foto: LETA
Kā 14. Saeimas vēlēšanās nobalsojuši Latvijas pilsoņi ārvalstīs?
14. Saeimas vēlēšanu urna
Politika
2022. gada 2. oktobris, 00:29

Kā 14. Saeimas vēlēšanās nobalsojuši Latvijas pilsoņi ārvalstīs?

Jauns.lv/LETA

Centrālās vēlēšanu komisijas mājaslapā publicētā informācija liecina, ka beigusies 14. Saeimas vēlēšanu balsu skaitīšana vairākās ārvalstīs.

(Ziņa tiek papildināta!)

Ungārija

"Jaunā vienotība" vēlēšanu iecirknī Ungārijas galvaspilsētā Budapeštā ieguvusi 33,9% balsu, liecina Centrālās vēlēšanu komisijas apkopotā informācija.

"Progresīvie" saņēmuši 17,4% balsu, "Attīstībai/Par!"  - 7,8%, Nacionālā apvienība - 6,1%, bet "Katram un katrai" - 6,1% balsu.

Tikmēr "Latvija pirmajā vietā" ieguvusi 5,2% balsu, bet Apvienotais saraksts - 5,2% balsu.

Kopumā Budapeštā nobalsojuši 115 balsstiesīgie vēlētāji.

Francija

Francijā 14.Saeimas vēlēšanās uzvarējusi "Jaunā vienotība", saņemot 132 vēlētāju jeb 33,16% atbalstu.

Otrajā vietā ar 79 jeb 19,8% balsu ir "Progresīvie", savukārt "Attīstībai/Par!" ierindojas trešajā vietā Francijā ar 38 jeb 9,5% balsu.

Apvienotais saraksts ieguvis 8,8% balsu, Nacionālā apvienība - 6,5%, partija "Latvija pirmajā vietā" ieguvusi 3,8% balsu, bet "Konservatīvie" - 3%

Francijā bija iespējams balsot divos vēlēšanu iecirkņos - Parīzē un Strasbūrā, kur kopumā nobalsojuši 398 pilsoņi.

Baltkrievija

14.Saeimas vēlēšanu iecirknī Baltkrievijā līderpozīciju izcīnījusi partija "Stabilitātei!".

Kopumā 14.Saeimas vēlēšanās Baltkrievijā piedalījās 28 Latvijas pilsoņi. Visvairāk balsu - 25% - ieguva "Stabilitātei!", par ko tika atdotas septiņas balsis.

Pa četrām jeb 14,3% balsu Baltkrievijā Latvijas pilsoņu vidū ieguva "Jaunā vienotība" (JV) un "Latvija pirmā vietā" (LPV). Savukārt pa trīs balsīm jeb 10,7% ieguva "Nacionālā apvienība" (NA) un Apvienotais saraksts (AS).

Divas balsis (7,1%) ieguva partija "Katram un katrai", bet pa vienai balsij (3,6%) ieguva piecas partijas - Zaļo un zemnieku savienība (ZZS), "Konservatīvie", "Tautas varas spēks", "Attīstībai/Par!" un "Konservatīvie".

Krievija

"Saskaņai" Latvijas parlamenta vēlēšanās samazinājies atbalsts arī Maskavā.

Ja 2018.gadā 13. Saeimas vēlēšanās Krievijas galvaspilsētā Maskavā esošajā vēlēšanu iecirknī par "Saskaņu" nobalsoja 45,82% vēlētāju, tad vakar notikušajās 14.Saeimas vēlēšanās Maskavā esošajā iecirknī par "Saskaņu" nobalsoja 13,6% vēlētāju.

Politiskā partija "Stabilitātei!" ieguva 13,6% balsu, "Latvijas Krievu savienība" - 13,1%, bet "Suverēnā vara" - 10,1% balsu.

"Jaunā vienotība" Maskavā ieguva 9,5% balsu, "Latvija pirmajā vietā" - 9%, "Progresīvie" - 8% un "Apvienotais saraksts" - 5,5% balsu.

