Sabiedrība
2022. gada 16. jūnijs, 17:49

VIDEO: iespaidīgi! Modernākie NATO iznīcinātāji pārlido pāri Rīgai

Jauns.lv

Šodien pēcpusdienā divi ASV iznīcinātāji "F-35 Lightning II" un gaisa tankeris "KC-135" veica ļoti neliela augstuma pārlidojumu Baltijas valstu gaisa telpā, tostarp pārlidojot virs Vanšu tilta un Rīgas pils.

Minētie pārlidojumi organizēti, demonstrējot sabiedroto Gaisa spēku spējas un apņēmību garantēt reģiona aizsardzību,  mikroblogošanas vietnē "Twitter" iepriekš informēja Nacionālie bruņotie spēki (NBS).

Virs Vanšu tilta un Rīgas pils pārlidojums sākotnēji tika plānots starp plkst.15.45 un 16.15, bet pēcāk tika pārcelts par nepilnu stundu, lidmašīnām faktiski pārlidojot Rīgu ap plkst.16.18.

Modernākie NATO iznīcinātāji pārlido pāri Rīgai

Šodien pēcpusdienā divi ASV iznīcinātāji "F-35 Lightning II" un gaisa tankeris "KC-135" veica ļoti neliela augstuma pārlidojumu Baltijas valstu gaisa ...

gallery icon

NATO klātbūtne - nepārprotams solidaritātes apliecinājums

NATO sabiedroto klātbūtne Latvijā ir nepārprotams solidaritātes apliecinājums, uzsvēra Valsts prezidents Egils Levits, kurš vakar piedalījās NATO paplašinātās klātbūtnes kaujas grupas Latvijā piektajai gadadienai veltītajā pasākumā Ādažu militārajā bāzē.

Valsts pirmā persona atgādināja, ka Latvija kļuva par NATO alianses dalībvalsti 2004. gadā, laikā, kad Latvija tikai sāka veidot savu pašaizsardzības sistēmu.

Ādažos atzīmē NATO paplašinātās kaujas grupas Latvijā piekto gadadienu

Šodien Ādažu bāzē notika svinīga ceremonija, atzīmējot piekto gadadienu kopš Latvijā ir izvietota NATO paplašinātās klātbūtnes kaujas grupa.

gallery icon

Pēc prezidenta paustā, Krievija ir parādījusi, ka savu politisko mērķu sasniegšanai tā ir gatava pielietot militāru spēku.

2007. gada kiberuzbrukumi Igaunijā, Gruzijas teritoriju okupācija pēc "ātrā kara" 2008. gadā, Krimas nelikumīgā okupācija un aneksija, kā arī sadursmes Donbasā 2014. gadā ir uzurdījušas nepatīkamas pagātnes atmiņas.

Levits uzsvēra, ka dalība NATO vairs nav vienīgais glābiņš, tādēļ arī alianses vadība operatīvi reaģēja un nolēma uzlabot Polijas, Lietuvas, Latvijas un Igaunijas pašaizsardzības spējas, izvietojot tajās paplašinātās pastāvīgās klātbūtnes kontingentu jeb kaujas grupas.

NBS un sabiedroto tanki šauj Ādažu poligonā

Mācību mērķis ir pilnveidot vienību sadarbību un savietojamību kopēju uzdevumu izpildē, tostarp sinhronizēti veikt aizsardzības, aizkavēšanas un uzbrukuma operācijas, un ...

gallery icon

NATO ģenerālsekretārs apmeklē Ādažu militāro bāzi

gallery icon

NBS un NATO karavīri izspēlē uzbrukumu Zaķusalā

Svētdien 27. septembrī Latvijas Nacionālie bruņotie spēki (NBS) kopā ar NATO sabiedrotajiem demonstrēja savas kaujas spējas Zaķusalā, Rīgā. Tika izspēlēta ...

gallery icon