Vīķe-Freiberga un Zatlers apglezno sirdis, rosinot tautu nodoties labdarībai. FOTO
Pasākumā aktīvi darbojās eksprezidenti Vaira Vīķe-Freiberga un Valdis Zatlers, kopā ar bērniem apzīmējot papīra sirdis, tādējādi aicinot ikvienu iesaistīties labdarības projektā „Labassirdsklubs.lv”.
Sabiedrība

Vīķe-Freiberga un Zatlers apglezno sirdis, rosinot tautu nodoties labdarībai. FOTO

Jauns.lv

24. novembrī modes un izklaides centrā „Rīga Plaza” norisinājās biedrības „Latvijas Samariešu apvienība” labdarības projekta „Labassirdsklubs.lv” pasākums, kura patroneses godā bija eksprezidente Vaira Vīķe-Freiberga.

Vīķe-Freiberga un Zatlers apglezno sirdis, rosinot...

­ Projekta mērķis ir sapulcēt vienkopus vismaz 100 000 labsirdīgu ziedotāju, kuri vēlas sniegt atbalstu vecāka gadagājuma cilvēkiem, kā arī bērniem, kuri auguši trūcīgās ģimenēs vai cietuši no vardarbības. Pasākuma goda viesu statusā bija arī eksprezidents Valdis Zatlers ar kundzi Lilitu Zatleri un Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa. Paužot savu vēlmi veicināt labdarību, Labassirdsklubs.lv pasākumā bija ieradusies Jaunā Rīgas teātra aktrise Elita Kļaviņa, kas iepriekšējā vakarā „Spēlmaņu nakts” ceremonijā saņēma titulu „Gada aktrise”.

Labdarības projekta atklāšanas pasākuma apmeklētājus ar priekšnesumiem priecēja vairāki populāri mūziķi, tostarp Andris Daņiļenko, Roberto Meloni un Vita Balčunaite. Ar vērienīgiem priekšnesumiem uzstājās ielu vingrotāji, Latvijas futbola federācijas dejotājas. Bet paceldams virs galvas kādu dāmu, savu spēku demonstrēja bijušais profesionālais spēkavīrs Raimonds Bergmanis.

Labdarības pasākuma laikā norisinājās dažādas aktivitātes un radošās darbnīcas, kur apmeklētāji varēja fotografēties kopā ar sabiedrībā pazīstamiem cilvēkiem – politiķiem, sportistiem un mūziķiem, izgreznot „Labassirdsklubs.lv” papīra sirdis, gatavot dažādus Ziemassvētku apsveikumus un rotājumus, locīt papīra lidmašīnas un piedalīties to lidināšanas sacensībās, kopā ar koncerta dalībniekiem ļauties improvizētām deju nodarbībām. Savukārt Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta un Rīgas Motormuzeja pārstāvji sniedza informāciju par ugunsdrošības un satiksmes drošības jautājumiem. Savukārt fotoizstādē ikviens varēja aplūkot bildes no aktivitātēm, kas realizētas pateicoties jau esošajiem „Labassirdsklubs.lv” atbalstītājiem.