Ietekmīgs neiroķirurgs izteicis versiju par Mihaēla Šūmahera ierašanos uz meitas kāzām un veselības stāvokli kopumā
foto: Vida Press
Somu neiroķirurgs nevēlas ticēt, ka Mihaēls Šūmahers varētu būt apmeklējis savas meitas kāzas, jo diez vai ir spējīgs pamest gultu.
Sporta zvaigznes

Ietekmīgs neiroķirurgs izteicis versiju par Mihaēla Šūmahera ierašanos uz meitas kāzām un veselības stāvokli kopumā

Kaspars Apsītis

Jauns.lv

Ietekmīgs neiroķirurgs ir izteicis šaubas par nesen izskanējušo informāciju, ka Pirmās formulas (F-1) leģenda Mihaēls Šūmahers esot piedalījies savas meitas Džīnas kāzās. Džīna Šūmahere nesen apprecējās ar savu draugu Īenu Betki viņu ģimenes greznajā īpašumā Maļorkā, Spānijā.

Ietekmīgs neiroķirurgs izteicis versiju par Mihaēl...

Vācu tabloīds "Bild" pirmais ziņoja, ka ir "ļoti iespējams", ka Mihaēls Šūmahers piedalījies kāzās, neraugoties uz to, ka viņš sabiedrībā nav redzēts kopš 2013. gada slēpošanas negadījuma.

Tomēr viens no vadošajiem neiroķirurgiem apšauba šo apgalvojumu, norādot, ka Šūmahera veselības stāvoklis, visticamāk, nav būtiski mainījies. Viņš uzsver, ka "viss liecina par to, ka viņš joprojām nav vesels."

Mirkļi no Mihaēla Šūmahera sievas Korīnas Šūmaheres dzīves

Kopš negadījuma, kas pilnībā izmainīja septiņkārtējā F-1 pasaules čempiona dzīvi, publiskota ļoti ierobežota informācija par viņa veselības stāvokli. Gandrīz gadu pēc traumas tika atklāts, ka viņš vairs nav komā un iziet "ilgstošu rehabilitācijas posmu". Taču citu būtisku ziņu par viņa veselību nav bijis, tāpēc viņa pašreizējais stāvoklis paliek noslēpums.

Īpašums Šveicē, kur mājās ārstējas Mihaels Šūmahers

Šūmahera sieva Korīna, pārdodot vairākus īpašumus, iegādājusies medicīnas aparatūras 16 miljonu (!) vērtībā, kas nodrošina vīram visu vajadzīgo aprūpi mājās ...

Spānijas plašsaziņas līdzekļi 2020. gadā ziņoja, ka Šūmahers, iespējams, ir pārcelies uz ģimenes villu Maļorkā, padarot to par viņa pastāvīgo dzīvesvietu, nevis Šveices īpašumu, kurā Mihaēls uzturējies iepriekš.

Somijas Turku Universitātes slimnīcas Neiroķirurģijas un smadzeņu traumu nodaļas vadītājs Jusi Posti somu laikrakstam "Iltalehti" izteica šādu viedokli: "Ja viņa mājā ir uzbūvēta slimnīca un viss apkārt ir medicīniski aprīkots, tas liecina, ka viņš lielāko daļu laika pavada slimnīcas apstākļos."

"Balstoties uz pieejamo informāciju, es nedomāju, ka viņš dzīvo ļoti aktīvu dzīvi. Viss norāda uz to, ka viņš ir nopietni slims. Cilvēki, kuri gadiem ilgi atrodas gultas režīmā, kļūst tik vāji un stīvi, ka pēc tik ilga laika viņus ir grūti izcelt no gultas. Tas liek domāt, ka viņš, iespējams, ir bijis līdzīgā stāvoklī pēdējos desmit gadus. Es šaubos, vai šajā posmā kaut kas pēkšņi varētu būt mainījies," pauž speciālists.

Septiņkārtējais Pirmās formulas (F-1) pasaules čempions Mihaēls Šūmahers gadu gaitā.

Autosporta leģenda Mihaēls Šūmahers

Septiņkārtējais Pirmās formulas (F-1) pasaules čempions Mihaēls Šūmahers gadu gaitā.

"Parasti pacienti atveseļojas tik tālu, cik spēj pirmajos divos gados, un tad parasti tiek sasniegts stabils atveseļošanās līmenis. Šāda veida pacienti, labākajā gadījumā, ir ļoti eksperimentāli ārstēšanas modeļi," izteicies Jusi Posti.

Kā zināms, viens no pasaulē izcilākajiem un atpazīstamākajiem autosportistiem Mihaēls Šūmahers 2013. gada 29. decembrī slēpošanas laikā guva smagu galvas traumu un vairākus mēnešus pavadīja komā.