foto: Bezvests.lv
Brīvprātīgo grupa izplata steidzamu paziņojumu mazā Ivana meklētājiem
Sabiedrība
2017. gada 4. jūlijs, 16:15

Brīvprātīgo grupa izplata steidzamu paziņojumu mazā Ivana meklētājiem

Kasjauns.lv

Brīvprātīgo organizācija bezvests.lv savā "Facebook" kontā ir publicējusi steidzamu paziņojumu visiem, kas piedalās Liepājā bezvēsts pazudušā Ivana meklēšanā.

" Bezvēsts.lv organizācija saņem dažādas cilvēku ziņas, no vairākiem resursiem un vēro, ka pazudušā Ivana meklēšana sāk pārvērsties par haotisku, nekontrolējamu notikumu. Mēs dzirdam aicinājumus uzlauzt dzīvokļu durvis, bēniņus, pagrabus…

Aicinām visus palīdzēt gribētājus, nepadoties provokācijām un atturēties no neapdomātas rīcības. Palīdzība ir nepieciešama. Visi, kam ir vēlme un spēja piedalīties - lūdzam, konsultēties un koordinēt savu darbību tikai ar Valsts policiju, zvanot 110.
Tieši Valsts policija, šobrīd nodarbojas ar visu darbību organizēšanu un koordinēšanu uz vietas, Liepājā."

Liepājā pazudušā zēna meklēšana

Pirmdien, 3. jūlijā, brīvprātīgo organizācija "Bezvests.lv" iesaistījās piecgadīgā Ivana Berladina meklēšanā. Pazudušais puisēns pagaidām vēl nav atrasts, un viņa meklēšana ...

gallery icon

Kā ziņots, Liepājā pazudušais zēns tiek meklēts arī kaimiņvalstīs. Palīdzību viņa meklēšanā pieteikušies sniegt ekstrasensi, informēja Valsts policijā.

No brīža, kad VP saņemta informācija, ka piecgadīgais Ivans Berladins ir pazudis, zēna meklēšanā iesaistījās vairāki tūkstoši brīvprātīgo, kā arī Liepājas pilsētas pašvaldības policija un bruņotie spēki. Pirmdien posteni Pāvilostas ielā 1 izveidoja arī organizācija "bezvests.lv".

Šobrīd meklēšanas spēki sakoncentrēti Pāvilostas ielā 7 dārziņu rajonā. Tāpat šodien ar helikopteru tiks pārmeklēta Tosmares ezera apkārtne un visa Liepāja.

Tosmarē šodien policija sadarbībā ar namu apsaimniekotājiem pārmeklēs ēku pagrabus, bēniņus un citas policijai līdz šim nepieejamas telpas.

Līdz šim no iedzīvotājiem ir saņemta informācija, ka zēns ir redzēts vairākās vietās Liepājā - gan Ganību ielā pie ēstuves "Hesburger", gan Karostas rajonā pie veikala "Top!", gan arī autobusā uz Šķēdi. Neviena no šīm versijām nav apstiprinājusies.

Tāpat policijai ir sadarbība ar uzņēmumu "Liepājas autobusu parks", kurš aktīvi pārbauda sabiedriskā transporta videonovērošanas kameru ierakstus, taču arī tur zēns nav manīts.

VP arī norāda, ka palīdzību pieteikušies sniegt arī ekstrasensi, kuru teiktais tiek pārbaudīts, taču šobrīd bez rezultātiem.

Policija arī norāda, ka, iespējams, puikam līdzi bijusi rotaļlieta - sarkans vilcieniņš.

VP Liepājas iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas priekšnieks Uģis Āva uzsver, ka šobrīd Liepājā spēki tiek novirzīti uz Pāvilostas ielas dārziņu rajonu, tajā pat laikā zēns tiek meklēts visā Latvijā un kaimiņvalstīs - Lietuvā un Igaunijā.

"Līdz šim nav tāds krūms, kur kāds nebūtu paskatījies. Bērns tiek meklēts visā Latvijā, tāpat arī kaimiņvalstīs. Aicinu visus Latvijas iedzīvotājus - pārbaudiet savas kāpņu telpas, šķūnīšus, ejiet pie kaimiņiem ar zēna fotogrāfiju, runājiet ar tiem, informējiet par notikušo un jautājiet vai gadījumā kaut kas nav mainīts! Katra informācija tiek pārbaudīta!" norāda Āva.

Policija skaidro kādā veidā puika varēja pazust, taču likumsargi šobrīd aicina plašsaziņas līdzekļus uz to nekoncentrēties, bet palīdzēt ar informācijas izplatīšanu zēna atrašanā.

Jau ziņots, ka Valsts policijā svētdien saņemts iesniegums par to, ka sestdien ap plkst.8.30 no savas dzīvesvietas Liepājā, Pāvilostas ielā, izgāja piecgadīgais Ivans Berladins.

Zēns ir vidējas miesas uzbūves, viņam ir īsi, gaiši mati, zilas acis. Viņam mugurā bija zila adīta jaka ar rāvējslēdzi un zilas sporta bikses. Kājās bija raibas zeķes un sandales bēšā krāsā. Zēns sarunājas krievu valodā.

Ja kādam ir informācija par zēna iespējamām uzturēšanās vietām, policija par to lūdz informēt, zvanot uz tālruņa numuru 110.