foto: liepajniekiem.lv
Liepājnieku Agri viņa pirmajā reisā ar jauno tramvaju nodūris bijušais milicis
Agrim Laugalim ar jaunajiem Liepājas tramvajiem ilgi braukt nesanāca, jo neģēlīgs uzbrukums viņam atņēma dzīvību.
112
2021. gada 7. aprīlis, 14:44

Liepājnieku Agri viņa pirmajā reisā ar jauno tramvaju nodūris bijušais milicis

Elmārs Barkāns

Jauns.lv

Šaušalīgo slepkavību Liepājā 1. aprīļa pēcpusdienā, kad tika nodurts 59 gadus vecais tramvaja vadītājs Agris Laugalis, izdarījis kāds 62 gads vecs bijušais milicis, raksta Liepājas laikraksts “Kurzemes Vārds”. Tramvaja vadītājs Laugalis ļoti gaidījis, kad beidzot pilsētas ielās varēs izbraukt ar nule iepirktajiem jaunajiem zemās grīdas tramvajiem, diemžēl pirmais reiss ar jauno tramvaju viņam izrādījās arī pēdējais. Pirms tam Laugalis bija šoferis Liepājas autobusu parkā un vadīja LAP arodbiedrību.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

“Uzsāktajā kriminālprocesā joprojām turpinās izmeklēšana, tiek skaidroti notikušā apstākļi, tādēļ plašākus komentārus pašlaik nevaram sniegt. Taču varu atklāt, ka uzbrucējs iepriekš, padomju laikā, strādājis milicijā,” “Kurzemes Vārdam” atklāja Valsts policijas pārstāve Madara Šeršņova.

Uzbrucējs – jau sodīts bijušais milicis

Pēdējos gados uzbrucējs policijā nav strādājis un viņš jau agrāk bija nonācis likumsargu redzeslokā, ticis sodīts par svešas kredītkartes izmantošanu.

foto: liepajniekiem.lv
Šaušalīgo Liepājas tramvaja vadītāja slepkavību veica kāds jēgu pārdzēris bijušais milicis.

Jauns.lv jau rakstīja, ka 1. aprīlī ap trijiem pēcpusdienā Liepājā, Brīvības ielā pie “Liepājas metalurga” administratīvās ēkas, nenoskaidrotu iemeslu dēļ 1,9 promiļu reibumā esošs vīrietis, kā tagad noskaidrojies – bijušais milicis, uzbruka un ar nazi kaklā iedūra tramvaja vadītājam, kura dzīvību mediķiem neizdevās glābt. Pēc uzbrukuma slepkava devās prom un drīz vien viņu aizturēja pašvaldības policisti. Uzbrukuma iemeslu pašlaik noskaidro izmeklēšanā. Slepkavam draud mūža ieslodzījums.

Talismanu nepaspēja atnest uz tramvaju

Šis šaušalīgais noziegums šokējis visu Liepāju un slepkavības vietā pie tramvaja pieturas gulst svecītes uz ziedi.

Noslepkavotā Agra Laugaļa pāriniece, kurai nācās ar asinīm notašķīto “liktenīgo” tramvaja vagonu vest uz depo, “Kurzemes Vārdam” saka: “Tas ir kaut kas prātam neaptverams, cik cilvēks var būt nežēlīgs… Kā var tikt aukstasinīgi nogalināt un vienkārši aiziet, it kā nekas nebūtu bijis?! Agri pazinu kādus 25 gadus, vēl kopš laika, kad viņš strādāja par šoferi. Viņš bija mana vīra kolēģis. Cilvēks, kurš pat mušai nevarētu nodarīt pāri, miera mika. No viņa visā šajā laikā nebiju dzirdējusi nevienu rupju vārdu. Nezinu, kas tur notika, kāpēc Agrim bija jāatstāj kabīne”. Viņa pieļāva, ka šis bija kolēģa pirmais reiss ar tik ilgi gaidīto jauno tramvaju.

Agris Laugalis par tramvaja vadītāju sāka strādāt 2018. gadā, pirms tam viņš bija Liepājas autobusu parka tālsatiksmes autobusa vadītājs. Autobusā viņam līdzi vienmēr bijis veiksmes talismans – mērkaķītis, kuru viņš vēl tramvajā nebija novietojis. Domāja – gan jau paspēs…

Ļoti gaidīja jauno tramvaju

Nogalinātā tramvaja vadītāja kolēģi ir šokā: “Kad mirst kāds tuvs un pazīstams cilvēks, vienmēr ir smagi, taču šis ir īpašs gadījums. Šokā esam viss kolektīvs. Nevienam nav viegli braukt garām tai vietai, kur tagad nolikti ziedi un svecītes”.

Agra Laugaļa kolēģei pēc notikušā rādās murgi – asinis, tramvajs… Viņa asinīm pielieto tramvaju, vadot uz depo, raudājusi bez apstāja, baisās sajūtas joprojām nav mazinājušās. Uzņēmums “Liepājas tramvajs” sniedz atbalstu ne tikai nogalinātā ģimenei, bet arī psihologa pakalpojums Liepājas tramvajniekiem.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Liepājas ostā pienācis pirmais jaunais zemās grīdas tramvajs

Liepājas ostā ievests pirmais jaunais Horvātijā ražotais Liepājas zemās grīdas tramvajs. Jaunie zemās grīdas vagoni speciāli Liepājai top Horvātijas galvaspilsētas ...

gallery icon
21

2019. gadā, kad Liepājas tramvajs atzīmēja savu 120. jubileju, Agris Laugalis “Kurzemes Vārdam” teica, ka ļoti gaida brīdi, kad varēs vadīt jauno tramvaju. Viņš smaidīja, sakot, ka tramvaja vadītājam vienmēr jābūt fotogēniskam, jo īpaši vasarās, kad daudzi ārzemnieki tramvaju fotografē un izbrauc pat vairākus riņķus pēc kārtas.