foto: Evija Trifanova/LETA
Rīdzinieki un pilsētas viesi aicināti uz Jaunā gada sagaidīšanu 11. novembra krastmalā
Jaunā 2018. gada sagaidīšana 11. novembra krastmalā.
Runā Rīga
2018. gada 27. decembris, 11:19

Rīdzinieki un pilsētas viesi aicināti uz Jaunā gada sagaidīšanu 11. novembra krastmalā

Sadarbībā ar Rīgas pašvaldību

Rīdzinieki un pilsētas viesi laipni gaidīti Jaunā gada sagaidīšanas pasākumā 11. novembra krastmalā, kas risināsies no 31. decembra plkst. 21.00 līdz 1. janvāra plkst. 3.00, portālu jauns.lv informēja Rīgas pašvaldībā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Tajā varēs noklausīties muzikālu grupu un solistu sniegumu, kā arī koncertprogrammu “Vecgada disko nonstop ballīte”, dejot dīdžeja atskaņoto melodiju pavadībā, vērot gadu mijas svētku uguņošanu, apmeklēt krastmalā izvietotās tirdzniecības vietas un kopā ar saviem draugiem un ģimeni svinēt svētkus.

Jau no plkst. 21.00 krastmalā darbosies tirdzniecības vietas, apmeklētājus sagaidīs vakara vadītājs Valters Krauze un par muzikālu noskaņu gādās dīdžejs [Ex] da Bass. No plkst. 22.00 klātesošos priecēs Fēlikss Ķiģelis ar grupu, bet no plkst. 23.00 varēs klausīties koncertprogrammu “Vecgada disko nonstop ballīte”. Koncertprogrammā Kristapa Krievkalna instrumentālās grupas pavadībā dziedās Jānis Stībelis, Atis Ieviņš, Roberts Gobziņš, Normunds Pauniņš un Annemarija Moiseja. Tieši gadu mijā svinību apmeklētājiem būs iespēja vērot svētku uguņošanu, kuras māksliniecisko priekšnesumu nodrošinās SIA “International Fireworks Design”, savukārt muzikālo noformējumu veidojis latviešu popmūzikas grupas “Musiqq” dalībnieks un solists Marats Ogļezņevs. Pēc svētku uguņošanas svinības turpināsies kopā ar grupu “Bermudu divstūris” un dīdžeju [Ex] da Bass.

Omulīgākai svētku gaisotnei pasākuma apmeklētājiem būs iespēja sasildīties pie dzīvās uguns objektiem un iegādāties tirgotāju piedāvātos gadu mijas tradīcijām raksturīgus ēdienus un dzērienus. Ikvienu krastmalā priecēs svētku egle “Sakta”, kas ir viena no festivāla “Ziemassvētku egļu ceļš” objektiem.

Lai nodrošinātu jauku gaisotni svētku norises vietā, ikviens aicināts ievērot sabiedrisko kārtību un drošību. Pasākuma norises vietā aizliegts ienest sprādzienbīstamus priekšmetus un pirotehniku, asus priekšmetus, šaujamieročus un citas bīstamas lietas. Tāpat apmeklētāji ir atbildīgi par savām personīgajām mantām. Bērniem līdz 16 gadu vecumam ieeja pasākumā tikai kopā ar vecākiem. Vienlaikus vecāki aicināti pieskatīt savus nepilngadīgos bērnus. Pasākuma teritorijā sabiedrisko kārtību uzraudzīs Rīgas Pašvaldības policija. Aicinām iedzīvotājus būt saprotošiem un ļaut drošības dienestiem  veikt savus pienākumus, tajā skaitā pārbaudes, lai svētki būtu izdevušies un tikai patīkamiem pārsteigumiem piepildīti. Saskaņā ar Vispārīgās datu aizsardzības regulas prasībām, informējam, ka pasākuma laikā tiks veikta fotografēšana un filmēšana. Foto un video materiāli tiks izmantoti pasākuma publicitātes mērķiem.

Sportisku aktivitāšu cienītāji gaidīti  pilsētas publiskajā slidotavā pie Rīgas Kongresu nama, kas gadu mijā darbosies no 31. janvāra plkst. 9.00 līdz 1. janvāra plkst. 2.00.

Gan pirms gadu mijas, gan Jaunajā gadā rīdzinieki un pilsētas viesi aicināti apskatīt arī festivāla „Ziemassvētku egļu ceļš” vairāk nekā 30 vides objektus – netradicionāli un visdažādākajā tehnikā veidotus mākslas darbus – “Ziemassvētku egles”.

31. decembrī un 1. janvārī Rīgas sabiedrisko transportu varēs izmantot bez maksas.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās