foto: LETA
Valsts prezidents bijušajai Ministru prezidentei Laimdotai Straujumai viņas dzimšanas dienā piešķīris Cildinājuma rakstu
Bijusī Latvijas Ministru prezidente Laimdota Straujuma.
Sabiedrība
2021. gada 24. februāris, 16:22

Valsts prezidents bijušajai Ministru prezidentei Laimdotai Straujumai viņas dzimšanas dienā piešķīris Cildinājuma rakstu

Jauns.lv / LETA

Valsts prezidents Egils Levits šodien piešķīris Cildinājuma rakstu bijušajai Latvijas Ministru prezidentei Laimdotai Straujumai, sveicot viņu 70 gadu jubilejā un augsti novērtējot Straujumas godprātīgo darbu Latvijas labā, informēja Valsts prezidenta kancelejas Mediju centra pārstāvis Uģis Darviņš-Kozlovskis.

Pēc Valsts prezidenta kancelejā paustā, valsts pirmā persona Cildinājuma rakstā uzsvērusi, ka Straujumas profesionalitāte un godprātīgais darbs mūža garumā ir ticis daudzkārt atzinīgi novērtēts.

"Jūs paliksiet Latvijas vēsturē kā pirmā sieviete premjerministre, kura vadījusi mūsu valsti cauri pirmajai un ļoti sekmīgajai prezidentūrai Eiropas Savienības Padomē. Taču pāri tam noteicošais ir jūsu latviskais, patriotiskais gars un nenogurstošā darbā ieguldītie pūliņi Latvijas labā," akcentējis Levits.

Svinīgā Cildinājuma raksta pasniegšana Straujumai notiks, kad valstī uzlabosies epidemioloģiskā situācija.

Kā liecina arhīvs, Straujuma valdības vadītāja amatā stājās 2014.gada 22.janvārī, aizstājot toreizējo Ministru prezidentu Valdi Dombrovski (JV), kurš atkāpās pēc Zolitūdes traģēdijas.

Lai gan Straujuma sākotnēji paziņoja, ka nekandidēs uz premjerministra amatu gaidāmajās vēlēšanās, savas domas viņa mainīja un 2014.gada rudenī atkārtoti tika nominēta un apstiprināta šim amatam.

Savukārt 2015.gada 7.decembrī, pēc tikšanās ar toreizējo Valsts prezidentu Raimondu Vējoni, Straujuma paziņoja par savu demisiju.