Rīgas Kongresu namā vakcināciju sagaida 25 000. rīdziniece

Liela mēroga pašvaldības vakcinācijas centrs Rīgas Kongresu nams (Krišjāņa Valdemāra ielā 5) 15. jūlijā uz vakcināciju sagaidīja 25 000. rīdzinieci, ...

gallery icon
14
Sabiedrība
2021. gada 15. jūlijs, 13:27

Agnese kļuvusi par 25 000. vakcinēto rīdzinieci; skolniece aicina vakcinēties, lai varam dzīvot pilnvērtīgu dzīvi

Jauns.lv

Liela mēroga pašvaldības vakcinācijas centrs Rīgas Kongresu nams (Krišjāņa Valdemāra ielā 5) 15. jūlijā uz vakcināciju sagaidīja 25 000. rīdzinieci, sešpadsmitgadīgo Agnesi, kura šodien saņēma savu otro, noslēdzošo “Pfizer/Biontech” vakcīnas devu.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Sarunā Agnese atzina, ka gribas tikties ar draugiem, iegūt kvalitatīvu izglītību, jo mācoties attālināti bija ļoti sarežģīti: "Tu sēdi četrās sienās ar datoru, tu visu dari "pats ar sevi", un zināšanu iegūšana bija kāda nu bija." Šobrīd ļoti trūkst kopā būšanas, gribas dzīvot pilnvērtīgu dzīvi, bet tā, lai tas neapdraudētu ne savu, ne citu veselību. Agnese uzsvēra, ja visu ko mēs pašlaik varam izdarīt, lai uzlabotu situāciju, ir vakcinēties, tad tas ir jādara.

"Es aicinu jauniešus vakcinēties, lai visi varam tikties 1. septembrī klātienē, lai kopā varam atpūsties, iet uz “tusiņiem”, smaidot atzina Agnese. Noslēgumā Agnese atzīmēja, “mums visiem jāiegūst izglītība, un ja mēs gribam darīt tiešām to ko mēs vēlamies,tad ir jāvakcinējas, lai varam dzīvot pilnvērtīgu dzīvi".

Rīgas domes Labklājības departamenta direktore I.Kondrāte suminot Agnesi atzina, ka ir prieks, ka 25 000. vakcinētā Rīgas pašvaldības vakcinācijas centrā Kongresu namā, ir jauna meitene, skolniece: "Mēs sakām paldies Tev un priecājamies, ka mums ir saprātīgi un apzinīgi jaunieši!"

foto: Rīgas dome
Agnese uzsvēra, ja visu ko mēs pašlaik varam izdarīt, lai uzlabotu situāciju, ir vakcinēties, tad tas ir jādara.

Agnese Ošiņa saņēma dāvanā praktiskas un veselīgas lietas no Rīgas pašvaldības, kā arī iespējas apmeklēt Latvijas Nacionālās Operas un Baleta izrādi, ko sarūpēja Veselības ministrija.

Veselības centru apvienības poliklīnikas Dzelzceļš direktore Anita Kamenščikova pasniedza dāvanu karti visiem centra pakalpojumiem, viņa arī izteica gandarījumu, ka Agnese ir ceļā uz mācībām klātienē, ko gaida daudzi jaunieši.

Noslēgumā RD Labklājības departamenta direktore Irēna Kondrāte izteica pateicību  arī tiem, kas nodrošina šo vakcinācijas procesu gan Kongresu namā un  pilsētas citās vakcinācijas iestādēs , "jo, ja nebūtu cilvēku, kuri diendienā veic vakcināciju, kas šo procesu uzrauga, koordinē, kas sniedz atbalstu– gan Rīgas domes iestāžu un kapitālsabiedrību darbinieki, Nacionālie bruņotie spēki, Rīgas Pašvaldības policija, mēs nevirzītos aizvien tuvāk mūsu kopējam mērķim- būt brīviem, neatkarīgiem no vīrusu "iegribām", justies droši un mierīgi savā pilsētā un valstī!"

Jāatzīmē arī, ka otrs pašvaldības vakcinācijas centrs Centrāltirgū ir pārsniedzis 20 000. vakcinācijas epizožu.

Rīgas domes aicina rīdziniekus vakcinēties, jo tikai kopīgiem spēkiem, domājot, darot un rūpējoties citam par citu, mēs varēsim ierobežot un uzveikt Covid-19 vīrusa izplatību!

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās