foto: ekrānuzņēmums no video
VIDEO: Uzņēmēja Nikola Krištopane lūdz atpazīt bezkaunīgus zagļus, kuri ielauzušies viņas namā
Uzņēmēja lūdz palīdzību ar attēlā redzamo garnadžu atpazīšanu.
Sabiedrība
2021. gada 25. janvāris, 13:27

VIDEO: Uzņēmēja Nikola Krištopane lūdz atpazīt bezkaunīgus zagļus, kuri ielauzušies viņas namā

Jauns.lv

Gads vēl tikai sācies, taču pavisam iespējams, ka “Neaptēstāko zagļu balvu 2021” jau ir nopelnījuši pagājušajā piektdienā, kādā Kaļķu ielas namā pastrādājušie garnadži. Šķiet, ka vienīgais pierādījums, ko viņi neatstāja nozieguma vietā, ir vārds, uzvārds un dzīvesvieta.

Pagājušajā piektdienā, 22. janvārī, laikaposmā no 03.00-05.00 kādā Kaļķu ielas namā iekļuva divi puiši, ātri vien ķeroties pie telpu, tostarp dzīvokļu, apskates un vērtīgu mantu meklēšanas.

Par to sociālajos tīklos ziņoja dzīvokļu saimniece, uzņēmēja Nikola Krištopane, kura dzīvojamās telpas izīrē.

Ielaužas bez maskām

Zagļu bravūrīgā rosīšanās piektdienas naktī uzņēmējai uzdzinusi riebumu un Nikola lūdz sociālo tīklu lietotāju palīdzību, likumpārkāpēju atpazīšanai.

Šim uzdevumam gan nevajadzētu izrādīties pārlieku sarežģītam. Sarunā ar Jauns.lv namsaimniece skaidro, ka par zagļiem jau noskaidrots ļoti daudz.

Apzadzēji ielauzušies telpās bez sejas maskām – tās, galu galā, paģērē ne vien Ministru kabineta noteikumi saistībā ar Covid-19, bet arī zagļa veselais saprāts.

Taču būtiska loma bijusi arī kvalitatīvām novērošanas kamerām.

Kā redzams no ekrānuzņēmumiem, Kalķu ielas namā ir uzstādītas samērā augstas izšķirtspējas kameras, kuras telpās notiekošo fiksē krāsās un ieraksta skaņu.

Sola nākt vēlreiz

“Šobrīd ir pamatotas aizdomas, ka jaunieši visa šī procesa laikā telefonā sazinās ar kādu meiteni. Safilmētā materiāla kvalitāte ļauj atpazīt veidolu telefonā, kuru tura viens no jauniešiem. Ir arī dzirdams, kā viņi saka, ka nāks atpakaļ vēl citreiz,” telefonsarunā atklāj uzņēmēja.

Sociālajos tīklos redzams, ka jaunieši atrodas ēkas gaitenī, taču nama saimniece izstāsta, ka zaglēniem izdevies iekļūt arī telpā, kur tiek glabātas atslēgas un pat pabūt kādā no dzīvokļu tualetēm. Vēl jaunieši arī spļaudījušies.

“Zagt tur gan īpaši nav ko. Ir televizori, bet tie ir lieli un smagi. Tā vēl ir arī Kaļķu iela – nest šīs lietas ārā Vecrīgas ielās, piektdienā, kad tur patrulē Rīgas pašvaldības policija, nebūtu diez ko prātīgi,” pauž Nikola Krištopane.

Uzņēmēja apstiprina, ka šobrīd attālināti raksta iesniegumu Valsts policijai. Viņai arī pateikts, ka zagļu pāris ir labi zināms kādam veikalniekam Barona un Tallinas ielu apkārtnē.