Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Mārcis Šteinbergs iemet deviņus punktus uzvarētā ACB mačā, Zorikam astoņi pret Eirolīgas komandu; Šiliņš iespaidīgs Itālijā
foto: DAX Images/NurPhoto/Shutterstock/ Vida Press
Latvijas basketbola izlases kandidāts Mārcis Šteinbergs.
Basketbols

Mārcis Šteinbergs iemet deviņus punktus uzvarētā ACB mačā, Zorikam astoņi pret Eirolīgas komandu; Šiliņš iespaidīgs Itālijā

Sporta nodaļa

Jauns.lv/LETA

Latvijas basketbolists Mārcis Šteinbergs svētdien Spānijas augstākās līgas (ACB) spēlē izcēlās ar deviņiem punktiem un palīdzēja Manrezas "Baxi" tikt pie panākuma.

Mārcis Šteinbergs iemet deviņus punktus uzvarētā A...

"Baxi" savā laukumā ar rezultātu 79:58 (17:19, 23:11, 20:15, 19:13) pārspēja latvieša iepriekš pārstāvēto "Gran Canaria".

Šteinbergs spēlēja 20 minūtes un 29 sekundes, kuru laikā raidīja grozā vienu no trijiem divu punktu metieniem, divus no četriem tālmetieniem un vienu soda metienu. Viņš arī iekrāja piecas atlēkušās bumbas, trīs rezultatīvas piespēles, vienu kļūdu, nopelnīja divas piezīmes, izprovocēja vienu sodu, noslēdzot maču ar efektivitātes koeficientu 11 un +/- rādītāju -5.

Starp mājiniekiem rezultatīvākais ar 23 punktiem bija Deriks Elstons, kamēr viesu rindās ar 11 punktiem izcēlās Pjērs Peloss.

Jau ziņots, ka sestdien Ingus Jakoviča pārstāvētā "Coruna" viesos ar 87:112 zaudēja Andoras "MoraBanc", bet Rodiona un Artūra Kurucu pārstāvētā Mursijas UCAM izbraukumā ar 92:95 papildlaikā zaudējot Vitorijas "Baskonia".

Manrezas vienība sezonu iesākusi ar bilanci 2-1, kamēr Mursijas komanda un "Coruna" trīs mačos tikušas pie vienas uzvaras. Iepriekšējā sezonā par Spānijas čempioni kļuva Madrides "Real", kas finālsērijā ar 3-0 pārspēja Mursijas UCAM.

Savukārt Kristers Zoriks Francijas augstākās līgas mačā izcēlās ar astoņiem punktiem, kamēr viņa pārstāvētā "Le Portel" viesos zaudēja ar 67:88 (18:24, 22:22, 12:29, 15:13) ULEB Eirolīgā spēlējošajai Vilērbānas ASVEL.

Zoriks laukumā bija 22 minūtes un 41 sekundi un raidīja grozā vienu no trijiem divu punktu metieniem, vienu no trijiem tālmetieniem un trīs soda metienus. Viņš arī atzīmējās statistikā ar vienu atlēkušo bumbu, piecām rezultatīvām piespēlēm, vienu kļūdu, trīs piezīmēm un iekrāja efektivitātes koeficientu deviņi, noslēdzot maču ar +/- rādītāju -14. Starp viesiem rezultatīvākais ar 15 punktiem bija Diguē Diavara, kamēr mājinieku panākumu ar 16 punktiem sekmēja Admirals Šofīlds.

"Le Portel" sezonas ievadā uzvarējusi vienā no četrām spēlēm un turnīra tabulā atrodas 14. pozīcijā 16 komandu konkurencē. Iepriekšējā sezonā Francijas meistarsacīkstēs uzvarēja "Monaco", kas finālsērijā ar 3-1 guva virsroku pār "Paris".

Tikmēr Roberts Blumbergs Turcijas čempionāta spēlē izcēlās ar precīzu tālmetienu, kamēr viņa pārstāvētā Stambulas "Galatasaray" mājās ar 76:80 (22:24, 23:19, 14:20, 17:17) piekāpās Bursas "Tofas".

Blumbergs spēlēja 13 minūtes un desmit sekundes, kuru laikā raidīja grozā vienu no četriem tālmetieniem, izcīnīja atlēkušo bumbu, tika pie rezultatīvas piespēles, bloķēja vienu metienu, pieļāva divas kļūdas, nopelnīja trīs piezīmes, noslēdzot maču ar efektivitātes koeficientu viens un +/- rādītāju -1. Mājinieku rindās rezultatīvākais ar 18 punktiem bija Otiss Livingstons, kamēr viesu panākumu ar 20 punktiem un astoņām atlēkušajām bumbām sekmēja Markīss Rīds.

Jau ziņots, ka sestdien otrās kārtas mačos Artūra Žagara pārstāvētā Stambulas "Fenerbahce" viesos ar rezultātu 97:90 papildlaikā pārspēja "Yalovaspor" vienību, bet Rolands Šmits un Stambulas "Anadolu Efes" izbraukumā ar 99:78 uzvarēja "Bursaspor".

Šmita un Žagara komandām sezonas sākumā bilance ir 2-0, savukārt Blumbergs piedzīvoja divus zaudējumus pirmajos divos mačos. 

Pagājušajā sezonā par Turcijas čempioni kļuva "Fenerbahce", kas finālsērijā ar 3-1 pārspēja "Anadolu Efes".

Tikmēr Kārlis Šiliņš Itālijas A sērijas spēlē guva 15 punktus un palīdzēja "Pistoia" izcīnīt panākumu. "Pistoia" izbraukumā ar rezultātu 66:65 (12:14, 21:11, 16:20, 17:20) bija pārāka pār Kremonas "Vanoli" vienību.

Šiliņš spēlēja 29 minūtes un raidīja grozā trīs no pieciem divu punktu metieniem, divus no trijiem tālmetieniem un trīs soda metienus. Viņš arī izcīnīja astoņas atlēkušās bumbas, bloķēja vienu pretinieku metienu, pārtvēra divas bumbas, pieļāva trīs kļūdas, nopelnīja trīs piezīmes, iekrāja +/- rādītāju +6 un efektivitātes koeficientu 20. Starp viesiem rezultatīvākais ar 22 punktiem un sešām bumbām zem groziem bija Maveriks Rovens. Kremonas komandas labā 15 punktus guva Korijs Deiviss.

Sestdien Artūra Strautiņa pārstāvētā Tortonas "Derthona" mājās ar 82:85 zaudēja "Trieste", bet Lukas Banki vadītā Boloņas "Virtus", kuras rindās ārpus pieteikuma mačam palika Andrejs Gražulis, viesos ar 76:68 uzvarēja Venēcijas "Umana Reyer".

Gražuļa komanda sezonu sākusi ar trīs uzvarām tikpat mačos, bet Strautiņa un Šiliņa pārstāvētās komandas iekrājušas bilanci 2-1. Iepriekšējā sezonā par Itālijas čempioni kļuva Milānas "Olimpia", kas finālsērijā ar 3-1 guva virsroku pār Boloņas "Virtus".