Ilggadējais Latvijas hokeja izlases uzbrucējs Vitālijs Pavlovs karjeru turpinās Latvijas čempionātā
foto: Edijs Pālens/LETA
Pieredzējušais Vitâlijs Pavlovs piedalījās arī Soču olimpiskajās spēlēs, pēc kurām saņēma 18 mēnešu diskvalifikāciju par aizliegtu vielu lietošanu. Hokejists tās visticamāk uzņēmis nejauši ar uztura bagātinātājiem.
Hokejs

Ilggadējais Latvijas hokeja izlases uzbrucējs Vitālijs Pavlovs karjeru turpinās Latvijas čempionātā

Sporta nodaļa

Jauns.lv/LETA

"Optibet" hokeja līgas (OHL) komandai "Prizma" pievienojies bijušais Latvijas izlases uzbrucēju Vitālijs Pavlovs, liecina Latvijas Hokeja federācijas (LHF) publiskotā informācija.

Ilggadējais Latvijas hokeja izlases uzbrucējs Vitā...

Pagājušo sezonu 35 gadus vecais uzbrucējs uzsāka Slovākijas Ekstralīgas vienībā "19 Humenne", tomēr novembrī pēc 14 spēlēm, kurās tika saktrāti trīs (2+1) punkti un negatīvs lietderības koeficients -15, līgums ar viņu tika lauzts. Pieredzējušais uzbrucējs pievienojās Lielbritānijas Elites hokeja līgas (EIHL) klubam Faifas "Flyers", regulārās sezonas 39 spēlēs sakrājot 19 punktus (9+10).

Pirms došanās uz Slovākiju uzbrucējs divas sezonas aizvadīja Polijā, spēlēja Austrijā un Latvijā.

Karjeras laikā Pavlovs spēlējis arī Austrumkrasta Hokeja līgas (ECHL) komandā Kolorādo "Eagles", Kazahstānas vienībā "Beibarys" un somu "Jokipojat", bet dzimtenē pārstāvējis LSPA/"Rīga", "Latgali", "Liepājas metalurgu", "Olimp" un septiņas sezonas Rīgas "Dinamo", kura sastāvā Kontinentālajā hokeja līga (KHL) aizvadīja 281 spēli un sakrāja 41 (19+22) punktu.

Pavlovs Latvijas izlases rindās piedalījies četros pasaules čempionātos (2013., 2016., 2017. un 2018. gadā) un 2014. gada olimpiskajās spēlēs.

Kopumā izlases rindās Pavlovs aizvadījis 89 spēles, kurās atzīmējies ar astoņiem (3+5) punktiem un 28 soda minūtēm.

Iepriekš "Prizmas" rindas papildināja cits bijušais Latvijas izlases uzbrucējs Roberts Jekimovs.

OHL turnīrā līdzās "Prizmai" spēlē arī "Mogo"/RSU, "Rīgas Hokeja skola",  un "Zemgale"/LBTU, Lietuvas komandas Elektrēnu "Energija" un Viļņas "Hockey Punks", kā arī igauņu Tallinas "Panter".

Pagājušajā sezonā "Prizma" regulārajā čempionātā ieņēma piekto vietu, bet izslēgšanas spēlēs pusfināla sērijā ar 0-4 piekāpās "Zemgale"/LBTU hokejistiem.