Būtiski sarucis vēlēšanās piedalījušos balsstiesīgo skaits, kas balsoja šajā iecirknī. Ja 13.Saeimas vēlēšanās Maskavā nobalsoja 275 balsstiesīgie, tad 14.Saeimas vēlēšanās - 199.

Ukraina

Ukrainā lielāko vēlētāju atbalstu guvusi apvienība "Jaunā vienotība" (JV).

Ukrainā darbojās viens vēlēšanu iecirknis Kijivā, un tajā par JV balsis atdeva 14 jeb 26,9% balsstiesīgo tautiešu. Otrajā vietā ar astoņām balsīm jeb 15,4% ierindojas "Attīstībai/Par!", bet trešajā - Apvienotais saraksts, par kuru balsi atdevuši septiņi jeb 13,5% balsstiesīgo vēlētāju.

Igaunija

Igaunijā līderpozīciju izcīnījusi partiju apvienība "Jaunā vienotība" (JV).

Kopumā 14.Saeimas vēlēšanās Igaunijā piedalījās 438 Latvijas pilsoņi, savukārt par derīgām atzītas 436 vēlēšanu zīmes.

Visvairāk balsu - 26,5%% - ieguva JV, par ko tika atdotas 116 balsis.

Nedaudz mazāk - 94 cilvēki jeb 21,5% balsu Igaunijā Latvijas pilsoņu vidū ieguva "Progresīvie". Nacionālā apvienība (NA) saņēma 9,4% balsu, bet Apvienotais saraksts - 8%.

Virs 5% balsu ieguva arī "Attīstībai/Par!" (AP) - 6,6%. Tieši aiz 5% barjeras ir "Latvija pirmā vietā", kura ieguva 4,1%.

Austrija

Austrijā 14.Saeimas vēlēšanās uzvarējusi "Jaunā vienotība", saņemot 85 vēlētāju jeb 31,8% atbalstu.

Otrajā vietā ir partija "Progresīvie", par kuriem nobalsoja 61 vēlētājs jeb 22,8%. Savukārt trešajā vietā ir Nacionālā apvienība, par kuru nobalsoja 19 vēlētāji jeb 7,1%, un "Apvienotais saraksts", kurš arī saņēma 19 vēlētāju jeb 7,1% atbalstu. 

Par partiju "Latvija pirmajā vietā" nobalsoja 15 vēlētāji jeb 5,6%. 

Pārējie saraksti Austrijā nav pārvarējuši 5% barjeru. 

Austrijā bija izvietots viens vēlēšanu iecirknis - Vīnē. Kopumā Austrijā nobalsoja 268 vēlētāji, par derīgām atzītas 266 vēlēšanu zīmes. 

"Jaunā Vienotība" sagaida 14. Saeimas vēlēšanu rezultātus

"Jaunā Vienotība" 14. Saeimas vēlēšanu rezultātu sagaidīšanas pasākumā.

gallery icon

Par Nacionālo apvienību un partiju "Latvija pirmajā vietā" Ukrainā nobalsojuši pa četriem iedzīvotājiem jeb 7,7%, pa trim balsīm jeb 5,8% saņēmušas partijas "Konservatīvie" un "Progresīvie", savukārt pa divām balsīm (3,8%) ieguvušas partijas "Tautas kalpi Latvijai" un partija "Katram un katrai".

Pa vienai balsij (1,9%) saņēmušas Zaļo un Zemnieku savienība, "Suverēnā vara", "Stabilitātei!", "Vienoti Latvijai", kā arī "Republika".

Austrālija

Austrālijā pārliecinoši uzvarējusi "Jaunā Vienotība" ar 403 jeb ap 60% balsu.

Otrajā vietā ir "Progresīvie" ar 68 balsīm jeb ap 10,1% atbalstu.

"Progresīvie" sagaida 14. Saeimas vēlēšanu rezultātus

"Progresīvie" sagaida 14. Saeimas vēlēšanu rezultātus.

gallery icon

Pēc tam trešajā vietā seko Nacionālā apvienība ar 65 balsīm jeb ap 8,9% atbalstu.

