2009. gada 27. aprīlis, 13:02

Latvijas izlases pirmajā treniņā piedalās 11 basketbolistes

Jauns.lv

Rīga, 27.apr., LETA. Latvijas sieviešu basketbola izlase pirmdien uzsāka gatavošanos Eiropas čempionātam, un pirmajā treniņā Rīgas 49.vidusskolas sporta zālē piedalījās 11 basketbolistes.

Pirmdienas treniņā piedalījās Aija Brumermane, Ieva Tāre, Zane Eglīte, Kristīne Kārkliņa, Dita Krūmberga, Anete Jēkabsone-Žogota, Anda Eibele, Aija Putniņa, Santa Dreimane, Ieva Veinberga un Elīna Babkina.

Guntai Baško un Lienei Jansonei vēl turpinās sezona Eiropā, Zane Tamane izlases sastāvam pievienosies piektdien, bet Ieva Kubliņa patlaban ārstē savainojumu.

Tāpat izlases treniņprocesā drīzumā iesaistīsies arī jaunās spēlētājas Anete Šteinberga, Sabīne Niedola, Kristīne Vītola un Edīte Kresa.

Komandai novēlēt veiksmi uz atklāto treniņu bija ieradušies sponsori, izglītības un zinātnes ministre Tatjana Koķe, Eiropas čempionāta finālturnīra basketbolā sievietēm patronese Santa Anča, kā arī "Swedbank" vīru koris.

Latvijas izlases galvenais treneris Ainars Zvirgzdiņš atklāja, ka pirmās divas nedēļas tiks veltītas formas izlīdzināšanai, lai tā visām spēlētājām būtu vienāda. "Problēmas sagādās tās spēlētājas, kurām sezona beigsies vēlāk. Taču ceru, ka ar labu atmosfēru pārējās spēlētājas viņām palīdzēs iejusties komandā," teica Zvirgzdiņš.

Gatavojoties Eiropas čempionātam, Latvijas valstsvienība aizvadīs sešas pārbaudes spēles. 14. un 15.maijā Liepājā viesosies Lietuvas izlase, 22. un 23.maijā Rīgā latvietes spēkosies ar Izraēlu, 30.maijā Liepājā notiks mačs ar Ukrainas komandu, bet 1.jūnijā turpat Liepājā viesosies Turcijas basketbolistes.

Latvijas izlases kandidāšu sarakstu līdz 15 spēlētājām Zvirgzdiņš varētu samazināt pēc spēlēm ar Lietuvu. "Mācamies no kļūdām, kuras tika pieļautas, gatavojoties 2008.gada Pekinas Olimpiādei, kad treniņos dažkārt nebija pat divi pilni piecinieki," teica Zvirgzdiņš.

Jau ziņots, ka pirmajā nedēļā komanda treniņus aizvadīs Rīgā. Pēc tam no 5.maija nedēļu ilgi treniņi būs Liepājā, tad divas nedēļās komanda atkal trenēsies Rīgā, bet pirms Eiropas čempionāta atkal pārbrauks uz Liepāju.

Jau ziņots, ka Eiropas čempionāts trijās Latvijas pilsētās Rīgā, Liepājā un Valmierā notiks no 7. līdz 20.jūnijam. Priekšsacīkšu cīņas Latvijas izlase aizvadīs Liepājā, bet izšķirošie mači notiks Rīgā.