Sabiedrība
2021. gada 21. jūnijs, 21:55

"Kāds vienkārši ļauni papriecājās..." Aizdomas, ka ugunsgrēks Jaunciemā izcēlās tīšas dedzināšanas rezultātā

LTV Panorāma

Ir aizdomas, ka ugunsgrēks Jaunciema mežā izcēlās tīšas dedzināšanas rezultātā, vēsta Latvijas Televīzijas (LTV) raidījums "Panorāma".

"Izdega skudru pūžņi, gan jau arī vēl kādi dzīvnieciņi gāja bojā, tāpat nebūs iedzīvotājiem vairs, kur lasīt mellenes...Nu labi, ka mežs atjaunojas! Kāds vienkārši ļauni papriecājās, nedomājot par sekām, dabu," LTV norāda Valsts meža dienesta Babītes mežzine Inguna Čauna.

Viņa teic, ka ugunsgrēks tika laikus pamanīts, pateicoties novērošanas kamerām. "Šo ugunsgrēku mēs tiešām ļoti labi redzējām. Ātri, operatīvi reaģējām. Ņemot vērā sauso laiku, varēja nodegt daudz vairāk. Ir liela varbūtība, ka, ja to nepamanītu, varētu aiziet pāri uz Garkalnes mežu, nodegtu arī jaunaudzes."

Arī "Rīgas meži" Apsardzības nodaļas vadītājs Juris Krūmiņš uzskata, ka notikusi tīša dedzināšana. "Te pēc mežizstrādes bija palikušas zaru čupas, tās kāds ir šodien piededzinājis. Tieši pie čupas liesma ir bijusi līdz galotnei."

Dzēšanas darbi turpināsies līdz tumsai, atsāksies līdz ar gaismu. Protams, arī pa nakti dežūrēs notikuma vietā.

Jauns.lv jau vēstīja, ka glābējiem izdevies lokalizēt septiņu hektāru lielo meža ugunsgrēku.

Kā informē Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD), dzēšanas darbu laikā cieta divi ugunsdzēsēji glābēji. Viens pēc mediķu apskates darbu notikumā turpina, otrs - nogādāts ārstniecības iestādē.

Izsaukums uz Jaunciema 6.līniju tika saņemts plkst.14.59.

Notikuma vietā strādā 28 ugunsdzēsēji, izmantojot sešas autocisternas, ūdensvedēju, kvadriciklus, kā arī Valsts meža dienesta darbinieki.

Situācijas novērtēšanai tiek izmantoti VUGD droni.