Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Kur redzēt Parīzes olimpisko spēļu tiešraides?
foto: ddp/Belga News Agency / Vida Press
Tokijas olimpisko spēļu čempions Nauris Miezis atklāšanas ceremonijā Parīzē nesīs Latvijas karogu.
Citi sporta veidi

Kur redzēt Parīzes olimpisko spēļu tiešraides?

Sporta nodaļa

Jauns.lv

Olimpiskajām spēlēm, kuru atklāšanas ceremonija gaidāma 26. jūlijā, sekot līdzi varēs Latvijas Televīzijā (LTV) un portālā Lsm.lv, informēja LTV pārstāve Ilze Upīte.

Kur redzēt Parīzes olimpisko spēļu tiešraides?...

LTV skatītājiem nodrošinās daudzveidīgu saturu: tiešraides no atklāšanas un noslēguma ceremonijām, sacensībām, kur startē Latvijas sportisti, ieskatu sacensību svarīgākajos brīžos un aizkulisēs, kā arī notikumu analīzi.

Sabiedrisko mediju portālā Lsm.lv būs pieejamas olimpisko spēļu tiešraides, ikdienas svarīgāko sporta notikumu apskati, Latvijas sportistu startu kalendārs, kā arī plašs ziņu klāsts.

Tāpat aktuālā informācija par Latvijas sportistu sekmēm, pasaules sporta zvaigžņu gaitām un visam aktuālajam saistībā ar Parīzē notiekošo sporta forumu būs apkopota portāla Jauns.lv sadaļā - olimpiskās spēles.

Olimpisko spēļu atklāšanas ceremoniju gaidot, 26. jūlijā plkst.19.30 LTV7 varēs vērot Olimpisko spēļu studiju, taču uzreiz pēc tam plkst.20.30 LTV1, LTV7, Lsm.lv - svinīgās atklāšanas ceremonijas tiešraidi. Katru dienu LTV1 par aktuālo vēstīs "Olimpisko spēļu ziņās", savukārt notikumu analīzi varēs dzirdēt "Olimpisko spēļu studijā", ko vadīs žurnālists Reinis Ošenieks. Olimpisko spēļu atklāšanas un noslēguma ceremonijai, kā arī "Olimpiskajai studijai" tiks nodrošināts tulkojums zīmju valodā.

Pēc pusnakts LTV7 ēterā būs redzams raidījums "Olimpisko spēļu apskats", kur parādīs aizvadītās spēļu dienas būtiskākos notikumus. Aktuālākie notikumi un aizkulišu stāsti būs pieejami arī LTV un "Sporta studijas" sociālo mediju kontos.

Izziņoti sportisti, kas pārstāvēs Latviju Olimpiskajās spēlēs Parīzē 08.07.2024.

Latviju Parīzes olimpiskajās spēlēs pārstāvēs 29 sportisti 14 disciplīnās, pirmdien paziņoja Latvijas Olimpiskā komiteja (LOK).

Uz Parīzi dosies arī LTV komanda 16 cilvēku sastāvā: žurnālisti, komentētāji, operatori un tehniskais personāls. Reportāžas no Parīzes gatavos žurnālisti Dāvids Ernštreits, Matīss Timofejevs, Lotārs Zariņš un Gundars Galkins. Sacensības klātienē Parīzē komentēs Māris Rīmenis, Kaspars Timermanis, Anatolijs Kreipāns, Ieva Zunda un Juris Valdovskis.

Latvijas skatītājiem būtiskākās olimpisko spēļu pārraides būs skatāmas gan tiešraidē LTV1, LTV7 un Lsm.lv, gan atkārtojumos, tās skatīties būs iespēja ne tikai TV un datoros, bet arī mobilajās ierīcēs. Olimpisko spēļu programmā no LTV neatkarīgu iemeslu dēļ ir iespējamas pēdējā brīža izmaiņas. Precīza programma iespējami ātri pieejama "REplay.lv" sadaļā "Programma".

Olimpiskās spēles Parīzē norisināsies no 26. jūlija līdz 11. augustam, turklāt ne tikai Francijas galvaspilsētā, bet arī 16 citās vietās, ieskaitot Francijas aizjūras teritoriju Franču Polinēziju, kur Taitī salā sacentīsies sērfotāji. Vairāk nekā 15 700 kilometru no Parīzes esošā Franču Polinēzija kļūs par visu laiku tālāko Olimpiādes norises punktu, pārspējot arī līdzšinējo rekordisti Stokholmu, kur norisinājās 1956. gada Melburnas olimpisko spēļu jāšanas sacensības (dzīvnieku veselības apsvērumu dēļ).

Latvijas delegācijas apģērbu Parīzes olimpiskajās spēlēs dizaineru komanda izstrādājusi divarpus gadus.

