foto: LETA
Pēc Bezzubova slepkavības Ģirģens izsludina preses konferenci par valsts iekšējo drošību
Iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens.
112
2021. gada 14. aprīlis, 16:23

Pēc Bezzubova slepkavības Ģirģens izsludina preses konferenci par valsts iekšējo drošību

Jauns.lv

Ceturtdien, 15. aprīlī, plkst.9.30, notiks attālinātā preses konference pēc iekšlietu ministra Sanda Ģirģena (KPV LV) organizētās sanāksmes par valsts iekšējo drošību, portāls Jauns.lv uzzināja Iekšlietu ministrijā (IeM).

Ģirģens sasaucis sanāksmi par valsts iekšējo drošību, kurā piedalīsies Latvijas Pašvaldību savienības, Latvijas lielo pilsētu asociācijas, pašvaldību policijas un Latvijas Namu pārvaldītāju un apsaimniekotāju asociācijas vadība, kā arī Valsts policijas un citu iekšlietu dienestu vadība.

Paziņojums par sanāksmes sasaukšanu nāca pēc tam, kad 14. aprīlī Gunāra Astras ielā Rīgā tika nošauts futbola aģents Romāns Bezzubovs.

Īsi pēc cilvēka nošaušanas Purvciemā notikuma vietā darbu veic izmeklētāji

14. aprīļa rītā Purvciemā Rīgā nāvējoši sašauts cilvēks.

gallery icon

Kas šobrīd zināms?

Uzbrukums notika agrā trešdienas rītā. Valsts policija (VP) pavēstījusi, ka uzbrucēji bija vismaz divi, viņi pārvietojās ar "BMW X5" markas automašīnu. Pēc notikušā policija uzsāka plašus meklēšanas pasākumus, kā arī aicināja atsaukties  cilvēkus, kuri laika posmā no pulksten 6.30 līdz 8.30 brauca pa Gunāra Astras ielu posmā no Dzelzavas līdz Deglava ielai.

"Lūgums sazināties ar policiju, zvanot 110. Valsts policija aicina nebaidīties sniegt informāciju, anonimitāte tiek garantēta," norāda likumsargi.

Neilgi pēc notikušā internetā nonāca ieraksts no kādas videonovērošanas kameras, kurā bija redzams uzbrukuma brīdis un, iespējams, mirklis, kad uzbrucēji Bezzubova vadītās "Volkswagen Tuareg" virzienā raidīja šāvienus.

Kā notikuma vietā novēroja Jauns.lv, Bezzubova automašīna bijusi pamatīgi ložu sacaurumota.

Upuris nomira notikuma vietā, kur policija uzsāka pierādījumu vākšanu, strādājot gan tur, kur tika raidīti šāvieni, gan stāvlaukumā, kurā atradās Bezzubova automašīna un mirstīgās atliekas.

Visticamāk, līdz šim stāvlaukumam cietušais aizbrauca pats, cenšoties aizbēgt no šāvējiem, kuri pārvietojās melnā automašīnā ar, iespējams, Krievijas Federācijas numura zīmēm.

Kas ir Romāns Bezzubovs?

foto: Facebook
Romāns Bezzubovs.

Bezzubovs tika nošauts 41 gada vecumā – deviņu gadus pēc tam, kad bija beidzis savu futbolista karjeru, kas lielākoties tika aizvadīta Latvijas futbola virslīgā. Kopumā Latvijas spēcīgākajā futbola līgā uzbrūkošā pussarga pozīcijā spēlējušais Bezzubovs aizvadīja 139 mačus, kuros izcēlās ar deviņiem vārtu guvumiem.

Savas karjeras laikā viņš pārstāvēja tādus klubus kā Rīgas “Daugava”, “Jūrmala”, “Jūrmala VV” un pat ambiciozo, bet bēdīgi slaveno Kuldīgas “Venta”, kas, neraugoties uz odiozā īpašnieka Rostislava Štiņa (Latvijā izmantoja vārdu Ross Akmens) grandiozajiem plāniem, ātri vien bankrotēja. Savas karjeras priekšpēdējā sezonā viņš izmēģināja arī veiksmi leģionāra gaitās, kad septiņas spēles aizvadīja Albānijas virslīgas klubā “Bylis Ballsh”.

Pēdējos gados Bezzubovs darbojās kā futbola aģents, pārstāvot “BR-Sport Agency”. Romāna klientu vidū bija tādi pazīstami Latvijas izlases esošie un bijušie spēlētāji kā Vitālijs Jagodinskis, Vladislavs Gabovs un Aleksandrs Fertovs, talantīgie Vladislavs Soloveičiks, Jānis Grīnbergs, Aleksejs Grazjanovs un citi.

Vairāk par Bezzubovu lasi šeit.