Vissvētākās Jaunavas Marijas debesīs uzņemšanas svētku tautas krustaceļš Aglonā

gallery icon
Sabiedrība
2021. gada 15. augusts, 16:59

"Dot gudrību atšķirt patiesību no izdomājumiem." Kariņš sveic ticīgos un aicina vienoties lūgšanā

Jauns.lv

Atzīmējot Vissvētākās Jaunavas Marijas debesīs uzņemšanas svētkus, Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) sveic visus ticīgos.

Mikroblogošanas vietnē "Twitter" Kariņš aicina vienoties kopīgā lūgšanā un domās, stiprinot pārliecību un ticību, ka kopā iespējams pārvarēt jebkuras grūtības un veidot valsti stipru.

Ministru prezidents arī pievienojis vēstuli, kas adresēta Rīgas arhibīskapam metropolītam Zbigņevam Stankevičam un Romas katoļu baznīcas Rēzeknes-Aglonas diecēzes bīskapam Jānim Bulim. Tajā viņš aicina lūgšanā stiprināt tās ģimenes, kuras cīņā ar pandēmiju ir zaudējušas savus tuviniekus, kā arī lūdz svētību tiem, kuri šobrīd cīnās par savu dzīvību.

Tāpat viņš aicina lūgšanā "dot gudrību šajā izaicinājumiem pilnajā laikā sadzirdēt vienam otru, atšķirt patiesību no izdomājumiem".

Šodien Aglonas dievmātes starptautiskajā svētvietā turpinās Vissvētākās Jaunavas Marijas debesīs uzņemšanas svinības.

Svētku galvenajā misē piedalījās arī Valsts prezidents Egils Levits. Savas uzrunas laikā viņš pasniedza Valsts prezidenta Cildinājuma rakstu un medaļu Viņa Ekselencei bīskapam Jānim Bulim par svētīgo veikumu Liepājas bīskapa un Rēzeknes–Aglonas bīskapa amatā.

“Godinot Jūs nozīmīgajās dzīves un kalpojuma gadskārtās, cildinu Jūsu svētīgo veikumu Liepājas bīskapa un Rēzeknes–Aglonas bīskapa amatā.  Jūsu kalpojums Latvijai un tās ļaudīm vienmēr sekmējis sirsnīgu saticību starp tautām un ticībām mūsu zemē, latgalisko identitāti un latviskumu Latgalē. Jūsu kalpošana veicinājusi uzticību Latvijai un darījusi stipru mūsu valsti. Lai Jūs patiesi iepriecina kalpojuma bagātīgi nestie augļi un dod spēku un izturību arī nākamiem darbiem!” teikts Cildinājuma rakstā.

Lai piedalītos svētku dievkalpojumos epidemioloģiski daļēji drošā režīma sektorā, kurā cilvēku skaits, ieskaitot personas līdz 12 gadu vecumam, nepārsniedz 1000, iepriekš jāreģistrējas Aglonas bazilikas informācijas centrā.

Aglonas bazilika pārstāvji norādīja, ka pasākums ir epidemioloģiski daļēji drošs, ja dalībniekiem ir sadarbspējīgs testēšanas sertifikāts, kas apliecina, ka sešu stundu laikā veiktais SARS-CoV-2 antigēna tests ir negatīvs, vai persona pēdējo 48 stundu laikā ir veikusi Covid-19 testu, nosakot SARS-CoV-2 vīrusa RNS, un tas ir negatīvs.

Savukārt personām ar derīgu digitālo sadarbspējīgo sertifikātu par vakcināciju vai pārslimošanu dalība minētajos dievkalpojumos nav ierobežota un iepriekš nav jāreģistrējas.

Lai piedalītos svētajās misēs, visiem jāuzrāda personu apliecinošs dokuments kopā ar digitālo sadarbspējīgu sertifikātu par Covid-19 pārslimošanu, vakcināciju vai negatīvu testu.