Latvijas sportistu tērpi Parīzes olimpiskajās spēlēs

Latvijas delegācijas apģērbu Parīzes olimpiskajās spēlēs dizaineru komanda izstrādājusi divarpus gadus.

Parīze kļūs par otro pilsētu (pirmā 2012. gadā bija Londona, bet 2028. gadā par trešo kļūs Losandželosa), kurā trešo reizi tiek rīkotas olimpiskās spēles (iepriekš 1900. un 1924. gadā). Pēc 100 gadu pauzes olimpiskās spēles atgriežas Parīzē un viss apkārtējais solās būt ļoti atšķirties no visām iepriekšējām. Jaunu sporta celtņu būvniecība sacensību vajadzībām bijusi tiešām niecīga, lielākā būve ir basketbola halle, kurā no nākamās sezonas ULEB Eirolīgas turnīrā aizvadīs sacensību jaunpienācēja "Paris Basketball". Neskaitot to, lielākie būvdarbi noteikti tika atvēlēti olimpiskajam ciematam, kura ēkas vēlāk tiks iekļautas pilsētas īres mājokļu tirgū. Liela daļa sacensību notiks pilsētvidē (piemēram, pludmales volejbolisti spēlēs Eifeļa torņa pakājē vai dažādās vēsturiskās ēkās un to apkārtnē (piemēram, modernās pieccīņas un jāšanas sacensības notiks Versaļas pils dārzā), kas tikušas pielāgotas sporta sacensību un apmeklētāju vajadzībām.

Ieskats tikko pabeigtajā Parīzes olimpiskajā ciematā.

Ieskats tikko pabeigtajā Parīzes olimpiskajā ciematā

Ieskats tikko pabeigtajā Parīzes olimpiskajā ciematā.

Arī olimpiskā atklāšana krietni atšķirsies no visa iepriekš pieredzētā, jo pasaules labākie atlēti ne vien bezmērķīgi soļos pa stadionu, bet dosies gājienā pa Parīzes ielām un laivu braucienā pa Sēnas upi. Joprojām ir mazliet grūti iztēloties, kā tas viss izskatīsies un cik ērti būs pārskatāms pie televīzijas ekrāniem. Tāpat bažas rada, cik sportisti būs ieinteresēti doties sešus kilometrus garā gājienā (kopumā viss pasākums atlētiem varētu prasīt kādas septiņas stundas), brīdī, kad tik ļoti sportā cīnās par katru mazāko niansi, lai gūtu pārsvaru pār savu pretinieku. Tomēr atliek cerēt, ka rīkotāji par visu būs padomājuši un ideja būs baudāma gan skatītājiem pie saviem ekrāniem, klātienē un, protams, pasaules sporta ziedam. Būs interesanti pavērot, cik daudz un kuros brīžos ar Latvijas karogu rokās būs redzami mūsu karognesēji (Tīna Laura Graudiņa un Nauris Miezis).

Strādnieki steidz pabeigt pēdējos darbus Parīzes olimpiskajā ciematā.

Strādnieki steidz pabeigt pēdējos darbus Parīzes olimpiskajā ciematā

Strādnieki steidz pabeigt pēdējos darbus Parīzes olimpiskajā ciematā.

Spēļu programmā iekļauti 32 dažādi sporta veidi un tiks sadalīti 329 medaļu komplekti. Latviju Parīzes olimpiskajās spēlēs pārstāvēs 29 sportisti 14 disciplīnās.

Latvijas delegācija Parīzes olimpiskajās spēlēs:

Zigmārs Raimo, Francis Lācis, Kārlis Lasmanis, Nauris Miezis (visi - 3x3 basketbols), Līna Mūze-Sirmā, Anete Sietiņa, Agate Caune, Gunta Vaičule, Rūta Kate Lasmane, Patriks Gailums, Gatis Čakšs, Valters Kreišs (visi - vieglatlētika), Pāvels Švecovs (modernā pieccīņa), Daniils Bobrovs, Ieva Maļuka (abi - peldēšana), Džeja Patrika (daiļlēkšana), Toms Skujiņš, Anastasija Karbonāri (abi - šosejas riteņbraukšana), Mārtiņš Blūms (kalnu riteņbraukšana), Veronika Monika Stūriška, Kristens Krīgers (abi - BMX superkross), Ernests Zēbolds (BMX frīstails), Tīna Graudiņa, Anastasija Samoilova (abas - pludmales volejbols), Aļona Ostapenko (teniss), Kristaps Neretnieks (jāšanas sports), Agate Rašmane, Lauris Strautmanis (abi - ložu šaušana), Ritvars Suharevs (svarcelšana).