadīt 2022. gadu un sagaidīt 2023. gadu deju ritmos kopā ar grupu “Ginc un es” 31. decembrī no vienpadsmitiem vakarā piedāvā par trim eiro.

Ogres novads
* 31. decembrī no pulksten 21.00 Ogres novada kultūras centra Deju zālē notiks Jaunā gada balle ar grupu “Zelta kniede”. Pasākumā būs ilūzijas un maģijas priekšnesumi un meistardarbnīca ar iluzionistu Valdemāru Veisu. Tāpat paredzēta svētku uguņošana no kultūras centra jumta (biļešu cenas: 20-25 eiro).

* Ikšķilē Jaungada sagaidīšanas pasākums Centra laukumā būs no 31. decembra pulksten 23:00 līdz 1. janvāra pulksten 01:00.

* Ķeipenes Tautas namā Jaungada sagaidīšanas balle kopā ar Juri Neretnieku sāksies 31. decembrī pulksten 22:00 (biļešu cena: desmit eiro).

* Gadu mijas balle Birzgales Tautas namā sāksies 31. decembrī pulksten 23:00 (biļetes cena: pieci eiro).

Siguldas novads
* 31. decembrī pulksten 23:30 kopīga jaunā gada sagaidīšana notiks Siguldas dzelzceļa stacijas laukumā. Būs novada pašvaldības domes priekšsēdētājas Līgas Sausiņas svētku uzruna un svētku uguņošana.

foto: no izdevniecības "Rīgas Viļņi" arhīva
Kultūras centrā “Siguldas devons” visus 2023. gada sagaidītājus priecēs Jānis Stībelis.

* Kultūras centrā “Siguldas devons” balle “Gadumija devonā” sāksies 31. decembrī pulksten 21:00. Tajā sagaidīt 2023. gadu ar labu mūziku un smiekliem visas nakts garumā aicinās Jānis Stībelis ar mūziķu apvienību un prieka enerģijas radīšanas virtuozs Armands Simsons (biļešu cena pie galdiņiem – 50-60 eiro “Biļešu paradīzes” tīklā).

* Mālpils Kultūras centrs aicina gadu mijas maģisko nakti 31. decembrī no pulksten 21:00 līdz pat četriem no rīta pavadīt viesmīlīgā atmosfērā kopā ar draugiem un svinību viesiem aizrautīgā ballē. Viesus ar lielisku mūziku iepriecinās Atis Auzāns kopā ar mūziķiem, balles laikā paredzēti dažādi pārsteigumi, arī dāvanu izloze un foto stūrītis (ieejas maska; 25 eiro, ar novadnieka karti – 20 eiro “Biļešu paradīzes” tīklā).

* Inčukalna Tautas namā Jaungada balles pie galdiņiem sākums 31. decembrī pulksten 23:00. Būs gan blūzs, gan roks un rokenrols, gan arī latviešu estrādes mūzika kopā ar mūziķu apvienību “Spektrs” (ieejas maksa: 15 eiro).

* Mores Tautas namā Jaungada nakts balle pie galdiņiem ar grupu “Hono” sāksies 31. decembra pēdējā minūtē – pulksten 23:59 (biļetes cena: astoņi eiro).

Valkas novads
* Valkas-Valgas kopīgā Jaunā gada sagaidīšana dvīņu pilsētas centrā sāksies 31. decembrī pulksten 23:00. Būs lāzeršovs, uguns skulptūras un ballīte ar Dj līdz jaunā gada pirmajām stundām.

Valmieras novads
* 31. decembrī no pulksten 22:00 būs Jaungada sagaidīšana Valmieras Kultūras centrā, kur paredzēta izklaidējoša programma ar vakara vadītāju Edgaru Žukovski un lustīga balle ar grupu “Papīra lidmašīnas” (pasākums notiks pie galdiņiem, līdzi jāņem “groziņu” (ieejas maksa: 10-15 eiro “Biļešu paradīzes” tīklā).

