foto: liepajniekiem.lv
FOTO: jaunajiem studentiem Liepājas Universitātes kopmītnē paveras šausminoši skati
Liepājas Universitātes kopmītņu neremontētajos stāvos dzīves apstākļi nav diez ko komfortabli. Istabiņās, virtuvē un vannasistabā novērojama postaža.
Sabiedrība
2019. gada 16. septembris, 06:13

FOTO: jaunajiem studentiem Liepājas Universitātes kopmītnē paveras šausminoši skati

Elmārs Barkāns

Jauns.lv

Sākoties jaunajam mācību gadam, Liepājas Universitātes studentiem, ievācoties augstskolas dienesta viesnīcā, paveras pārsteidzošs skats – tiem, kuri gatavi maksāt vairāk, kopmītnes istabiņas ir svaigi izremontētas un mājīgas, bet tiem, kuri nolēmuši ekonomēt, nākas ievākties kā tikko izdemolētā komunālā dzīvokļa istabās.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Dzīves apstākļi Liepājas Universitātes dienesta viesnīcā „Liepu hostelis”

Liepājas Universitātes studentiem, ievācoties augstskolas dienesta viesnīcā, paveras pārsteidzošs skats – tiem, kuri gatavi maksāt vairāk, kopmītnes istabiņas ir svaigi ...

gallery icon
12

Par diametrāli atšķirīgiem dzīves apstākļiem Ganību ielas kopmītnē „Liepu hostelis” raksta Liepājas laikraksts „Kurzemes Vārds”. Divi no pieciem hosteļa stāviem tikko ir izremontēti, vienā turpinās remonts, bet augšējos divos stāvos valda postaža. Jaunajiem censoņiem, kuri vēlas ekonomēt, tad arī istabiņas tiek piedāvātas augšstāvos – tā patālāk no ērtībām un skaistuma.

Kāds students sociālajos tīklos ievietojis video, kurā redzamas hosteļa apķēpātas tapetes, netīrs ledusskapis un bojātas kontaktligzdas. Puisis neslēpa savu sašutumu par to, kādas istabiņas tiek piedāvātas citu pilsētu studentiem: „Telpa bija netīra, ledusskapī – pelējums, sienā esošie elektroinstalācijas kontakti īsti neturējās”.

Liepājas Universitātes Saimniecības daļas vadītāja Agate Pirktiņa „Kurzemes Vārdam” pastāstīja, ka studentiem, ierodoties slēgt līgumu ar dienesta viesnīcas apsaimniekotāju – SIA „O.A.G.Projekti”, ir iespēja apskatīt telpu, kurā dzīvos: „Sākotnēji studentiem tiek piedāvāts lētāks variants, bet, ja viņi nav apmierināti ar piedāvāto, par nedaudz lielāku samaksu iespējams izvēlēties citu istabiņu. Šajā gadījumā studenti izvēlējās lētāko variantu”.

Liepājas Universitātes studente, kura kopmītnē dzīvo jau otro gadu un savu vārdu nevēlējās atklāt, sacīja, ka sajūtas par savu pagaidu dzīvesvietu ir dalītas: „Guļu uz matrača, jo man piešķirtais gultas rāmis bija par mazu. Domāju, ka labāku arī nedabūtu, jo visi ir vienāda lieluma”. Jauniete uzskata, ka maksa par istabiņu – 40 eiro mēnesī – ir neatbilstoša, jo papildus jāmaksā arī par elektrību un inventāru. Savukārt kāda cita studente, kura pati saviem spēkiem izremontējusi istabiņu, jūtas apmierināta, jo var dzīvot visnotaļ mājīgos apstākļos. 1. kursa studente Elizabete atklāja: „Esmu apmierināta ar istabiņu, man jau iepriekš pastāstīja, kādas tās ir un ar ko jārēķinās. Tāpat par samaksu zināju”.

„Kurzemes Vārds” raksta, ka valsts nepiešķir finansējumu izglītības iestādēm dienesta viesnīcu labiekārtošanai, tādēļ Liepājas Universitāte sāka meklēt dienesta viesnīcas apsaimniekotāju un kopš pērnā gada šīs rūpes uzņēmusies SIA „O.A.G.Projekti”. Gada laikā jau ir izremontēti divi no pieciem stāviem, bet trešajā remonts turpinās. Plānoti remonti arī augšstāvos, bet, kad tie varētu sākties, pagaidām īsti zināms nav.

„Liepu hostelī” dzīvo ne tikai studenti, bet arī Liepājas vidusskolu audzēkņi, kuri vēju pilsētā zinības apgūt iebraukuši no citām pilsētām. Maksu, par kādu studentiem tiek izīrētas istabiņas, nosaka Liepājas Universitātes Senāts: par vienvietīgu neremontētu numuriņu tā ir 116 eiro mēnesī, vieta divvietīgajā numuriņā – 58 eiro, trīsvietīgajā numuriņā – 40 eiro mēnesī; remontētās istabiņās cena ir augstāka – 143 eiro par atsevišķu istabiņu, 72 eiro par gultasvietu divvietīgajā un 50 eiro trīsvietīgā istabiņā.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās