foto: Publicitātes attēls
Sāk reģistrāciju 2025. gada Rīgas skriešanas maratonam; zināmi arī tā norises datumi
Citi sporta veidi
2024. gada 18. jūnijs, 14:34

Sāk reģistrāciju 2025. gada Rīgas skriešanas maratonam; zināmi arī tā norises datumi

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

Otrdien, 18. jūnijā, tieši 11 mēnešus līdz Baltijas nozīmīgākajiem skriešanas svētkiem, ir atklāta reģistrācija nākamā gada "Rimi Rīgas" maratonam, atklāja organizatoru pārstāvji.

Organizatori atklāj, ka ikgadējie skriešanas svētki, kas 2025. gadā norisināsies 17.-18. maijā, šajā sezonā ar īpašu vērienu izskanēs par godu "Rimi Rīgas" maratona 35. jubilejai. 

“Rimi Rīgas maratona apaļo jubileju iecerēts sagaidīt dižpasākuma statusā, izvēršot plašu skriešanas un veselīga dzīvesveida, kā arī maraton-tūrisma popularizēšanas kampaņu, piesaistot Rīgai vēl nebijušu ārvalstu dalībnieku plūsmu. "2024. gads, kurā pieredzējām 40 procentu Latvijas un vairāk nekā 60 procentu ārvalstu dalībnieku izaugsmi, kalpos kā lielisks tramplīns īpašai 35. jubilejas sezonai,” komentē Aigars Nords, Rimi Rīgas maratona organizatoru komandas vadītājs. 

Kopš pirmā starta šāviena pie Brīvības pieminekļa 1991. gada 27. jūlijā, "Rimi Rīgas" maratons 2025. gadā tiks aizvadīts jau 35. reizi. 35. jubilejas maratons pulcēs gan tautas sporta piekritējus, kam skriešana ir dzīvesstils un svētki, gan pasaules klases elites atlētus, kas par augstvērtīgiem rezultātiem cīnīsies veselās piecās "World Athletics" (Pasaules vieglatlētikas savienība) kvalitātes zīmes atzītās distancēs. 

Reģistrējies no 18. jūnija!

No 18. jūnija iespējams reģistrēties maratona, pusmaratona, 10 kilometru, 5 kilometru un "DPD jūdzes" distancēm, bet Olimpiskās bērnu dienas un Skolu kausa reģistrācija tiks atklāta, tuvojoties skriešanas svētkiem, 2025. gada pavasarī.

Visām "Rimi Rīgas" maratona distancēm piešķirtas "World Athletics" kvalitātes zīmes ("World Athletics Road Race Label"), un šis novērtējums "Rimi Rīgas" maratonu izceļ kā pirmo skriešanas notikumu pasaulē, kas vienā nedēļas nogalē apvieno piecas augstākā līmeņa sacensības. Arī 2025. gadā pusmaratons, 5 kilometru un "DPD jūdzes" trases paliks nemainīgas, saglabājot Pasaules čempionāta skriešanā trases, kurās 2023. gadā kronēs pasaules čempionus. 

"Rimi Rīgas" maratonam var reģistrēties šeit.

Organizatori aicina ziedot “Kustībai par kustību”

Lai palīdzētu bērniem, kuriem kustību prieks ir liegts, "Rimi Rīgas" maratons sadarbībā ar Rimi, Bērnu slimnīcas fondu un Latvijas Televīziju aicina ziedot labdarības iniciatīvā “Kustība par kustību”. Ziedot bērniem ar kustību traucējumiem iespējams ziedojumu kastītēs visos Rimi veikalos, Bērnu slimnīcas fonda mājaslapā, bet no 18. jūnija arī savā profilā, reģistrējoties Rimi Rīgas maratonam. Visi saziedotie līdzekļi tiks novirzīti ortožu un ortopēdisko apavu līdzfinansēšanā, kā arī citu bērniem ar kustību traucējumiem vajadzību nodrošināšanā. Iniciatīva “Kustība par kustību” norisināsies līdz 31. jūlijam.

Maratons Rīgā notiek kopš 1991. gada. "Rimi Rīgas" maratons ir Baltijas valstu vērienīgākais tautas sporta notikums, kas ik gadu Latvijas galvaspilsētā pulcē desmitiem tūkstošu skrējēju no visas pasaules.Visām "Rimi Rīgas" maratona distancēm piešķirtas Pasaules vieglatlētikas savienības kvalitātes zīmes ("World Athletics Road Race Label"), bet maratonam un jūdzes distancēm ir arī Latvijas čempionāta statuss. "Rimi Rīgas" maratona organizatoru komandas kontā ir arī pirmais Pasaules čempionāts skriešanā (World Athletics Road Running Championships Riga 23) pusmaratona, 5 kilometru un jūdzes distancēs, kura laikā tika uzstādīti trīs pasaules rekordi. Pasaules čempionāts uzskatāms par nozīmīgāko tautas sporta un vieglatlētikas notikumu Baltijas valstu vēsturē, kas pulcēja pasaules labākos elites skrējējus un amatierskrējējus no 105 pasaules valstīm, kā arī kopā ar "Rimi Rīgas" maratonu nodrošināja 11,8 miljonu pienesumu valsts ekonomikai.

Maratonu kopš 2007. gada sadarbībā ar Rīgas domi rīko aģentūra "NECom" (SIA "Nords Event Communications"). Galvenais partneris - "Rimi", partneri - "Neste", tirdzniecības centrs "Spice", "Elektrum", sponsorii - "DPD Latvija", "INDEXO", "WESS Motors Toyota", "Sportland", "Nike", Latvijas Olimpiskā komiteja. Partneri  - Bērnu slimnīcas fonds, dabīgais minerālūdens "Mangaļi", "Garmin", "Happy", "Mēness aptieka", "Science in Sport", "Vizulo", "Klotiņi & Serģis", LSFP, LVS, "VSK Noskrien", "Rīgas meži" un citi.