"Riga" ne bez pūlēm uzvar "Mettu"; pastarīšu cīņā "Liepāja" neatstāj cerības "Jelgavai"
foto: Riga FC/TonyBet virslīga
Komanas biedri sveic Brianu Penju.
Citi sporta veidi

"Riga" ne bez pūlēm uzvar "Mettu"; pastarīšu cīņā "Liepāja" neatstāj cerības "Jelgavai"

Sporta nodaļa

Jauns.lv/LETA

"Riga" sestdien Daugavas stadionā izcīnīja uzvaru "Tonybet" Latvijas futbola virslīgas 26.kārtas spēlē ar 4:2 (1:1) pret "Metta".

"Riga" ne bez pūlēm uzvar "Mettu"; pastarīšu cīņā ...

Sestajā minūtē Brians Penja izvirzīja viesus vadībā, bet 24. minūtē Kristofers Rēķis rezultātu izlīdzināja - 1:1. 49. minūtē pēc Hrvojes Babeca piespēles savus otro vārtus mačā guva Penja, bet desmit minūtes vēlāk 3:1 panāca Režinaldu Ramirešs. Mača kompensācijas laika ceturtajā minūtē Oskars Vientiess palīdzēja mājiniekiem pietuvoties līdz 2:3, bet jau nākamajā minūtē galarezultātu ar precīzu sitienu fiksēja Antonijs Kontrerass.

Abās savstarpējās šīs sezonas spēlēs pārāka bija bijusi "Riga" - 2:1 un 5:0.

Tikmēr "Liepāja"  savā laukumā turnīra tabulas divu pēdējo vietu īpašnieču cīņā ar 3:0 (1:0) uzvarēja "Jelgavu". Mājinieki 33. minūtē vadībā izvirzījās pēc Jāņa Grīnberga izpildītā brīvsitiena izpildes no labās laukuma puses, vārtus no vārtsarga laukuma līnijas ar galvu gūstot Marko Simičam. 61. minūtē viesu izredzes atspēlēties apgrūtināja Dāvis Mārcis Valmiers, saņemot sarkano kartīti. Jau 62. minūtē 2:0 panāca Simičs, bet 74. minūtē pēc Marina Lausica piespēles 3:0 panāca Kivons Leidsmans.

"Liepāja" pirms sestdienas spēles virslīgā bez uzvarām bija kopš maija beigām, bet "Jelgava" pēdējo reizi laukumu ar uzvaru atstāja jūlija sākumā. Sezonas pirmajā savstarpējā mačā ar 1:0 uzvarēja "Jelgava", bet otrs duelis noslēdzās neizšķirti 1:1. Latvijas kausa astotdaļfinālā ar 4:2 uzvarēja liepājnieki.

Svētdien "Valmiera" mājās cīnīsies ar "Daugavpili" un RFS Rīgā - ar "Grobiņu"/LFS. Uz vēlāku laiku ir pārcelta "Audas" un "Tukums 2000"/"Telms" spēle.

RFS 24 mačos ir iekrājusi 62 punktus, "Riga" komandai ir 61 punkts 26 cīņās, 25 cīņās 48 punkti ir "Valmierai" un 34 punkti - "Audai". "Daugavpils" 34 punktus ir sakrājusi 24 mačos, 29 punktus 25 spēlēs ir guvusi "Grobiņa"/LFS, 26 punkti 26 cīņās ir "Metta" futbolistiem, 25 spēlēs 23 punktus ir sakrājis "Tukums 2000"/"Telms", bet 26 cīņās 19 punktus ir sakrājusi "Liepāja" un 16 - "Jelgava".

Virslīgas čempionāts ar desmit komandu līdzdalību notiek četros apļos, katrai komandai aizvadot 36 spēles. 180 spēles paredzēts aizvadīt līdz 9. novembrim. Pagājušajā sezonā otro reizi par čempioni kļuva RFS, kas nodrošināja uzvaru tikai pēdējā kārtā, izcīnot uzvaru pār "Metta" komandu ar 1:0.