Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
"Uz Latviju atbrauks Putins un jūs nošaus pirmos!" LFF pārbaudīs iespējamos RFS futbolistu izteikumus Krievijas atbalstam
foto: Sanita Ieva Sparāne/RFS
19 gadus vecais Gļebs Žaleiko pie spēlēšanas virslīgā tiek visai reti.
Futbols

"Uz Latviju atbrauks Putins un jūs nošaus pirmos!" LFF pārbaudīs iespējamos RFS futbolistu izteikumus Krievijas atbalstam

Sporta nodaļa

Jauns.lv/LETA

Latvijas Futbola federācijas (LFF) Ētikas komiteja sākusi noskaidrot apstākļus par iespējamiem RFS futbolistu Gļeba Žaleiko un Adama Marhijeva Krieviju atbalstošiem izteikumiem, otrdien pavēstīja LFF.

"Uz Latviju atbrauks Putins un jūs nošaus pirmos!"...

28. jūnijā Latvijas pēc spēka otrās līgas mačā starp RFS otro komandu un "Leevon"/PPK tribīnēs noticis incidents, kurā Latvijas futbolista Žaleiko māte pretinieku komandas līdzjutējiem likusi pamest stadionu, nosaukusi viņus par fašistiem un piesaukusi Vladimiru Putinu, kurš, atbraucot uz Latviju, pirmos nošaus šos līdzjutējus.

Kā vietnē "X" vēsta liecinieki, pēc tam konfliktā iesaistījies arī Žaleiko un Krievijā dzimušais somu futbolists Marhijevs, pievienojoties futbolista mātes paustajam.

"Ētikas komiteja ir sākusi skaidrot un vērtēt notikušā apstākļus jautājumā par RFS futbolistu Gļeba Žaleiko un Adama Marhijeva iespējamajiem naidu kurinošajiem un uz Krievijas atbalstīšanu vērstajiem izteikumiem, tai skaitā pieprasot iesaistīto pušu paskaidrojumus. Par to, vai tiks ierosināta ētikas pārkāpuma lietvedība, tiks lemts, vadoties no saņemtās informācijas un citiem faktiem," teikts LFF paziņojumā.

foto: Sanita Ieva Sparāne/TonyBet virslīga
22 gadus vecais talantīgais pussargs Adams Markijevs ir RFS komandai būtisks spēlētājs, par kuru interesējas arī dažādi ārzemju klubi.
22 gadus vecais talantīgais pussargs Adams Markijevs ir RFS komandai būtisks spēlētājs, par kuru interesējas arī dažādi ārzemju klubi.

LFF pievērsa uzmanību notikušajam tikai nepilnu mēnesi vēlāk pēc notikušā.

Otrdien vietnē "X" RFS vienība norādīja, ka ir informēta par notikumiem otrās komandas mačā, taču turpinās apstākļu noskaidrošana.

"RFS futbola klubs vienmēr skaidri ir izteicies pret karu un atbalstījis Ukrainu. Mūsu pozīcija ir stingra un nemainīga. Klubs ir informēts par notikumiem dublieru komandas spēlē un šobrīd turpinās situācijas apstākļu skaidrošana. Mūsu klubā nav vietas cilvēkiem, kuri atbalsta agresoru. Šobrīd klubs ir svarīgā izbraukuma spēlē Norvēģijā un tiklīdz tiks pieņemts lēmums mēs informēsim sabiedrību," teikts RFS paziņojumā.

Šobrīd klubs ir Norvēģijā, kur otrdien aizvadīs UEFA Čempionu līgas kvalifikācijas otrās kārtas pirmo spēli pret Norvēģijas čempioni "Bodo"/"Glimt".