Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
RFS futbolistu incidents ar atbalstu Putinam nonācis policijas redzeslokā
foto: Sanita Ieva Sparāne/RFS
Gļebs Žaleiko.
Futbols

RFS futbolistu incidents ar atbalstu Putinam nonācis policijas redzeslokā

Sporta nodaļa

Jauns.lv

Valsts policija sāks pārbaudi par iespējamiem Krieviju atbalstošiem izteikumiem Latvijas futbola Nākotnes līgas mačā, informēja Valsts policijā.

RFS futbolistu incidents ar atbalstu Putinam nonāc...

Materiāls par šo gadījumu Valsts policijai iepriekš nav bijis, bet policija sāks pārbaudi.

28.jūnijā Latvijas pēc spēka otrās līgas mačā starp RFS otro komandu un "Leevon"/PPK tribīnēs noticis incidents, kurā, iespējams, Žaleiko māte pretinieku komandas līdzjutējiem likusi pamest stadionu, nosaukusi viņus par fašistiem un piesaukusi Krievijas diktatoru Vladimiru Putinu, sakot, ka viņš, atbraucot uz Latviju, pirmos nošaus šos līdzjutējus.

Kā vietnē "X" vēsta liecinieki, pēc tam konfliktā iesaistījies arī Žaleiko un Marhijevs, pievienojoties futbolista mātes paustajam.

LFF pievērsa uzmanību notikušajam tikai nepilnu mēnesi vēlāk pēc notikušā.

"Es atbalstu Ukrainu!"

Žaleiko savos sociālajos tīklos gan fanu pārmetumus noraidījis, norādot, ka "Krieviju neatbalsta un nekad nav atbalstījis". Viņš skaidro, ka "konfliktā iesaistījies tikai tādēļ, lai aizstāvētu savu mammu".

"Vēlējos izteikties pats, neatstājot nekādu vietu interpretācijām. Mana pozīcija ir vairāk kā skaidra. Neatbalstu un nekad neesmu atbalstījis karu vai agresoru. Atbalstu un turpināšu atbalstīt Ukrainu," norādīja futbolists.

"Kā jau jebkurš dēls, kurš mīl savu ģimeni, spēles laikā ieraudzīju konfliktu tribīnēs un, neiedziļinoties detaļās, tajā iesaistījos ar vienīgo mērķi aizstāvēt mammu. Neredzēju un nedzirdēju konflikta iemeslus. Ļāvos emocijām, kas ir cilvēcīgi šādā situācijā. Atvainojos faniem un tiem, ko ar savu rīcību, iespējams, aizvainoju," viņš turpināja.

Situāciju sākusi izmeklēt LFF, savukārt RFS futbola klubs mikroblogošanas vietnē "X" norāda, ka "vienmēr skaidri ir izteicies pret karu un atbalstījis Ukrainu". "Mūsu pozīcija ir stingra un nemainīga. Klubs ir informēts par notikumiem dublieru komandas spēlē un šobrīd turpinās situācijas apstākļu skaidrošana. Mūsu klubā nav vietas cilvēkiem, kuri atbalsta agresoru. Šobrīd klubs ir svarīgā izbraukuma spēlē Norvēģijā un tiklīdz tiks pieņemts lēmums mēs informēsim sabiedrību," teikts RFS paziņojumā.