Protestā Rīgas centrā iestājas pret "obligāto vakcināciju"

gallery icon
243
Sabiedrība
2021. gada 25. augusts, 15:17

Trešdienas protesta akcijas rīkotājiem jārēķinās ar Rīgas maratona organizētāju darbu pilsētas centrā

Jauns.lv / LETA

Šodien plkst.18 plānotās protesta akcijas rīkotājiem var nākties rēķināties ar Rīgas maratona organizētāju darbu pilsētas centrā, skaidro Rīgas domē.

Šajā nedēļas nogalē galvaspilsētā notiks "Rimi" Rīgas maratons, kas pieteikts un saskaņots jau laicīgi. 

Pašvaldība ir devusi atļauju sākt gatavoties maratonam jau no šodienas plkst.17. Maratona dažādo distanču trases būs ierīkotas pilsētas centrā, tostarp pie Brīvības pieminekļa, Ministru kabineta ēkas, Akmens tilta, 11.novembra krastmalas, kā arī Vecrīgā. 

Turklāt maratona rīkotājiem ir dota atļauja par gatavošanos maratonam tieši Doma laukumā, kur plānots izvietot ģērbtuves un citu nepieciešamo aprīkojumu veiksmīgai maratona norisei.

Rīgas domē norādīja, ka ikvienam atbildīgam pasākuma rīkotājam būtu jānoskaidro, vai pasākuma vietā ir paredzēti citi pasākumi.

Pašvaldībā norādīja, ka politiķa Aināra Šlesera topošās partijas ieplānotā protesta akcija joprojām nav oficiāli pieteikta.

Kā ziņots, šodien plkst.18 Doma laukumā plānots organizēt vēl vienu protesta akciju brīvprātīgās vakcinēšanas atbalstam. Par to informēja politiķa Šlesera topošās partijas "Latvija pirmajā vietā" (LPV) pārstāvji.

Kā norāda organizatori, pasākums paredzēta kā miermīlīga, dziesmota protesta akcija. LPV pārstāvji mudina valdību "attapties" un attiekties no vakcinācijas likumprojekta.

Kā ziņots, 18.augustā notika lielā mērā Alda Gobzema (Likums un kārtība) rīkota brīvprātīgajai vakcinācijai paredzēta protesta akcija un gājiens Rīgas centrā, kas pulcēja vairākus tūkstošus dalībnieku. 

Vakcinācijas pretinieki Rīgā veido "dzīvo ķēdi"

gallery icon
27

Savukārt šonedēļ notika aktīvistu rīkota akcija, kurā cilvēki arī sadevās rokās, bet kuras dalībnieku skaits nav precīzi zināms. Organizatori šo pasākumu centās dēvēt par "Baltijas ceļu", taču šāda salīdzinājuma izmantošana raisīja asu kritiku no atsevišķiem viedokļu līderiem, kā arī sociālā tīkla "Twitter" lietotājiem.