Aktierus un mūziķus par deputātiem negrib - šovu varoņus svītroja visvairāk
Lauris Dzelzītis.
Sabiedrība
2017. gada 19. jūnijs, 06:30

Aktierus un mūziķus par deputātiem negrib - šovu varoņus svītroja visvairāk

Kasjauns.lv

Šajās pašvaldību vēlēšanās kandidēja arī daudzi mūziķi, aktieri un šovu varoņi, bet tikai retais kļuvis par deputātu.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item
Anna Krimele (ex.Lieckalniņa).

Krimele jau gatavojas nākamajām vēlēšanām

Kādreiz populārā TV šovu vadītāja, tagad diplomēta teoloģe un personības izaugsmes trenere Anna Krimele (agrāk Lieckalniņa) Nacionālās apvienības Rīgas sarakstā no 22. vietas nokrita uz 62. vietu. Viņai tikuši 568 plusi un 1010 svītrojumi, bet neskumt palīdz šovbiznesa rūdījums.

“Kritika, ko saņēmu, politikā iesaistoties, ir tīrais nieks, salīdzinot ar to, kas savulaik nāca pār manu galvu, kad vadīju šovus. Cilvēki, kuri mani vēlēšanās izsvītroja, izdarīja savu izvēli,” teic Krimele. Viņa atklāj, ka turpinās darboties politikā: “Jau sāku gatavoties nākamajām vēlēšanām. Viens posms ir noslēdzies, bet patiesībā tas ir tikai turpinājums. Ikdienā tiekos ar cilvēkiem un aizvien vairāk saskaros ar to, ka ir tik daudz neatrisinātu sociālo jautājumu.”

Edgars Pujāts.

Edgars Pujāts paliek pēdējais

Liepājas teātra aktieris Edgars Pujāts kandidēja Nīcas novadā sarakstā Doma. Daba. Darbs. kā trešais numurs un bija visvairāk svītrotais – viņš palika pēdējais.

“Tas, ka vēlētāji man salika tik daudz mīnusu, bija ļoti pareizi. Man ir prieks, ka mūsu vēlētāji ir ļoti gudri un saprotoši, jo apzinās, ka aktieris ir aktieris, bet saimnieciskais darbonis ir saimnieciskās darbības veicējs,” spriež Pujāts.

Kālab tad kandidējis? “Gribēju ar savu klātbūtni pievērst uzmanību politiskajām norisēm. Ne tas bija kāds eksperiments, ne raušanās pēc varas,” skaidro Pujāts. Aktieris uzsver, ka šajā apvienībā ir forši cilvēki un kopdarbs turpināsies: “Tāpat virzīšu savus projektus, kā, piemēram, man ir uzņemta dokumentālā filma par Nīcas novadu.”

Lauris Dzelzītis.

Laurim Dzelzītim jāstāda koki

Kaut arī ikdienā Dailes teātra aktieris Lauris Dzelzītis dzīvo Rīgā, ik brīvu brīdi viņš cenšas izrauties uz dzimto Aloju un kandidēja uz vietējo domi Nacionālās apvienības sarakstā.

Dzelzītis tā arī saglabāja 15. numuru (46 plusi, 48 svītrojumi), bet pašvaldībā neiekļuva. “Protams, zinu, ko es būtu darījis, ja mani ievēlētu, bet manu dzīves kvalitāti kopumā tas neietekmē. Mana dzīve arī bez darba domē ir pietiekami intensīva. Tagad teātra sezona ir noslēgusies, vasarā dažādas filmēšanās, taču centīšos pabūt arī lauku mājā Alojā, kas ir mana dzimtā puse un miera osta. Jāstāda koki, jāiekopj apkārtne,” saka aktieris.

Šovu varoņus svītroja visvairāk

Pašvaldību vēlēšanās labi veicās sportistiem – deputāta godā tikuši hokejists Miķelis Rēdlihs (Ozolnieku novads), futbolists Māris Verpakovskis (Liepāja), basketboliste Anete Jēkabsone-Žogota (Rīga), basketbolists Aigars Vītols (Ķekavas novads), BMX riteņbraucēju treneris Ivo Lakučs (Valmiera), skeletona treneris Dainis Dukurs (Sigulda).

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

foto: LETA
Žurnālists, vides pētnieks Māris Olte.

Par deputātu dzimtajā Ērgļu novadā kļuvis raidījumu vadītājs Māris Olte, Ikšķiles novadā atkal ievēlēts šovmenis Kaspars Upacieris. No daudzajiem, režisoriem, aktieriem un mūziķiem ievēlēti tikai daži, tostarp brāļi Andrejs un Juris Žagari (Rīgā un Cēsīs), Rēzeknes Zaļā kora vadītājs Normunds Zušs (Rēzeknē), operdziedātājs Nauris Puntulis (Rīgā).

Nepaveicās aktieriem Rūdolfam Plēpim, Imantam Stradam, Gatim Gāgam, mūziķiem Kasparam Pudnikam un citiem. Pamatīgā vēlētāju nežēlastībā krita šova Dejo ar zvaigzni dalībnieks Valdis Škutāns, kurš Salaspils novadā Vienotības sarakstā no trešā numura atkrita uz priekšpēdējo vietu – 230 plusi, bet 502 svītrojumi.