foto: Shutterstock
Maskavas antifašisti Latvijā cītīgi meklē “slepenas ukraiņu laboratorijas”
Joki esot mazi, uzsver Maskavā mītošie Baltijas fašisma apkarotāji.
Sabiedrība
2022. gada 1. decembris, 07:04

Maskavas antifašisti Latvijā cītīgi meklē “slepenas ukraiņu laboratorijas”

Jauns.lv

Zinātniskās fantastikas komēdija ir sarežģīts žanrs, kurā mūslaikos nepārspēti paliek Kremļa propagandisti un aktīvisti. Tiem, kuri “Netflix” un citās straumēšanas vietnēs visus seriālus jau ir noskatījušies, nudien ieteicams pasekot līdzi stāstam par slepenajām ukraiņu biolaboratorijām Latvijā, kuras drošībnieki cenšoties slēpt no antifašistiem.

“Godātie biedri! Baltijas antifašistu štāba rīcībā ir nonākusi operatīvā informācija par slepenu ukraiņu biolaboratoriju pārcelšanu uz Latviju un aptuveni 30 speciālistu evakuāciju uz šejieni!” ar tādu paziņojumu iesākas kāds no štāba paziņojumiem “Telegram”.

“Baltijas antifašisti” ir tas pats anonīmo sociālā tīkla lietotāju grupējums, kurš nesen pievērsa Valsts drošības dienesta (VDD) uzmanību, veidojot “nošaujamo sarakstus” ar Latvijas Saeimas deputātiem un slavenībām, kuras atļaujas kritizēt Krieviju.

Drošībnieki informēja, ka viņiem ir zināmas personas, kas darbojas aiz šīs “Telegram” grupas un saistībā ar tās aktivitātēm ir uzsākts kriminālprocess.

Kaut kur Latvijā ierīkošot slepenu biolaboratoriju

Taču ārpus Latvijas dzīvojošie antifašisti turpina pēc savas izpratnes cīnīties pret “fašisma atdzimšanu Baltijā”.

Šonedēļ odiozā grupiņa publicējusi iepriekš izklāstīto stāstu par ukraiņu biolaboratoriju pārcelšanos uz Latviju, aicinot visus antifašistus iesaistīties slepenās iestādes un tās darbinieku atmaskošanā.

Kā zināms, leģendas par Ukrainā esošām slepenām laboratorijām iepriekš periodiski izplatīja arī lielie Kremļa propagandas resursi, tostarp TV kanāli.

Fotogrāfijā, kuru fašisma apkarotāji izvēlējušies, lai ilustrētu savu paziņojumu ir redzama RTU Ķīmijas fakultātes ēka.

Visi, kuriem varētu būt jebkāda informācija par “šāda veida ar laboratorijām saistītām aktivitātēm”, tiek aicināti sazināties ar “Telegram” grupas administratoriem.

Viņus interesējot dažādi sludinājumi, kuros ļaudis meklējot vai izīrējot laboratoriju telpas un aprīkojumu.

Maskavā mītošie Baltijas fašisma apkarotāji esot arī jāinformē par sludinājumiem, kuros Latvijā tiek meklēti mikrobiologi, organiskās ķīmijas u.c. speciālisti.

“Mūsu mērķis – neļaut anglosakšu pakļautībā esošajai nacistu huntai izvērst provokācijas ar cilvēku upuriem!” pilnā nopietnībā raksta antifašisti.

Informācija esot tik svarīga, ka todien grupā nekas vairs nav publicēts. Tiek gaidīts paziņojuma tulkojums trijās Baltijas valstu valodās, kuras no šejienes secīgi aizmukušie prokrieviskie aktīvisti acīmredzot tā arī nespēja apgūt.

Daļa aktīvistu atbalstītāju norāda, ka, lūk, šis esot īstais iemesls, kādēļ pret antifašistu grupiņu vērsušās valsts drošības iestādes.

Zoboties par prokrievisko aktīvistu laborantu medībām jau sākuši Latvijas sociālo tīklu lietotāji, tostarp “Twitter” publicējot ieteikumus un asprātības par tēmu:

Sparīgie "antifašisti" drošībniekiem esot zināmi

Atgādinām, ka VDD šonedēļ sāka kriminālprocesu saistībā ar saziņas lietotnes "Telegram" kanālos konstatētām pretvalstiskām aktivitātēm, kuras izvērsušas par "Baltijas antifašistiem" sevi dēvējošās personas.

Aktīvisti norādījuši, ka informāciju paredzēts nodot Krievijas specdienestiem un citām agresorvalsts institūcijām, lai vērstos pret šīm personām, min VDD.

Kriminālprocess sākts pēc Krimināllikuma panta par palīdzību ārvalstij pret Latviju vērstā darbībā.

VDD rīcībā esošā informācija liecina, ka pretvalstiskajās aktivitātēs ir iesaistīti Latvijas valstspiederīgie, kuri patlaban dzīvo Krievijā.

VDD vērtējumā Krievija šīs personas izmanto propagandas un ietekmes pasākumu īstenošanai pret Latviju.

Šo aktivitāšu galvenais mērķis ir ietekmēt sabiedrisko domu un lēmumu pieņemšanas procesu Latvijā, izdarot psiholoģisku spiedienu pret Latvijas amatpersonām, kā arī citām sabiedrībā zināmām personām, kuras savā politiskajā un sabiedriskajā darbībā aktīvi vēršas pret Krievijas izvērsto agresīvo karu Ukrainā.

VDD ir noskaidrojis pretvalstiskajās aktivitātēs iesaistīto Latvijas valstpiederīgo identitātes. Šīm personām ierodoties Latvijā, pret tām tiks veiktas procesuālās darbības.