foto: LETA
Veikalu tīkls "Kesko Senukai" divus gadus blēdījies ar cenām
PTAC piemērojis 20 000 eiro sodu "Kesko Senukai Latvia" par pārkāpumiem cenu norādīšanā.
2019. gada 22. augusts, 19:05

Veikalu tīkls "Kesko Senukai" divus gadus blēdījies ar cenām

Jauns.lv / LETA

Patērētāju tiesību aizsardzības centrs (PTAC) piemērojis 20 000 eiro naudas sodu būvniecības, remonta un sadzīves preču tīkla uzņēmumam SIA "Kesko Senukai Latvia" par pārkāpumiem cenu norādīšanā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Veicot "Kesko Senukai Latvia" 2018. un 2019.gadā īstenotās komercprakses izvērtējumu, PTAC konstatējis būtiskus pārkāpumus, kas saistīti ar patērētāju maldināšanu par sabiedrības piedāvāto preču cenām. Sabiedrībai ir uzlikts tiesisks pienākums nekavējoties izbeigt konkrēto negodīgo komercpraksi, kā arī soda nauda 20 000 eiro apmērā.

Administratīvās lietas ietvaros PTAC secinājis, ka "Kesko Senukai Latvia" patērētājiem adresē maldinošus pazeminātas cenas speciālos piedāvājumus, tostarp izmanto nepamatoti sadārdzinātu vai neesošu preces sākotnējo jeb standarta cenu, pirkuma gadījumos nenodrošina reklamētās vai patērētājiem piedāvātās atlaides piemērošanu.

Tāpat secināts, ka patērētājiem nav nodrošināta iespēja konstatēt, uz kurām precēm ir attiecināmi atlaižu piedāvājumi, kā arī noklusēti vai noteikti nesamērīgi ilgi atlaižu piedāvājumu spēkā esamības termiņi.

Papildus minētajam PTAC konstatējis, ka patērētājiem tiek noklusēta informācija par cenu zīmju noformējuma jeb fona krāsas nozīmes atšķirībām - preces parastā cena tiek atspoguļota mazāk uzskatāmi, nekā cena, kas piedāvāta ar atlaidi, iegādājoties preces vairumā vai lojalitātes programmas ietvaros, tādējādi maldinot patērētājus.

Vienlaikus PTAC konstatējis, ka "Kesko Senukai Latvia" patērētājiem noklusē vai sniedz maldinošu informāciju arī par preču mērvienības cenu.

"Kesko Senukai Latvia" komercprakse ir īstenota ilgstošā laika posmā, neņemot vērā PTAC norādījumus par konstatētajiem pārkāpumiem, neveicot to labprātīgu novēršanu, nesniedzot lietas izvērtēšanai būtisko PTAC pieprasīto informāciju, negatīvi ietekmējot daudzu patērētāju ekonomisko rīcību un radot būtisku patērētāju tiesisko interešu apdraudējumu, norādīja PTAC. Līdz ar to attiecīgā komercprakse PTAC lēmumā ir atzīta par negodīgu, kas īstenota maldinošas un profesionālajai rūpībai neatbilstošas komercprakses veidā.

"Kesko Senukai Latvia" mazumtirdzniecības direktors Viesturs Praulītis portālam Jauns.lv vēstīja, ka viņu mērķis ir sniegt kvalitatīvu apkalpošanu klientiem, tādēļ novērtē valsts iestāžu ieteikumus, kas palīdzēs uzņēmējiem sekmīgāk nodrošināt klientu informētību.

Ulmaņa gatvē atklāj "Kesko Senukai" veikalu

Ulmaņu gatvē atklāj jaunu "Kesko Senukai" veikalu. Apskati, ko tur var nopirkt

gallery icon
76

Jau ziņots, ka "Kesko Senukai Latvia" pērn strādāja ar 90,623 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 64,3% vairāk nekā gadu iepriekš, kā arī kompānija guva peļņu 1,474 miljonu eiro apmērā pretstatā zaudējumiem gadu iepriekš.

"Kesko" ir tirdzniecības uzņēmumu grupa ar 20 mazumtirdzniecības ķēdēm, piemēram, "K-rauta", "Rautia", "Byggmakker", "Konekesko", "Senukai", "Asko", "Sotka", "Citymarket", "Anttila", "Intersport". "Kesko" grupas uzņēmumi darbojas vairākās valstīs - Somijā, Zviedrijā, Norvēģijā, Igaunijā, Latvijā, Lietuvā, Krievijā un Baltkrievijā.

"Kesko Senukai Latvia" iekļauts "Kesko" grupā, kas Baltijas jūras reģionā aptver vairāk nekā 2000 vienota tīkla veikalu. "Kesko" koncernā ietilpst tādi uzņēmumi kā "Senuku prekybos centras", SIA "Konekesko Latvija", SIA "Daugavkrasts M", SIA "Kesko Real Estate Latvia", SIA "K Prof", SIA "K-rauta", SIA "Mežciems Real Estates", SIA "Polo LS", SIA "TP Real Estate", "Konekesko Oy", "VV-Auto Group Oy", "Konkekesko Lietuva UAB", "Konekesko Eesti AS", SIA "Baltic RED", UAB "Mokilizingas".

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

"K-rauta" pārtop par iepirkšanās centru "Kesko Senukai"

2.decembrī Lucavsalas ielā 3, Rīgā, pēc rekonstrukcijas atklāts veikals "K Senukai", ko mēs kādreiz pazinām ar nosaukumu "K-rauta".

gallery icon
57