* 31. decembrī no pulksten 20:00 līdz 1. janvāra vieniem naktī Sedas pilsētas centrā pie svētku egles notiks gaismas un skaņas saspēle.

* Šai pašā laikā gaismas un skaņas saspēle notiks arī Strenču pilsētas centrā pie svētku egles.

* Rūjienas Kultūras centrā Jaunā gada masku balle kopā ar grupu “Lauku muzikanti” sāksies 31. decembrī pulksten 22:00 (ieejas maksa: septiņi eiro).

* Naukšēnu kultūras namā Jaungada sagaidīšanas balle kopā ar grupu “Trešās brigādes Amulets” sāksies 31. decembrī pulksten 22:00 (ieejas maksa: septiņi eiro).

Zemgale

foto: Bauskas novada pašvaldība
Bauskā sagaidīt Jauno gadu visi pulcēsies pilsētas senajā Rātslaukumā.

Jelgava
* Jelgavas brīvdabas koncertzālē “Mītava” Pasta salā Jaungada sagaidīšana sāksies 31. decembrī pulksten 23:00. Būs jautras dejas kopā ar grupu “Karakums”. Jelgavnieki jauno gadu sagaidīs divas reizes – pulksten 24:00 kopā ar visu Latviju un 25 minūtes pāri pusnaktij, kad 2023. gads iestāsies pēc Jelgavas laika.

Bauskas novads
* Bauskas Rātslaukumā Jaunā gada sagaidīšana 31. decembrī sāksies pulksten 23:30. Šeit tiks demonstrēti video ar aizvadītā gada notikumiem, pusnaktī tiks izdziedāta Latvijas valsts himna, pēc kuras sanākušie aicināti doties uz Mēmeles tiltu, no kura vērot Jaungada salūtu.

* Pusvienos naktī notikumu mājā “Baltais briedis” (Rātslaukumā) sāksies Jaunā gada svinības kopā ar radio SWH ētera personību, Dj Arti Dvarionas (biļešu cena: 10-15 eiro).

Dobeles novads
* Auces kultūras namā 31. decembrī pulksten 22:00 Gadu mijas balli spēlēs Ainars Bumbieris un Dj Rolands (biļešu cena: desmit eiro).

* Kaķenieku Tautas namā Jaungada balle “Jauno gadu sagaidot” sāksies 31. decembrī pulksten 22:00 (ieejas maksa: pieci eiro).

Jelgavas novads
* Kalnciema kultūras namā Jaungada deju nakts kopā ar Dj Gunču sāksies
31. decembrī pulksten 22:00 (biļešu cena: seši eiro).

* Līvbērzes kultūras namā Jaungada sagaidīšanas balle kopā ar grupu “Tandēms trijatā” sāksies 31. decembrī pulksten 22:30 (ieejas maksa: desmit eiro).

* Valgundes pagasta Tautas namā Jaunā gada ballīte ar grupu “Taizers” sāksies 31. decembrī pulksten 22:00 (ieejas maksa: desmit eiro).

Latvijas pārsteidzošākās un dīvainākās 2022. gada Ziemassvētku egles

Latvija, kas pretendē uz pasaulē pirmās Ziemassvētku eglītes uzstādīšanu tālajā 1510. gadā Rīgas Rātslaukumā, tuvojoties arī šīgada Ziemassvētkiem, senās Livonijas ...

gallery icon

Ogres novadā iemirdzas svētku egles

Pagājušās nedēļas izskaņā vairākās Latvijas pilsētās tika iedegtas Ziemassvētku egles. Kamēr vairumam šeit dzīvojošo tie bija priekpilni, sabiedriski notikumi, Krievijas ...

gallery icon

Rīgas galvenās Ziemassvētku egles iedegšana

Pirmajā adventē, 27. novembrī, skanot svētku koncertiem, iedegta Rīgas galvenā Ziemassvētku egle. Pēc divu gadu pārtraukuma atklāts arī Vecrīgas Ziemassvētku ...

gallery icon