foto: AFP/Scanpix
Par šādu necienīgu rīcību futbolists saņem diskvalifikāciju
Djego Tardelli Brazīlijas izlases kreklā.
Futbols
2018. gada 1. novembris, 13:42

Par šādu necienīgu rīcību futbolists saņem diskvalifikāciju

Jauns.lv

Ķīnas kluba Taišanas „Shandong Luneng” brazīliešu uzbrucējs Djego Tardelli ticis pie diskvalifikācijas, jo nelaikā pakasījies.

Pirms „Shandong Luneng” Ķīnas superlīgas spēles pret līdervienību Šanhajas SIPG brazīlietis Ķīnas Tautas Republikas himnas atskaņošanas laikā ar labo roku pakasījis savu seju, ko līgas vadība uzskatīja par necienīgu izturēšanos un uzbrucējam piesprieda vienas spēles spēles diskvalifikāciju, vēsta Worldsoccertalk.

33 gadus vecais uzbrucējs skandalozajā epizodē stāvēja nolaidis galvu un tajā brīdī ar labo roku pakasīja savu seju, kas tika uzskatīts par necienīgu rīcību.

foto: ekrānuzņēmums no video
Par šādu necienīgu rīcību himnas laikā futbolists saņem diskvalifikāciju.

Tardelli komandai arī mačs nebija diez ko veiksmīgs, jo nācās piekāpties ar 2:4 un trīs kārtas līdz čempionāta beigām n;ac;as zaudēt pat teorētiskas izredzes pakāpties augstāk par trešo vietu Superlīgas turnīra tabulā, kamēr šanhajieši saglabā līderpozīciju par diviem punktiem apsteidzot Guandžou komandu. SIPG komandas līderi ir divi ļoti pazīstami brazīlieši Halks un Oskars.

Tardelli pirms pievienošanās Ķīnas klubam pārstāvēja tādus Brazīlijas grandus kā "Flamengo" un "Sao Paulo", bet Eiropā viņš paguva uzspēlēt gan Einhovenas PSV, gan "Real Betis" rindā, kā arī Krievijas premjerlīgas klubā Mahačkalas "Anži".

„Shandong Luneng” Tardelli 56 spēlēs pamanījies gūt 32 vārtus, bet Brazīlijas izlases kreklā 14 spēlēs trīs precīzi sitieni.