Madrides "Real" un Dortmundes "Borussia" kā pirmās sasniedz UEFA Čempionu līgas astotdaļfinālu
Madrides "Real" futbolisti pārliecinoši uzvarējuši visās četrās aizvadītajās spēlēs.
Futbols
2014. gada 5. novembris, 09:42

Madrides "Real" un Dortmundes "Borussia" kā pirmās sasniedz UEFA Čempionu līgas astotdaļfinālu

Jauns.lv

Iepriekšējās sezonas turnīra uzvarētāja Madrides "Real" no Spānijas un jauno sezonu Vācijas bundeslīgā ļoti neveiksmīgi sākusī Dortmundes "Borussia" otrdien kā pirmās kvalificējās UEFA Čempionu līgas futbolā astotdaļfinālam.

"Real", kas cenšas kļūt par pirmo komandu kopš 1990.gada, kas UEFA Čempionu līgā triumfējusi divus gadus pēc kārtas, apakšgrupu turnīra ceturtās kārtas cīņā starp B grupas favorītēm ar 1:0 (1:0) savā laukumā pārspēja Anglijas vienību "Liverpool".

Vienīgie vārti tika gūti 27.minūtē, kad pēc brazīliešu aizsarga Marselu piespēles izcēlās francūzis Karims Benzemā.

"Atkal parādījām labu sniegumu pret spēcīgu pretinieku," pēc mača izteicās "Real" komandas galvenais treneris Karlo Ančeloti, kurš pauda prieku par velsieša Gereta Beila atgriešanos laukumā pēc divas nedēļas ilgas traumas ārstēšanas.

Tikmēr "Liverpool" komandas galvenais treneris Brendans Rodžerss uz rezervistu soliņa negaidīti atstāja Stīvenu Džerārdu, Džordanu Hendersonu un Rahīmu Stērlingu, bet pēc mača pauda gandarījumu.

"Esam vīlušies par rezultātu, tomēr redzējām daudz pozitīvā. Vairāki jaunie spēlētāji parādīja labu sniegumu," stāstīja Rodžerss.

Šajā mačā savu 144.spēli UEFA Čempionu līgā aizvadīja "Real" komandas vārtsargs Ikers Kasiljass, sasniedzot jaunu sacensību rekordu, tomēr par to notiek sīva cīņa, jo jau trešdien viņu atkal var panākt "Barcelona" komandas spēlētājs Šavi Ernandess.

Vēl vienā šīs apakšgrupas cīņā Šveices čempione "Basel" ar 4:0 (2:0) savā laukumā pārliecinoši pārspēja Bulgārijas vienību Razgradas "Ludogrets", nostiprinoties apakšgrupas otrajā vietā.

Pēc četrām aizvadītām kārtām B apakšgrupas līdere ar maksimāli iespējamiem 12 punktiem ir "Real", tai ar sešiem punktiem seko "Basel", bet "Ludogorets" un "Liverpool" kontā ir pa trim punktiem.

Tikmēr D apakšgrupā "Borussia" ar rezultātu 4:1 (1:0) savā laukumā pārliecinoši uzveica Turcijas vienību Stambulas "Galatasaray".

Uzvarētājiem pa reizei precīzi sita Marko Reiss, Sokratis Papastatopols un Čiro Immobile, bet Hakans Balta ieraidīja bumbu savos vārtos.

Ja UEFA Čempionu līgā Dortmundes "Borussia" uzvarējusi visos četros mačos, bundeslīgā tā sezonas pirmajās desmit spēlēs guvusi vien septiņus punktus, kopvērtējumā atrodoties priekšpēdējā, 18.pozīcijā.

Citā šīs grupas spēlē Anglijas vienība Londonas "Arsenal" savā laukumā izlaida trīs vārtu pārsvaru, cīnoties neizšķirti 3:3 (2:0) ar Beļģijas čempioni "Anderlecht".

Precīzi sitot spāņu pussargam Mikelam Artetam, čīliešu uzbrucējam Aleksim Sančesam un angļu pussargam Aleksam Oksleidam-Čemberlenam, 58.minūtē "Arsenal" komanda bija ieguvusi vadību ar 3:0. Tomēr "Anderlecht" komandai ātri divus vārtus atguva Antonijs Vandens Borre, bet jau kompensācijas laikā izlīdzinājumu panāca jaunais Aleksandrs Mitrovičs.

