"Valmiera" pārliecinoši apspēlē "Daugavpili" un turpina sekot grandiem
foto: Jānis Līgats/Tonybet Virsliga
FK "Valmiera" šīs sezonas uzbrukuma līderis Aliuns Ndojs.
Futbols

"Valmiera" pārliecinoši apspēlē "Daugavpili" un turpina sekot grandiem

Sporta nodaļa

Jauns.lv/LETA

"Valmiera" svētdien savā laukumā "Tonybet" Latvijas futbola virslīgas 26. kārtas spēlē pieveica "Daugavpili".

"Valmiera" pārliecinoši apspēlē "Daugavpili" un tu...

"Valmiera" uzvarēja ar 4:1 (2:1). Mājinieki vadībā izvirzījās jau pēc nospēlētas pusotras minūtes, kad precīzu, zemu sitienu no distances izpildīja Gustāvu Silva, bumbai pirms vārtiem atsitoties pret zemi un nonākot tīklā. Cīņas 29. minūtē Aliuns Ndojs ar sitienu no apmēram 13 metriem panāca 2:0 valmieriešu labā, bet 40. minūtē Bartlemijs Diediu vienus vārtus atguva. 47. minūtē Aleksejs Golijanins neizmantoja iespēju izlīdzināt rezultātu un nerealizēja 11 metru soda sitienu, kas tika piešķirts par Mīsas Diopa pārkāpumu, apturot Artūra Zjuzina došanos uz vārtiem soda laukuma kreisajā pusē. Golojanina labajā vārtu stūrī sisto bumbu atvairīja vārtsargs Dāvis Ošs. 86. minūtē 3:1 ātrajā uzbrukumā panāca Ndojs, kurš pēc Baambulā Džeisona piespēles, kreisajā soda laukuma pusē skrējienā apspēlējis Rinaldu Aizupu, pāri vārtsargam Frenkam Orolam raidīja bumbu vārtu labajā stūrī. Mača kompensācijas laika piektajā minūtē 4:1 ātrajā uzbrukumā pēc Diopa piespēles atpakaļ no soda laukuma līnijas guva Jusuke Omori.

Vēl šodien plkst.20 "LNK Sporta parka" laukumā RFS tiksies ar "Grobiņu"/LFS.

Sestdien "Riga" viesos ar 4:2 pārspēja "Metta", bet "Liepāja" savā laukumā ar 3:0 sagrāva "Jelgavu".

Uz vēlāku laiku ir pārcelta "Audas" un "Tukums 2000"/"Telms" spēle.

RFS 24 mačos ir iekrājusi 62 punktus, 26 cīņās "Riga" komandai ir 61, bet "Valmierai" - 51 punkts. 25 mačos 34 punkti ir "Audai" un "Daugavpilij", bet 29 punkti - "Grobiņai"/LFS. 26 punkti 26 cīņās ir "Metta" futbolistiem, 25 spēlēs 23 punktus ir sakrājis "Tukums 2000"/"Telms", bet 26 cīņās 19 punktus ir sakrājusi "Liepāja" un 16 - "Jelgava".

Virslīgas čempionāts ar desmit komandu līdzdalību notiek četros apļos, katrai komandai aizvadot 36 spēles. 180 spēles paredzēts aizvadīt līdz 9. novembrim.

Pagājušajā sezonā otro reizi par čempioni kļuva RFS, kas nodrošināja uzvaru tikai pēdējā kārtā, izcīnot uzvaru pār "Metta" komandu ar 1:0.