112
2021. gada 19. maijs, 19:46

Policija uzsākusi kriminālprocesu saistībā ar šausminošo incidentu Beberbeķos

Jauns.lv

Valsts policija informē portālu Jauns.lv, ka par notikušo Beberbeķu dabas parkā, kur pēc šausminoša incidenta bojā gāja zirgs, bet jātniece guva traumas, ir uzsākts kriminālprocess.

Valsts policija informē, ka kriminālprocess uzsākts pēc Krimināllikuma 185. panta otrās daļas.

Šobrīd notiek aktīva izmeklēšana un tiek skaidrotas vainīgās personas. Valsts policija aicina atsaukties iedzīvotājus, kuru rīcībā ir informācija par personām, kuras saistītas ar notikušo, vai cita izmeklēšanā noderīga informācija. Informēt policiju iespējams, vēršoties tuvākajā Valsts policijas iecirknī vai zvanot uz tālruņa numuru 67085938 vai 110.

Kas notika Beberbeķos?

Jauns.lv jau ziņoja, ka ar mokošu zirga nāvi un neskaitāmām traumām pašai jātniecei beidzies kāds incidents Babītes novada Beberbeķu dabas parkā. Santa kopā ar draudzeni lēkšojusi pa braucamo ceļu, kad piepeši viņas zirgs paklupis un smagi nokritis. Klupiena iemesls – pāri ceļam nostiepta virve.

Negadījums noticis 15. maijā, ap pulksten 18.00, kad vēl spīdējusi vakara saule.

“No privāta staļļa Jaunmārupē, kur turam zirgus, devāmies ceļā līdz Beberbeķu ezeram. Tas ir aptuveni piecu kilometru maršruts. Atpakaļceļā izdomājām izmest nelielu lociņu, lēkšojām. Zirgi tādā gaitā var sasniegt ap 30-40 km/h ātrumu, kas, protams, ir ievērojams. Santa man tobrīd jāja pa priekšu, un te piepeši es pamanīju, ka viņa krīt, met vairākus kūleņus un tad paliek guļam uz zemes,” telefonsarunā satrauktā balsī notikušo atstāsta cietušās draudzene Dārta.

“Sākumā domāju, ka zirgs kaut kā pats paklupis, taču, pieskrienot klāt, sapratu, ka viss ir citādi. Zirgam kāja bija salauzta un sapinusies kaut kādā baltā virvē. Santa kādu laiku bija iesprostota zem zirga. Pats dzīvnieks – sāpēs ārdījās, ļoti cieta,” turpina Dārta.

Arī pati Santa telefonsarunā ar Jauns.lv norādīja, ka viņai pašai pēc incidenta mediķi konstatējuši galvas traumu un muguras sastiepumu. Papildus tam viss jātnieces ķermenis pēc notikušā esot bijis zilumos.

Veterinārārsts pieņem lēmumu dzīvnieku eitanizēt

Kā TV3 raidījumam "Bez Tabu" norāda Latvijas Veterinārārstu biedrības Zirgu ārstu sekcijas vadītājs Juris Tolpežņikovs, konkrētajā situācijā zirgu izārstēt cerības bija "nulle pat pasaulē labākajā klīnikā".

"Mēs netaisījām viņam rentgenu, bet izskatījās, ka tur šķembu skaits tajā kājā bija vairāk par pieciem," norāda Tolpežņikovs. "Tad es teiktu, ka 10 gabalos. Principā nekas nebija palicis pāri no kaula."

Santa un viņas draudzene Dārta uzskata, ka mežā novilktais striķis nemaz neesot bijis domāts jātnieku apturēšanai. Dabas parku izmantojot daudzi, arī motobraucēji.

"Es domāju, ka tie cilvēki pat iedomāties nevarēja, ka šeit varētu nākt zirgi tādā gaitā," stāsta Dārta.

Arī kāds sastaptais garāmgājējs raidījumam apstiprina, ka pa takām nereti braukā ar motocikliem un kvadricikliem. "Ir kaut kādi džeki, kas te uzvedās baigi brutāli," nosaka sastaptais vīrietis.

No notikuma vietas pazūd vīrietis ar auto un virve

Interesanti, ka stāstā figurē arī kāds vīrietis un sieviete, kuri, kā atceras cietusī un viņas draudzene, pirms kritiena atradās netālu no notikuma vietas novietotā vieglajā automašīnā.

Pēc kritiena vīrietis piepeši abām sievietēm pieskrējis klāt un jautājis, vai nav nepieciešama palīdzība.

Dārta atminas, ka viņai, redzot draudzenes situāciju, satraukums bijis tik liels, ka īsti neesot līdz galam apjautusi, kas notiek. Pati cietusī, kura tobrīd arīdzan bijusi šoka stāvoklī, teikusi, ka palīdzību nevajagot.

“Tas vīrietis kādu brīdi palīdzēja man atbrīvot zirgu no virves un tad kaut kur vienkārši pazuda. Santa pēcāk atminējās, ka viņš netālu no notikuma vietas bija novietojis gaišas krāsas “Audi” markas automašīnu, kurā atradās arī gados jauna sieviete. Tās vairs tur nebija, un, kas ir zīmīgi – nebija arī virves, kurā bija iepinusies zirga kāja. Mēs tik tiešām visur izmeklējāmies – virve vienkārši bija pazudusi,” atceras Dārta.