foto: drosmesskrejiens.lv
Drosmes skrējiens piedzīvos pārmaiņas: šogad tas Liepājā norisināsies pilsētvidē
Drosmes skrējiens Liepājā 2019. gadā.
Citi sporta veidi
2020. gada 22. augusts, 17:52

Drosmes skrējiens piedzīvos pārmaiņas: šogad tas Liepājā norisināsies pilsētvidē

Jauns.lv / LETA

Šoruden, 19.septembrī, Liepājas stadionā "Daugava" tiks dots starts ceturtajam Latvijas šī gada piedzīvojumu un izturības pasākumam "Drosmes skrējiens", kas šoreiz norisināsies pilsētvidē, informēja "Drosmes aģentūras" komunikācijas speciāliste Inga Andersone.

Pasākumā septiņu un 14 kilometru garajās pilsētvidē ierīkotajās šķēršļu trasēs izaicinājumu alkstošie varēs pārbaudīt savas fiziskās un mentālās spējas. Skrējiena sērijas kopvērtējuma punktus vairāk nekā pustūkstotis dalībnieku šosezon krājuši Pļaviņās, Rīgas Brīvdabas muzejā un Ikšķilē. Noslēguma posmā Liepājā gaidāma cīņa par Drosmes skrējiena 2020.gada sezonas kopvērtējuma uzvarētājiem.

Šogad sacensības Liepājā piedzīvos pārmaiņas. Organizatori ar Drosmes skrējiena pārcelšanu uz pilsētvidi to padarījuši dinamiskāku un interesantāku gan dalībniekam, gan līdzjutējiem, uzskata rīkotāji. Sacensības liepājniekiem neierastā vidē tāpat pārbaudīs dalībnieku spēku, veiklību un ātrumu ar šķēršļu trasi, kas vīsies cauri kāpām, Liepājas Jūrmalas parkam un piegulošajai teritorijai.

"Lai arī trasē būs mazāk dabiskie šķēršļi kā "Beberliņos", tomēr tā būs ne mazāk izaicinoša, jo sacensību dalībniekiem, atkarībā no distances garuma, ceļā uz finišu tāpat vajadzēs pieveikt 30 vai 60 konstruētus šķēršļus, kas vienmērīgi izvietoti visā trases garumā," norādīja sacensību organizators Mārtiņš Vēvelis, skaidrojot, ka dabiskie šķēršļi tiks papildināti ar mākslīgajiem.

Trasi interesantāku padarīs arī dažādi citi distances uzdevumi - smilšu maisu un koka bluķu nešana, akmeņu vilkšana, traktora riepu velšana.

Sacensībās var piedalīties jebkura pilngadību sasniegusi persona. Dalībnieki aicināti pieteikties sacensībām sieviešu, vīriešu un komandu klasēs. Komandas var būt vīriešu, sieviešu, kā arī jauktos sastāvos. Komanda ir četru līdz sešu cilvēku grupa. Neatkarīgi no pārstāvētās klases, distanci komanda veic kopā un pilnā sastāvā. Par komandas finiša laiku tiks uzskatīts pēdējā biedra finiša laiks. Ņemt dalību sacensībās no 14 gadu vecuma var tikai ar vecāku vai aizbildņa rakstisku atļauju, bet vēl jaunāki var doties trasē tikai vecāku vai aizbildņu pavadībā.

Sacensībām var reģistrēties mājaslapā "drosmesskrejiens.lv" līdz 15.septembrim, kā arī sacensību dienā. Reģistrēties sacensībām var katrs dalībnieks individuāli. Komandu distancei reģistrāciju var veikt komandas izvēlēta viena persona, kas uzņemas atbildību, ka informēs katru reģistrēto komandas dalībnieku par pasākuma nolikumā minētajiem noteikumiem.