Mihaēls Šūmahers ir piecēlies no gultas, ziņo mediji
foto: ddp images/Sven Simon/ Vida Press
Attiecības

Mihaēls Šūmahers ir piecēlies no gultas, ziņo mediji

Jauns.lv

Gandrīz piecus gadus pēc Mihaēla Šūmahera neveiksmīgā kritiena ar slēpēm mediju rīcībā nonākušas cerīgas ziņas - F-1 leģendas veselība esot būtiski uzlabojusies.

Mihaēls Šūmahers ir piecēlies no gultas, ziņo medi...

"Mihaēls Šūmahers jau vairs nav piesaistīts gultai," priecīgo ziņu sportista faniem pavēstījis portāls Dailymail.co.uk.

foto: CAMERA PRESS/David Long / HARLEQUIN / Vida Press

Tiek ziņots, ka vācietis, kurš 2019. gada 3. janvārī svinēs 50 gadu jubileju, joprojām atrodas intensīvā ārstu aprūpē savās mājās, taču viņa veselības stāvoklis ir būtiski uzlabojusies.

Īpašums Šveicē, kur mājās ārstējas Mihaels Šūmahers

Šūmahera sieva Korīna, pārdodot vairākus īpašumus, iegādājusies medicīnas aparatūras 16 miljonu (!) vērtībā, kas nodrošina vīram visu vajadzīgo aprūpi mājās ...

Tagad Šūmahers jau dzīvo savā greznajā villā Glandā (pilsētiņa starp Lozannu un Ženēvu).   

Pēc mediju ziņotā, par mediķu pakalpojumiem Šūmaheru ģimene maksā apmēram 56 tūkstošus eiro nedēļā, taču ārstu pūles ir vainagojušās panākumiem.

foto: ddp images/Steffens/ Vida Press

Kaut arī oficiālas ziņas par F-1 leģendas veselības stāvokli ģimene nesniedz, mājieni par to, ka sportista veselība uzlabojusies, bijuši jau iepriekš.

Decembra sākumā par autosporta leģendas veselību ieminējās Starptautiskās Automobiļu federācijas (FIA) prezidents Žans Tots. Intervijā Vācijas portālam "Auto Bild Motosport" 72 gadus vecais sporta funkcionārs atklāja, ka nesen viesojies Šūmahera villā un kopā ar viņu televīzijā vērojis F-1 sacensību Brazīlijas "Grand Prix" posmu, kas notika 11. novembrī.  

"Vienmēr esmu bijis ļoti piesardzīgs, kaut ko apgalvojot, taču šoreiz varu publiski pateikt, ka apmeklēju Mihaēlu viņa mājās Šveicē un mēs kopā skatījāmies F-1 sacīkstes," toreiz tika citēts Tots.

Neko vairāk par Šūmahera veselību francūzis toreiz neizteicās, taču atcerējās kādu senu padomu, ko pats savulaik devis leģendārajam autosportistam.

"Skatoties sacensības, es sapratu, cik profesionāli ir reportieri un sacensību komentētāji. Es nevēlos viņus kritižēt, zinu, cik grūts ir viņu darbs. Es nekad neesmu gribējis to darīt, un vienmēr arī Mihaēlam esmu teicis, lai viņš to nedara," sacīja Tots.

Septiņkārtējais Pirmās formulas (F-1) pasaules čempions Mihaēls Šūmahers gadu gaitā.

Autosporta leģenda Mihaēls Šūmahers

Septiņkārtējais Pirmās formulas (F-1) pasaules čempions Mihaēls Šūmahers gadu gaitā.

Vairākkārtējais F-1 čempions Mihaēls Šūmahers piedzīvoja smagu galvas traumu, kad 2013. gada 29. decembrī Francijas Alpos slēpojot ietriecās klintī un nonāca komā. Kaut arī sportista ģimene pēc nelaimes Mihaēla veselības stāvokli nekomentē, pirms dažiem gadiem tika publiskota ziņa, ka sportists bez mediķu palīdzības nespēj ne staigāt, ne arī stāvēt.

Tuvinieki un fani lūdz par Mihaela Šūmahera atmošanos no komas

Tuvinieki un fani lūdz par Mihaela Šūmahera atmošanos no komas