foto: Twitter/@ugunsdzeseji
Salacgrīvā šorīt mājas sienā ietriekusies kravas mašīna
Sabiedrība
2021. gada 3. novembris, 08:35

Salacgrīvā šorīt mājas sienā ietriekusies kravas mašīna

Jauns.lv

Šorīt Salacgrīvā avarējusi kravas automašīna un ietriekusies mājas sienā, vēsta Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD).

Negadījums noticis Viļņu ielā (netālu no Tērces ielas) Salacgrīvā. Satiksme ielā slēgta abos virzienos, bet notikuma vietas teritorija norobežota, mikroblogošanas vietnē "Twitter" ziņo VUGD. 

Autovadītājs no Salacgrīvā avarējušā transportlīdzekļa ir izcelts un nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem. Iedzīvotājs no ēkas ir evakuējies. 

Automašīnas kravā ir konteineri ar ķīmisku vielu un konstatēta arī tās noplūde apmēram 30 kvadrātmetru platībā. Noplūdusī viela ir noklāta ar putām.

Kā aģentūrai LETA stāstīja Limbažu novada sabiedrisko attiecību speciāliste Ilga Tiesnese, pašvaldība uzreiz pēc nelaimes gadījuma ir atvērusi skolas dienesta viesnīcu, lai tajā vajadzības gadījumā varētu uzturēties negadījuma vietas apkārtnes iedzīvotāji, kuriem traucē no kravas automašīnas izlijušās vielas asā smaka.

"Patlaban dienesta viesnīcā ir nogādāts cilvēks, kura mājā ietriecās automašīna "Scania"," sacīja Tiesnese.

Viņa norādīja, ka negadījumā cietušo māju, kas ir apdrošināta, diezin vai būs iespējams atjaunot. Pašvaldības pārstāve informēja arī par to, ka pašvaldība lems par palīdzības sniegšanu negadījumā cietušajam iedzīvotājam, kā to paredz pašvaldības normatīvie akti.

Tiesnese skaidroja, ka satiksme negadījuma vietā ir slēgta un visi transportlīdzekļi tiek novirzīti pa Baznīcas un Pērnavas ielām.

"Patlaban negadījuma vietā strādā VUGD, Valsts policijas un Valsts vides dienesta speciālisti. Arī pašvaldība ir gatava sniegt nepieciešamo atbalstu," apliecināja Tiesnese.