foto: Ekrānuzņēmums no "Myrotvorec.ua"
Saeimā ievēlētā Glorija Grevcova iekļauta Ukrainas “Mirotvorec” melnajā sarakstā
Jaunievēlētā 14. Saeimas deputāte no "Stabilitātei!" Glorija Grevcova jau izpelnījusies bēdīgu slavu Ukrainā.
Sabiedrība
2022. gada 5. oktobris, 14:51

Saeimā ievēlētā Glorija Grevcova iekļauta Ukrainas “Mirotvorec” melnajā sarakstā

Jauns.lv

No partijas “Stabilitātei!” saraksta 14. Saeimā iekļuvusi arī Latvijā zināmā prokremliskā aktīviste Glorija Grevcova. Jaunievēlētā parlamenta deputāte ir pamanīta arī Ukrainā, tiesa gan – ne tajā labākajā gaismā.

Latvijā mediju uzmanību Glorija Grevcova izpelnījās vien tad, kad publiski kļuva zināms par viņas došanos politikā, konkrēti – pievienošanos bijušā partijas “Saskaņa” biedra un Rīgas domnieka Alekseja Rosļikova jaunajai partijai “Stabilitātei!”.

Iepriekš Grevcova bija sapulcējusi ap sevi ievērojamu sekotāju skaitu “TikTok” un citos sociālajos tīklos.

To saturs – atklāti Latviju nicinošs un Krieviju, kā arī PSRS ēru slavinošs. Savos video Glorija Grevcova regulāri nodarbojās ar tā dēvēto “whatabout-ismu”, no diskusijas par Ukrainas situāciju un palīdzību ukraiņiem cītīgi virzot uz sarunu par to, “cik dārgi” tas izmaksās Latvijas iedzīvotājiem energoresursu u.c. cenās.

Pie "okupekļa" Uzvaras parkā turpina pulcēties arī 10. maijā

gallery icon

Jaunā Saeimas deputāte publicējusi “tautas republiku” karogus

Domājams, tieši pateicoties savam viedoklim par Krievijas valdību un tās realizēto ārpolitiku, Grevcova nonākusi Ukrainas sabiedriskās organizācijas “Mirotvorec” redzeslokā.

“Mirotvorec”, kas paguvis izpelnīties starptautisku uzticību, jau ilgāku laiku apkopo detalizētu informāciju par vietējām un ārvalstu personām, kuru darbības ir bijušas Ukrainai klaji naidīgas.

Par šādu personu “Mirotvorec” nu ir pasludinājis Latvijas 14. Saeimā ievēlēto deputāti no “Stabilitātei!” saraksta.

Glorijas Grevcovas “dosjē” sabiedriskās organizācijas katalogā ir papildināts ar saiti uz viņas “Facebook” profilu, kā arī ekrānuzņēmumu no šī profila.

Tajā redzams, ka Grevcova sev par fona fotogrāfiju ievietojusi tā saucamo Doneckas un Luhanskas “tautas republiku” karogus:

foto: Ekrānuzņēmums no "Myrotvorec.ua"

Ir arī citas epizodes

Uzreiz gan jāsaka, ka šis ir tikai viens neskaitāmiem sociālo tīklu ierakstiem, kurus Glorija Grevcova vēl pirms 24. februāra ievietojusi, un no kuriem ir nojaušama viņas attieksme pret Ukrainā notiekošo.

Kādā citā “Instagram” ierakstā, kurš veikts vēl 2020. gadā, Grevcova lepojas ar džemperi, uz kura lieliem burtiem uzrakstīts “Russia”:

Tikmēr “TikTok”, kur Grevcovai ir ap 100 000 sekotāju, joprojām ir atrodami viņas ieraksti, kuros Saeimas deputāte izceļ to, ka viņas safilmētie video tikuši demonstrēti Kremļa galvenā TV propagandista Vladimira Solovjova interneta raidījumā:

Konkrēto video saturs – sūdzēšanās par to, cik dārgas ir energoresursu cenas Latvijā, un, ka tas tā ir slikto attiecību ar Krieviju dēļ.

Papildus tam Jauns.lv jau vēstīja, ka šī “tiktokere” ir labi zināma un tiek apspriesta arī vietējā intīmo pakalpojumu apmaiņas portālā.

Telefonsarunā pati Grevcova noliedza visu informāciju, kura par viņu publicēta šajos resursos, un solīja vērsties policijā.

Tas esot viņas nelabvēļu un “nacionāļu” darbs, tolaik piebilda nule ievēlētā politiķe.

Alekseja Rosļikova vadītā partija "Stabilitātei!" 14. Saeimas vēlēšanu rezultātu gaidās

gallery icon

“Mirotvorec” atrodami arī citi Latvijas iedzīvotāji

Jāpiebilst, ka Glorija Grevcova nebūt nav vienīgā, kura no Latvijas izpelnījusies vietu “Mirotvorec” veidotajā Ukrainas nedraugu sarakstā.

Tur ievietots arī dziedātājs Jānis Lemežis, kurš pērn devās uz Krimu, lai uzstātos Vladimiram Putinam pietuvinātu Krievijas šovbiznesa cilvēku organizētā mūzikas festivālā “Ceļš uz Jaltu”.

Neatņemama šī festivāla daļa ir propagandas vēstījums par “tautu sadraudzību”, kas tolaik Kremlim bija aktuāls, un par kura daļu diemžēl kļuva arī dziesminieks no Latvijas.

Jānis Lemežis festivāla fināla skatuvi Jaltā 1. maijā ieskandināja, latviešu valodā izpildot padomju kara dziesmu “Balāde par zaldātu” (V.Solovjovs-Sedojs, M. Matusovskis).

To viņam piedāvājuši izpildīt festivāla organizatori.

Dziesma ir veltījums PSRS bruņoto spēku karavīriem, kuri 1941. gadā piedalījās kaujā par Maskavu, cīnoties ar nacistiskās Vācijas spēkiem.

Pēcāk Valsts drošības dienests (VDD) ar Lemeži veica pārrunas, informējot par viņa rīcības apstākļiem.

Iepriekš dziesminieks, kurš reiz koncertēja arī 9. maija svētkos Rīgā, gan bija paguvis apgalvot, ka negatīvā reakcija uz viņa rīcību dzimtenē viņu nesatraucot.

Arī Glorija Grevcova, kura atbalstīja prokrieviskās norises 9.-10. maijā Rīgā, Uzvaras parkā, ir izpelnījusies VDD uzmanību.

"Mirotvorec" sarakstos ir arī "Latvijas Radio 4" žurnāliste Svetlana Gintere, kura tur ievietota, kā apgalvo sabiedriskā organizācija, saistībā ar "Kremļa propagandas izplatīšanu". Par to Ginterei pienācies vien rājiens.