foto: Twitter/@ugunsdzeseji
Turpina sakopt Salacgrīvas avārijā izlijušo ķīmisko šķidrumu
Novadu ziņas
2021. gada 4. novembris, 19:24

Turpina sakopt Salacgrīvas avārijā izlijušo ķīmisko šķidrumu

Jauns.lv / LETA

Salacgrīvā avārijas rezultātā izlijušo ķīmisko vielu maisījumu, kas satur videi un cilvēka veselībai bīstamu ķīmisko vielu stirolu, šodien vāc SIA "BAO", informēja Limbažu novada sabiedrisko attiecību speciāliste Ilga Tiesnese.

Viņa norāda, ka pagaidām satiksme avārijas vietā ir daļēji atjaunota, organizējot to pa vienu braukšanas joslu.

Jau ziņots, ka uz Tallinas šosejas trešdienas rītā kravas automašīna "Scania" ietriecās kādas mājas sienā. Automašīnas kravā bija konteineri ar ķīmisko vielu maisījuma, kas satur stirolu - videi un cilvēka veselībai bīstamu ķīmisku vielu. Stirols ir uzliesmojošs šķidrums, toksisks (ieelpojot), ja nokļūst uz ādas, kairina to, kā arī var izraisīt nopietnu acu kairinājumu.

Ķīmiskā viela noplūda apmēram 30 kvadrātmetru platībā. Automašīnai bija Polijas numurzīmes.

Ugunsdzēsēji ar hidrauliskiem instrumentiem atbrīvoja transportlīdzeklī iespiesto autovadītāju un nodeva mediķiem, bet iedzīvotājs no ēkas tika evakuēts.

Kā stāstīja Valsts vides dienesta (VVD) Kļaveniece, VVD vides inspektori nekavējoties izbrauca uz notikuma vietu, kur konstatēja, ka vidē aptuveni 30 kvadrātmetru platībā izlijuši aptuveni septiņi kubikmetri ķīmisko vielu maisījuma.

Lai novērstu vielas aizdegšanās riskus, VUGD vidē izlijušo šķidrumu pārklāja ar putām, kā arī norobežoja to ar smilšu aizsargvalni. Savukārt uz ceļa braucamās daļas uzbērts absorbents, proti, smiltis.

Sākotnēji iegūtā informācija liecina, ka krava vesta no Igaunijas uz Poliju.

Tiesnese norāda, ka ceļu satiksmes negadījums noticis vietā, kur patlaban SIA "Binders" veic ielas būvniecību, tādēļ par ceļa virsmas sakopšanu būs atbildīgs būvnieks.