foto: Rojs Maizītis
Policija norāda, ka situācija piketā 11.novembra krastmalā tiek kontrolēta
Valsts policiju turpina strādāt notikuma vietā, lai nepieļautu iespējamu situācijas eskalēšanos.
112
2020. gada 12. decembris, 14:11

Policija norāda, ka situācija piketā 11.novembra krastmalā tiek kontrolēta

Jauns.lv / LETA

Situācija 11.novembra krastmalā, kur piketā sapulcējušies vairāki simti cilvēku, pašlaik tiek kontrolēta, aģentūru LETA informēja Rīgas Pašvaldības policijā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"Tautas sapulce" 11.novembra krastmalā pulcē tūkstošus

Vides aizsardzības kluba prezidenta rīkotā sapulce, kuras mērķis ir iestāties "par cilvēku ekoloģiju, Covid-19 pamatojumu", 11.novembra krastmalā sestdien pulcējusi vairāk ...

gallery icon
276

Tās pārstāvji norāda, ka kopā ar Valsts policiju turpina strādāt notikuma vietā, lai nepieļautu iespējamu situācijas eskalēšanos.

"Situācija pašlaik tiek kontrolēta - apmeklētāji skaļruņos tiek brīdināti nedrūzmēties, ar tehniskajiem līdzekļiem tiek fiksēti pārkāpumi, elektroniski tiek sākti administratīvie procesi," norādīja policijā.

foto: Rojs Maizītis
Valsts policiju turpina strādāt notikuma vietā, lai nepieļautu iespējamu situācijas eskalēšanos.

Primārais uzdevums ir nodrošināt sabiedrisko kārtību, piebilda likumsargi.

Jauns.lv jau vēstīja, ka Vides aizsardzības kluba prezidenta rīkotā sapulce, kuras mērķis ir iestāties "par cilvēku ekoloģiju, Covid-19 pamatojumu", 11.novembra krastmalā sestdien pulcējusi vairāk nekā valstī patlaban atļautos 25 cilvēkus.

Sapulce ap plkst.13.30 bija pulcējusi ap 400 līdz 500 cilvēku, daļa atnākuši ir ar sejas maskām, bet galvenokārt sanākušie tās nelieto. Likumsargi cenšas iedzīvotājus izklīdināt ar skaļruņos atskaņotiem aicinājumiem nepulcēties un nekavējoties izklīst, pretējā gadījumā solot saukt pie likumā paredzētās atbildības. Tāpat likumsargi ir izveidojuši sava veida ķēdi starp sanākušajiem un ceļa braucamo daļu.

Valsts policijā aģentūrai LETA skaidroja, ka 11.novembra krastmalā notiekošajā sapulcē policija, izmantojot tehniskus līdzekļus, fiksē un identificē personas, kuras pārkāpj ārkārtējā situācijā noteiktos ierobežojumus.

Policijā uzsvēra, ka tā patlaban strādā notikuma vietā pēc iepriekš izstrādāta plāna un klātienē pa skaļruņiem sanākušie tiek apziņoti par pulcēšanās ierobežojumiem. Tāpat tiek sāktas arī administratīvās lietvedības par dažādiem pārkāpumiem.

Likumsargi atzīmēja, ka personas, kuras pārkāpj ārkārtējā situācijā noteiktos ierobežojumus, tiks sauktas pie administratīvās atbildības un lēmums par šo pārkāpumu personai tiks nosūtīts elektroniski. Policija vērsa uzmanību, ka sods fiziskām personām par pārkāpumiem ir līdz 2000 eiro, bet juridiskām līdz 5000 eiro.

Pasākumu pieteica kluba prezidents Arvīds Ulme, kamēr pats klubs iepriekš vēstīja, ka nolēmis norobežoties no Ulmes vārdā vienpersoniski izplatītā aicinājuma piedalīties šajā sapulcē, uzsverot, ka jebkādi aicinājumi neievērot valstī noteiktos pandēmijas ierobežojumus nav atbalstāmi.

Pasākumā bija pieteikta 25 cilvēku dalība - pulcēt vairāk cilvēku Covid-19 pandēmijas dēļ patlaban ir aizliegts.

Rīgas pašvaldības policijas priekšnieks Juris Lūkass šonedēļ norādīja, ka ir beidzies laiks, kad tolerēja pret Covid-19 ierobežojumiem protestējošos.

Viņš sacīja, ka policija ir gatava jebkuram attīstības scenārijam, taču, ņemot vērā saspringto epidemioloģisko situāciju, pret tām personām, kuras apzināti neievēros ierobežojumus, tolerances laiks ir beidzies.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Līdz ar to policija būs gatava izmantot visus tās rīcībā esošos ierobežojošos līdzekļus kārtības nodrošināšanai, komentējot gaidāmos protestus, iepriekš norādīja Lūkass.