Mazāku atbalstu ir saņēmis "Apvienotais saraksts - Latvijas Zaļā partija, Latvijas Reģionu Apvienība, Liepājas partija", "Konservatīvie", "Attīstībai/Par!" un citas partijas.

Kopā Austrālijā vēlēšanu iecirkņos ir nobalsojis 671 pilsonis.

Austrālijā šajās vēlēšanās strādāja seši vēlēšanu iecirkņi - Sidnejā, Melburnā, Adelaidē, Brisbenā, Kanberā un Pērtā.

Beļģija

Beļģijā lielāko vēlētāju atbalstu guvusi apvienība "Jaunā vienotība" (JV).

Beļģijā darbojās viens vēlēšanu iecirknis Briselē, un tajā par JV balsis atdeva 358 jeb 40,5% balsstiesīgo tautiešu. Otrajā vietā ar 183 balsīm jeb 20,7% ierindojas "Progresīvie", bet trešajā - "Attīstībai/Par!", par kuru balsi atdevuši 69 jeb 7,8% balsstiesīgo vēlētāju.

Nacionālā apvienība (NA) ieguvusi 5,8% vēlētāju balsu, savukārt Apvienotais saraksts (AS) ieguvis 5,2% balsu, "Konservatīvie" ieguvuši 3,7% balsu, un par partiju "Saskaņa" nobalsojuši 3,4% vēlētāju Beļģijā.

Kopumā Beļģijā nobalsojuši 888 pilsoņi.

Lietuva

Lietuvā pārliecinošu uzvaru izcīnījusi partiju apvienība "Jaunā vienotība" (JV), liecina Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) apkopotie dati.

Kopumā 14.Saeimas vēlēšanās Lietuvā piedalījās 149 Latvijas pilsoņi. Visas vēlēšanu zīmes bija derīgas.

Visvairāk balsu - 26,8%% - ieguva JV, par ko tika atdotas 40 balsis.

"Progresīvie" ieguva 24 jeb 16,1% balsu. "Attīstībai/Par!" ieguvusi 10,1%, bet Nacionālā apvienība 8,1% balsu.

Politiskā apvienība "Stabilitātei!" un Apvienotais saraksts saņēmuši 6%. Savukārt "Latvija pirmā vietā" saņēma 5,4% balsu.

Aiz 5% barjeras ir palikusi "Saskaņa", kura ieguva 4,7%.

Lietuvā darbojās viens vēlēšanu iecirknis, kas bija izvietots Viļņā.

Gruzija

Gruzijā 14.Saeimas vēlēšanās uzvarējusi "Jaunā vienotība", saņemot 27 vēlētāju jeb 26% atbalstu.

Otrajā vietā ir Nacionālā apvienība, par kuru nobalsoja 17 vēlētāji jeb 16,3%. Savukārt trešajā vietā ir partija "Progresīvie", par kuru nobalsoja 16 vēlētāji jeb 15,4%.

Tālāk seko partija "Katram un katri", par kuru nobalsojuši astoņi vēlētāji jeb 7,7%, "Attīstībai/Par!" un "Apvienotais saraksts", par katru no kuriem nobalsojuši septiņi vēlētāji jeb 6,7%.

Par Zaļo un zemnieku savienību nobalsoja seši vēlētāji jeb 5,8%.

Pārējie saraksti Gruzijā nav pārvarējuši 5% barjeru.

Gruzijā bija izvietots viens vēlēšanu iecirknis - Tbilisi. Kopumā Gruzijā nobalsoja 106 vēlētāji, par derīgām atzītas 103 vēlēšanu zīmes.

Ārvalstīs izvietots 81 vēlēšanu iecirknis.

Pārdaugavas iedzīvotāji dodas vēlēt 14. Saeimu

1. oktobrī norisinās 14. Saeimas vēlēšanas, kad vēlēšanu iecirkņi ir atvērti no plkst.7 līdz 20.

gallery icon