Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
VIDEO: Žagars palīdz "Fenerbahce" izglābties no kaunpilna zaudējuma; Jakovičs ražīgs Spānijā
foto: IMAGO/Seskim Photo TR
Nikolo Melli tālmetiens pēc Artūra Žagara piespēles ļāva "Fenerbahce" panākt papildlaiku.
Basketbols

VIDEO: Žagars palīdz "Fenerbahce" izglābties no kaunpilna zaudējuma; Jakovičs ražīgs Spānijā

Sporta nodaļa

Jauns.lv/LETA

Latvijas basketbolists Artūrs Žagars sestdien Turcijas čempionāta otrās kārtas spēlē guva septiņus punktus un atdeva septiņas rezultatīvas piespēles, sekmējot Stambulas "Fenerbahce" komandas uzvaru, savukārt Rolands Šmits guva piecus punktus Stambulas "Anadolu Efes" uzvarā.

VIDEO: Žagars palīdz "Fenerbahce" izglābties no ka...

"Fenerbahce" viesos ar rezultātu 97:90 (25:26, 9:18, 23:21, 26:18, 14:7) papildlaikā pārspēja "Yalovaspor" vienību.

Pamatlaika beigās Žagars pie rezultāta 80:83 savā laukuma pusē atbruņoja pretinieku, kas ļāva Nikolo Melli realizēt tālmetienu un panākt papildlaiku. Šajā spēlē Žagars laukumā pavadīja 21 minūti un 26 sekundes, realizēja vienu no diviem divpunktu metieniem, vienu no četriem tālmetieniem un abus divus soda metienus, izcīnīja vienu atlēkušo bumbu, pieļāva trīs kļūdas, pārtvēra trīs bumbas, trīsreiz pārkāpa noteikumus, izprovocēja piecas piezīmes, tika pie dalīta labākā +/- rādītāja komandā (+14) un 11 efektivitātes koeficienta punktiem. Uzvarētājiem ar 22 punktiem rezultatīvākais bija Naidžels Heiss, bet pretiniekiem 23 punktus guva Veslijs Klārks.

Tikmēr "Anadolu Efes" viesos ar 99:78 (29:8, 29:27, 21:23, 20:20) uzveica "Bursaspor".

Šmits, spēlējot 21 minūti un 20 sekundes, grozā raidīja savu vienīgo divpunktu metienu un trīs no četriem soda metieniem, nerealizēja divus tālmetienus, izcīnīja trīs atlēkušās bumbas, atdeva trīs rezultatīvas piespēles, divreiz pārkāpa noteikumus, izprovocēja trīs piezīmes, tika pie pozitīva +/- rādītāja (+1) un astoņiem efektivitātes koeficienta punktiem. "Anadolu Efes" komandā 21 punktu guva Dogušs Ezdemiroglu, bet pretiniekiem 23 punkti bija Davidam Mutafam.

Svētdien Roberta Blumberga pārstāvētā Stambulas "Galatasaray" mājās uzņems Bursas "Tofas". Šmita un Žagara komandām sezonas sākumā bilance ir 2-0, savukārt Blumbergs piedzīvoja zaudējumu pirmajā mačā.  Pagājušajā sezonā par Turcijas čempioni kļuva "Fenerbahce", kas finālsērijā ar 3-1 pārspēja "Anadolu Efes".

Savukārt Ingus Jakovičs Spānijas augstākās līgas (ACB) mačā atzīmējās ar septiņiem punktiem un četrām pārtvertā bumbām, ACB jaunpienācējai "Coruna" piedzīvojot zaudējumu trešās kārtas spēlē. "Coruna" viesos ar rezultātu 87:112 (15:30, 22:20, 19:32, 31:30) piekāpās Andoras "MoraBanc".

Jakovičs spēlēja 13 minūtes un 30 sekundes, realizēja vienu no četriem tālmetieniem un visus četrus soda metienus, izcīnīja divas atlēkušās bumbas, atdeva četras rezultatīvas piespēles, pieļāva trīs kļūdas, vienreiz pārkāpa noteikumus, izprovocēja divas piezīmes, tika pie negatīva +/- rādītāja (-2) un otras labākās efektivitātes komandā (12). Viesiem ar 16 punktiem un septiņām rezultatīvām piespēlēm atzīmējās Brendons Teilors. Uzvarētājiem 28 punktus guva Džeriks Hārdings, bet 25 punkti un septiņas atlēkušās bumbas bija Nikam Hugkazam.

Citā mačā Rodions Kurucs nerealizēja visus trīs metienus un izcīnīja septiņas atlēkušās bumbas, kamēr Artūrs Kurucs laukumā bija tikai astoņas sekundes, latviešu pārstāvētajai Mursijas UCAM viesos ar 92:95 papildlaikā zaudējot Vitorijas "Baskonia".

Svētdien Mārcis Šteinbergs ar Manrezas "Baxi" mājās uzņems latvieša iepriekš pārstāvēto "Gran Canaria". Visās trīs latviešu pārstāvētās komandas sezonas pirmajos mačos izcīnījušas pa vienai uzvarai, Kuruciem un Jakovičam aizvadot pa trīs spēlēm, bet Šteinbergam - divas. Iepriekšējā sezonā par Spānijas čempioni kļuva Madrides "Real", kas finālsērijā ar 3-0 pārspēja Mursijas UCAM.