foto: LETA
Gruškevicas vietā VNĪ padomē strādās Jānis Ivanovskis-Pigits
Kitija Gruškevica no amata atkāpēs pēc nelaimes uz Finanšu ministrijas jumta, kur nokrita un mira strādnieks.
2019. gada 15. novembris, 17:21

Gruškevicas vietā VNĪ padomē strādās Jānis Ivanovskis-Pigits

Jauns.lv / LETA

VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) padome par uzņēmuma valdes pagaidu locekli iecēlusi Nekustamā īpašuma attīstības pārvaldes direktoru Jāni Ivanovski-Pigitu, informēja VNĪ padomes priekšsēdētājs Mārtiņš Bičevskis.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"Padome uzņēmuma valdei tuvākajiem gadiem ir izvirzījusi ļoti konkrētus mērķus, tādēļ arī par valdes pagaidu locekli iecēlām pieredzējušu speciālistu, kurš ir strādājis ar lieliem infrastruktūras attīstības projektiem un kurš jau līdz šim darbojās uzņēmuma vadības komandā," uzsvēra Bičevskis. 

Jau ziņots, ka šonedēļ, uzņemoties morālu atbildību par traģisko negadījumu būvobjektā Finanšu ministrijā Smilšu ielā 1, no valdes locekļa pienākumu pildīšanas atkāpās Kitija Gruškevica, kurā valdē bija atbildīga par attīstības un būvniecības projektiem. Gruškevicas pēdējā darba diena ir 15.novembris, savukārt Ivanovskis-Pigits savus pienākumus sāks pildīt 16.novembrī.

Ivanovska-Pigita darba pieredze pēdējo septiņu gadu laikā ir bijusi saistīta ar apjomīgu infrastruktūras objektu attīstību. Patlaban viņš ir VNĪ Nekustamā īpašuma attīstības pārvaldes direktors, taču pirms tam ir strādājis Valsts izglītības attīstības aģentūrā, bijis Izglītības infrastruktūras projektu departamenta direktors, pirms tam - Struktūrfondu vadības un kontroles departamenta direktors. 

"Mūsu darbu grafiks ir patiešām intensīvs. Līdz 2019.gada beigām ir jānodod trīs infrastruktūras objekti, bet nākamgad plānojam pabeigt darbus 17 objektos. Starp tiem ir arī Valsts prezidenta mājvieta Jūrmalā un Okupācijas muzeja piebūve," informēja Ivanovskis-Pigits. 

Starp VNĪ Nekustamo īpašumu attīstības pārvaldes prioritātēm ir arī nekavējoša un pastiprināta visu aktuālo būvobjektu drošības pārbaude un Jaunā Rīgas teātra rekonstrukcijas darbu pabeigšana pienācīgā kvalitātē un paredzētajos termiņos. 

Patlaban valdē strādā valdes priekšsēdētājs Andris Vārna un valdes locekle Sigita Janvāre. Jaunais valdes priekšsēdētājs Renārs Griškevičs darbu sāks 2020.gada 6.janvārī, savukārt uz vēl vienu valdes locekļa vietu pašlaik norisinās atklāts konkurss, kura pieteikumu pieņemšana noslēgsies 20.novembrī. Ivanovskis-Pigits ir apstiprināts kā valdes pagaidu loceklis, VNĪ padome tuvākajā laikā izsludinās konkursu uz valdes locekļa vietu. 

VNĪ šobrīd īsteno 85 infrastruktūras attīstības projektus apmēram 180 miljonu eiro apmērā un strādā pie 25 jaunām projektu idejām. Uzņēmums nodrošina profesionālu nekustamo īpašumu apsaimniekošanu un pārvaldību apmēram 450 nekustamajiem īpašumiem ar 1200 ēkām 1,1 miljona kvadrātmetru platībā un vairāk nekā 4000 zemes īpašumu 10 miljonu kvadrātmetru platībā. Uzņēmums dibināts 1996.gadā, tā 100 % akcionārs ir Finanšu ministrija.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās