foto: Ruslans Antropovs/TonyBet virslīga
VIDEO: kolorītais treneris Pertija pēc kaunpilnas sagrāves pret “Mettu” preses konferencē sarīko īstu drāmu
FK "Liepāja" galvenais treneris Tamazs Pertija bija gatavs pamest komandu, tomēr pēc sarunas ar kluba prezidentu tas nenotiks.
Futbols
2024. gada 26. jūnijs, 12:07

VIDEO: kolorītais treneris Pertija pēc kaunpilnas sagrāves pret “Mettu” preses konferencē sarīko īstu drāmu

Jauns.lv

Jauns.lv

"Metta" otrdien Liepājā svinēja graujošu uzvaru "Tonybet" Latvijas futbola virslīgas 20. kārtas ievadā, pieveicot mājiniekus ar 5:1 (0:1).

Rezultātu 39. minūtē ar 11 metru soda sitienu atklāja liepājnieku kapteinis Artūrs Karašausks, kurš aizvadīja savu pirmo spēli komandā pēc atgriešanās. Viņš bumbu raidīja vārtu kreisajā augšējā stūrī, vārtsargam Alvim Sorokinam lēcot uz otru vārtu stūri. Soda sitiens tika piešķirts pēc Vinisiusa Alvesa spēles ar roku pēc liepājnieku izpildītā stūra sitiena no kreisās laukuma puses.

Rīdzinieki izvirzījās vadībā triju minūšu laikā. 54. minūtē vārtus guva Bruno Melnis, bet 56. minūtē "Metta" vadībā izvirzīja Moamets Korea - 2:1 "Metta" labā. 66. minūtē 3:1 panāca Alvess, bet sešas minūtes vēlāk 4:1 - Jevhens Stadniks. Mačam punktu ar rezultatīvu sitienu mača kompensācijas laika otrajā minūtē pielika Oleksandrs Kurcevs.

Mājinieki pirms otrdienas mača bija sakrājuši divus punktus trīs spēlēs, bet "Metta" futbolisti nebija uzvarējuši septiņos mačos pēc kārtas. Pirmo divu apļu savstarpējās spēlēs pārāka bija "Metta" - 2:0 un 2:1. 

Abām komandām otrdien uzbrukumu veidošanā nevarēja palīdzēt divi pussargi, kas bija sakrājuši brīdinājumus. Mājiniekiem tas bija Danila Patijčuks, bet viesiem - Daniils Ulimbaševs.

Trešdien notiks trīs spēles - Jelgavas futbolisti mājās tiksies ar tukumniekiem, bet galvaspilsētā būs "Riga" spēkošanās ar "Audu" un RFS duelis ar "Valmieru". Ceturtdien 20. kārta noslēgsies ar vēl vienu spēli Liepājā, "Grobiņai"/LFS uzņemot "Daugavpili".

Līdere ar 47 punktiem 19 spēlēs ir RFS, 42 punkti ir "Riga" komandai, bet 39 punkti - "Valmierai". 31 punkts ir "Daugavpilij", 25 punkti - "Audai" un 21 punkts - "Tukums 2000"/"Telms" komandai. 19 punktus ir sakrājusi "Metta", 16 - "Grobiņa"/LFS, 15 punktus - "Liepāja", bet 12 punkti ir "Jelgavai".

Priekšpēdējā pozīcijā esošie liepājnieki pirms sezonas tika pieskaitīti favorītu kvintetam, bet laukumā to nav izdevies apliecināt. Vēl vairāk – pērn piekto vietu izcīnījusī FK “Liepāja” jau jūlija vidū atgriezīsies Eirokausos, piedaloties UEFA Konferences līgas kvalifikācijas kārtā pret Fēru salu čempionāta šīs sezonas līdervienību “Vikingur Gota”. Pie Eirokausu iespējas kurzemnieki tika pēc FK “Valmiera” lieguma piedalīties sacensībās finansiālu problēmu dēļ. Tas gan nemazina bažas par liepājnieku gatavību sacensties startptautiskā līmenī.

Pēc spēles preses konferencē par pieredzēto mačā pret “Mettu” vīlies bija arī FK “Liepāja” galvenais treneris Tamazs Pertija.

"Briesmīgi nospēlējām otro puslaiku, tam nav nekāda attaisnojuma. Laikam runāšu ar prezidentu – ja komanda zaudē ar tādu rezultātu un spēlē tik slikti, tas laikam liecina, ka netieku galā. Futbolisti laikam ir labi, bet es netieku galā. Runāsim, un, ja viņš pieņems tādu lēmumu, man laikam būs lūgums atbrīvot mani no amata. Pamēģinājām pilnīgi visu un visus, bet tāds otrais puslaiks, ko aizvadījām bez vēlmes, nav piedodams. Pienāk atskārsme, ka viss ir izmēģināts, bet nesanāk. Iemeslu tam nezinu," preses konferencē izteicās FK “Liepāja” galvenais treneris Tamazs Pertija, kurš tuvākajās dienās bija apņēmies ar izunāties komandas prezidentu Oļegu Hramovu pārrunāt gruzīnu speciālista nākotni Vēju pilsētas komandā.

Tomēr tik ilgi nevienam nenācās gaidīt, jo preses konferences laikā Pertija, kurš iepriekš bija paziņojis, ka komandu pamest negrasās, jo vēlas “izlabot situāciju nevis aiziet pusceļā” saņēma zvanu no Hramovu, ko arī mediju klātbūtnē, uzliekot skaļruni, izrādīja. Hramovs pauda uzticību Pertijam un pavēstīja, ka kopīgiem spēkiem problemātisko situāciju atrisinās.