Sabiedrība
2009. gada 24. oktobris, 16:07

Ziemas sezonā no lidostas "Rīga" būs pieejami 562 regulārie reisi nedēļā

Jauns.lv

No šā gada 26.oktobra, kad stājas spēkā ziemas sezonas lidojumu grafiks, no starptautiskās lidostas "Rīga" būs pieejami 562 regulārie reisi nedēļā ar iespēju nokļūt uz 61 tiešo galamērķi, biznesa informācijas portālu "Nozare.lv" informēja VAS "Starptautiskā lidosta "Rīga"" preses sekretārs Mārtiņš Langrāts.

Salīdzinot ar 2008./2009.gada ziemas sezonas lidojumu grafiku, esot pieaudzis regulāro reisu skaits.

Pagājušajā ziemas sezonā no starptautiskās lidostas "Rīga" bija vidēji 500 regulāro reisu nedēļā, šogad šis rādītājs sasniegs jau vidēji 560.

Langrāts uzsver, ka, neraugoties uz lejupslīdi aviopārvadājumu nozarē pasaulē, 2009./2010.gada ziemas sezona maršrutu ģeogrāfijas un regularitātes izvēles ziņā no starptautiskās lidostas "Rīga" pasažieriem būs ērta un daudzveidīga.

Lidostas "Rīga" valdes priekšsēdētājs Krišjānis Peters "Nozare.lv" norāda, ka "aviācijas nozares sarežģītās situācijas dēļ daudzas aviokompānijas ziemas sezonā nolemj samazināt lidojumu biežumu un maršrutu skaitu, savukārt lidsabiedrības "Ryanair" un "airBaltic" tos no Rīgas palielina".

Tas parādot lidsabiedrību spēku, kā arī to, ka Rīga joprojām ir pievilcīgs galamērķis tūrisma un darījumu braucieniem, kā arī ērts pārsēšanās punkts tālākiem lidojumiem.

Ar ziemas saraksta spēkā stāšanos lidsabiedrība "Ryanair" piedāvās papildu reisus uz Īstmidlendu trīs reizes nedēļā, Glāzgovu - trīs reizes nedēļā, Briseli - četras reizes nedēļā. Savukārt divi papildu reisi ziemas sezonā būs uz Liverpūli - kopā četras reizes nedēļā, kā arī Milānu - kopā piecas reizes nedēļā.

Četrus papildu reisus aviokompānija "Ryanair" īstenos no Rīgas uz Īrijas galvaspilsētu Dublinu, nodrošinot reisus katru dienu.

Savukārt nacionālā lidsabiedrība "airBaltic", salīdzinot ar pērno ziemas sezonas sarakstu, piedāvā jaunus tiešos lidojumus uz Turku, Trumsi, Palangu, Kauņu, Ženēvu, Tartu, Varšavu, Frankfurti, Pleskavu, Dušanbi. Turklāt vairākos maršrutos tiks palielināts lidojumu skaits, lai apmierinātu ziemas sezonas ceļotāju pieprasījumu. Lidojumi biežāk tiks veikti uz Tartu, Olesunnu, Oulu, Oslo, Stavangeru, Bergenu, Olesunnu, Maskavu, Vīni, Romu, Barselonu, Kuopio, Tamperi, Turku, Pleskavu.

Ziemas sezonā "airBaltic" sāks lidojumus uz vēl vienu jaunu galamērķi - Lapēnrantu Somijā.

2009./2010.gada ziemas sezonā no starptautiskās lidostas "Rīga" aviosatiksmi nodrošinās lidsabiedrības "airBaltic", "SmartLynx", "Lufthansa", "Finnair", "Ryanair", "LOT", "Czech Airlines", "Norwegian Air Shuttle", "Turkish Airlines", "Aeroflot", "Uzbekistan Airways".

LETA