Kopvērtējumā tagad "Borussia" kontā ir 12 punkti četrās spēlēs, bet arī "Arsenal" komanda ar septiņiem punktiem jau gandrīz garantējusi sev vietu nākamajā kārtā, jo "Anderlecht" un "Galatasaray" ir vien attiecīgi divi un viens punkts.

A apakšgrupā Spānijas čempione Madrides "Atletico" ar 2:0 (1:0) izbraukumā pieveica Zviedrijas vienību "Malmo", vārtus gūstot Kokem un Raulam Garsijam.

Kā zināms, "Malmo" turnīru sāka vēl no kvalifikācijas, kurā pārspēja arī Latvijas čempioni "Ventspili".

Savukārt no punktu zaudēšanas izvairījās Itālijas čempione Turīnas "Juventus", kas ar 3:2 (1:1) pārspēja Grieķijas vienību Pireju "Olympiakos". Uzvarētājiem pa reizei izcēlās Andrea Pirlo un Pols Pogbā, bet reizi bumbu savos vārtos ieraidīja grieķu vārtsargs Roberto.

Šajā grupā pēc četrām kārtām "Atletico" kontā ir deviņi punkti, "Olympiakos" un "Juventus" izcīnījušas pa sešiem, bet "Malmo" - trīs.

Tikmēr B grupā Portugāles vienība Lisabonas "Benfica", pateicoties Andersona Taliskas gūtajiem vārtiem 82.minūtē, ar 1:0 (0:0) savā laukumā pieveica "Monaco" vienību no Francijas.

Kā zināms, vēl vienā šīs apakšgrupas mačā, gūstot divus vārtus Dienvidkorejas futbolistam Honmiņam Sonam, panākumu izcīnīja Vācijas vienība Leverkūzenes "Bayer", kas ar rezultātu 2:1 (0:0) izbraukumā uzveica Krievijas komandu Sanktpēterburgas "Zeņit".

Dienvidkorejietis rezultātu atklāja 68.minūtē, kad izcēlās ar tālsitienu ārpus soda laukuma, bet piecas minūtes vēlāk izmantoja Štefana Kīslinga piespēli, panākot 2:0.

89.minūtē "Zeņit" futbolistiem vienus vārtus atguva uz maiņu uznākušais venecuēliešu uzbrucējs Hosē Rondons, bet neko vairāk mājinieki panākt nespēja.

2012./13.gada sezonā Sons kopā ar Latvijas uzbrucēju Artjomu Rudņevu dalīja rezultatīvākā spēlētāja godu Vācijas vienībā Hamburgas SV. Sekojošajā vasarā Sons tika pārdots uz "Bayer", bet Rudņevs kopš tā laika nav pārlieku izcēlies.

Šīs grupas līderpozīcijā ar deviņiem punktiem četros mačos tagad nostiprinājusies "Bayer" komanda, kurai ar pieciem punktiem joprojām seko "Monaco", bet četrus punktus iekrājušas "Zeņit" un "Benfica".

Lai kvalificētos izslēgšanas spēlēm, "Bayer" komandai nākamajās divās spēlēs pietiks ar viena punkta izcīnīšanu.

Grupu turnīrā, kas risināsies līdz 10.decembrim, 32 komandas salozētas astoņās apakšgrupās. Pēc divu apļu sacensībām katras grupas divas spēcīgākās vienības iekļūs astotdaļfinālā, bet trešajā vietā palikušās komandas sezonu turpinās UEFA Eiropas līgā.

Čempionu līgas fināls nākamā gada 6.jūnijā norisināsies Vācijas galvaspilsētā Berlīnē.

Kā zināms, iepriekšējā sezonā par UEFA Čempionu līgas uzvarētājiem kļuva Madrides "Real", kas finālmačā papildlaikā ar 4:1 pārspēja citu Spānijas un Madrides komandu "Atletico".

LETA/Foto: AFP/LETA