foto: liepajniekiem.lv
Baisa slepkavība Liepājā: sit, dur, žņaudz, pakar… Sestdien zemes klēpī gulda 19 gadus veco Raineru
Pamestā ēka Liepāja, Oskara Kalpaka ielā, kurā, iespējams, pirmdien brutāli spīdzināts un beigās pakārts 19 gadus vecais Rainers.
112
2022. gada 5. marts, 07:55

Baisa slepkavība Liepājā: sit, dur, žņaudz, pakar… Sestdien zemes klēpī gulda 19 gadus veco Raineru

Elmārs Barkāns

Jauns.lv

Sestdien, 5. martā, Liepājā, Dienvidu kapos, zemes klēpī gulda 19 gadus veco Raineru, kuru pirmdien, 28. februārī, brutāli nogalinājuši divi nepilngadīgie, uz ko visu noraudzījusies viņu draudzene. Valsts policija slepkavības detaļas sīkāk neatklāj, aizbildinoties ar to, ka pašlaik notiek izmeklēšana. Savukārt Liepājas laikraksts “Kurzemes Vārds” atklājis baisās traģēdijas detaļas.

“Kurzemes Vārds”, uzsverot, kā tā ir neoficiāla informācija, raksta, ka apcietinātie aizdomās turētie nepilngadīgie ar upuri izrēķinājušies sevišķi brutāli – Rainers vispirms esot žņaugts, ar lauzni viņam “pāršķaidīts galvaskauss” un iedurts kaklā, bet beigās puisis pakārts pie lustras. Noziegums noticis kādā pamestā divstāvu koku ēkā “Laumas” mikrorajonā Oskara Kalpaka ielā.

Kaimiņu mājas iemītnieks laikrakstam atklājis, ka pamestajā ēkā jau ilgstoši mitinājušies bezpajumtnieki, iedzīvotājiem bijušas aizdomas, ka tur lietotas arī narkotikas, pagājušajā nedēļā izcēlies arī kāds konflikts un logiem izsisti stikli.

Rainera paziņa Inga (vārds mainīts) zināja stāstīt, ka noslepkavotajam esot bijis konflikts ar kādu draugu, un viens no puišiem, kuru tagad tur aizdomās par slepkavību, esot izlēmis šajā konfliktā iejaukties. Viņai stāstīts, ka šis puisis Raineru esot tikai sitis, bet otrs “izdarījis visu pārējo”.

Inga “Kurzemes Vārdam” saka: “Raineru pazinu kā labu cilvēku, viņš vienmēr citiem palīdzēja, kad vajadzēja – aizstāvēja.”

Nogalināto viņa raksturoja kā jauku un dzīvespriecīgu puisi: “Man žēl, ka cilvēki viņu nenovērtēja. Viņš patiešām bija cilvēks ar labu sirdi. Nekad nedomāju, ka kaut kas tāds notiks, ir grūti šajā laikā – visādi pārdzīvojumi un bēdas…”

Raineram neesot bijusi viegla dzīve, viņu audzinājuši audžuvecāki. “Taču viņš bija sācis strādāt, dzīvē viņam jau klājās labāk, un pēkšņi šādi sanāca… Viņš nebija to pelnījis. Vienu dienu Rainers man teica: “Ja vajag, es tevi aizstāvēšu, tu tik man saki!” Viņš tiešām bija foršs draugs, ar Raineru bija ļoti jautri. Kā cilvēki var būt tik nežēlīgi un bezsirdīgi,” saka Inga, paužot cerību, ka slepkavām “tas viss dzīvē atmaksāsies”.

Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes pārstāve Madara Šeršņova apstiprina, ka abi aizdomās turamie ir nepilngadīgi, un viņi pašlaik ir apcietināti. Savukārt trešajai personai – meitenei - piemērots liecinieces statuss.

Kriminālprocess ierosināts pēc Krimināllikuma 117. panta par sevišķi cietsirdīgu slepkavību personu grupā, par ko draud pat mūža ieslodzījums, bet nepilngadīgajiem par to augstākais var piespriest tikai desmit gadu ilgu cietumsodu.

Jāteic, ka pēdējos gados Liepāju satricinājušas vairākas brutālas un bezjēdzīgas slepkavības. Pērnā gada vasarā kāds tramvaja pasažieris, būdams alkohola reibumā, nodūra tramvaja vadītāju. Tāpat pagājušajā vasarā Liepājas centrā kāds tikko no cietuma iznācis cilvēks nogalināja garāmgājēju, kurš aizstāvēja cilvēku ratiņkrēslā, kuram uzbrucējs draudēja ar nazi. 

Savukārt 2016. gadā septembra beigās visu Latviju šokēja slepkavība, kurā vienaudži narkotiku reibumā nežēlīgi spīdzināja, pie koka piesēja un beigās aizdedzināja 9. klases skolnieku Egilu.