foto: Getty Images via AFP
Pēdējās ziņas par Kristapu Porziņģi nav pārāk iepriecinošas; “Celtics” joprojām atstāj vietu cerībām
Kristaps Porziņģis pēdējos "Celtics" treniņos nav pārāk noslogojis savainoto kāju, nedodot pārāk lielas cerības iespējai šosezon vēl atgriezties laukumā.
Basketbols
2024. gada 17. jūnijs, 11:19

Pēdējās ziņas par Kristapu Porziņģi nav pārāk iepriecinošas; “Celtics” joprojām atstāj vietu cerībām

Sporta nodaļa

Jauns.lv

Latvietis Kristaps Porziņģis dienu pirms Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) piektās spēles piedalījies Bostonas “Celtics” treniņā, taču pārsvarā izpildījis tikai metienus. Šobrīd oficiāli noteikts, ka viņa statuss spēlei ir uz jautājuma zīmes.

Kristapa Porziņģa dalība naktī uz otrdienu pēc Latvijas laika gaidāmajā NBA piektajā finālspēlē pret Dalasas “Mavericks” pašlaik ir uz jautājuma zīmes, oficiāli pavēstījusi komanda. Sērijas otrajā spēlē Porziņģis guva retu kājas traumu potītei un tās dēļ viņš nav spēlējis pēdējos divos mačos. Ja uz sērijas trešo spēli latvietis nemaz nesaģērbās, tad uz ceturto iesildījās, bet Džo Mazulla lēma viņu spēlē neiesaistīt. Īpaši ceturtajā spēlē varēja novērot Kristapa trūkumu aizsardzībā, kurā “Celtics” pieļāva daudz kļūdu, ļaujot pretiniekiem dominēt soda laukumā un cīņā par atlēkušajām bumbām. Kristapa prombūtnē “Celtics” daudz spēlēja ar īso sastāvu (arī bez veterāna Ala Horforda), liekot “Mavericks” garos spēlētājus segt Džeisonam Teitumam un Džeilenam Braunam, kas noteikti nepalīdzēja komandas līderu kvalitātei uzbrukumā.

Kristaps Porziņģis debitē NBA finālsērijā

Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis, gūstot 20 punktus, savā debijas spēlē finālos palīdzēja Bostonas "Celtics" sākt Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) finālsēriju ...

gallery icon
34

Kopš sarunas ar žurnālistiem pirms sērijas trešās spēles, kurā latvietis pauda lielu apņēmību spēlēt, viņš vairs nav publiski izteicies par savu statusu. “Neesmu ar viņu vēl runājis,” oficiālajā preses konferencē pirms piektās spēles teica “Celtics” galvenais treneris Džo Mazulla. “Aprunāšos ar viņu pirms treniņa, tāpēc pašlaik nezinu, kādā stāvoklī viņš ir. Zinu to, ka viņš dara visu iespējamo, lai atrastos pozīcijā, kas ļautu viņam doties laukumā.”

Kā vakardienas treniņā novēroja sanākušie Ziemeļamerikas žurnālisti, Porziņģis uz to ieradies smaidīgs un pozitīvs, taču tā laikā neko daudz bez izpildītajiem metieniem no dažādām pozīcijām nav darījis. Novērots, ka viņa potīte ir kārtīgi nostiprināta, lai Porziņģis vispār varētu piedalīties kaut metienu treniņā. Ja Džo Mazulla daudz nekomentēja Kristapa statusu, runīgāks bija Ksavjērs Tilmens (spēlētājs, kurš sērijas ceturtajā mačā ieņēma Kristapa vietu rotācijā), sakot, ka lielu progresu viņa darbībās nav pamanījis. “Ja viņš izjūt lielas sāpes un nevar būt sevis labākā versija, tad varbūt nav vērts mēģināt spēlēt. Kad treniņos ejam cauri plānotajam, viņš kaut ko dara, taču var pamanīt, ka nejūtas komfortabli.” Uz jautājumu, vai kopš otrās  spēles pamanīts progress, Tilmens atbildēja noliedzoši.

<blockquote class="twitter-tweet"><p lang="en" dir="ltr">Your daily glimpse of Kristaps Porzingis. Smiling, waving, saluting like usual. <a href="https://t.co/L7d9exuDyH">pic.twitter.com/L7d9exuDyH</a></p>&mdash; Chris Forsberg (@ChrisForsberg_) <a href="https://twitter.com/ChrisForsberg_/status/1802396489773375626?ref_src=twsrc%5Etfw">June 16, 2024</a></blockquote> <script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

<blockquote class="twitter-tweet"><p lang="en" dir="ltr">Kristaps Porzingis takes the court to shoot around — not doing a lot of moving but is fully dressed <a href="https://t.co/RplKMhCkES">pic.twitter.com/RplKMhCkES</a></p>&mdash; Noa Dalzell 🏀 (@NoaDalzellNBA) <a href="https://twitter.com/NoaDalzellNBA/status/1802399235616493984?ref_src=twsrc%5Etfw">June 16, 2024</a></blockquote> <script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

Bostonas “Celtics” tuvojas savam 18. titulam kluba vēsturē. Iespējams, sliktāko spēli sezonā klubs aizvadīja finālsērijas ceturtajā mačā, kurā piekāpās Dalasai ar 84:122. “Pēc ceturtās spēles treneris atgādināja, ka mums ir jāizbauda spēle. Mēs tik ļoti gribējām viņus nogalināt un uzvarēt četrās spēlēs, ka aizmirsām darīt to, kas padara mūs īpašus. Šodien viens otram atgādinājām, kāpēc katrs no mums ir tik svarīgs šai komandai un kāpēc mums jābūt vienam veselumam laukumā,” teica Džeisons Teitums, kurš pēc 31 punkta sērijas trešajā spēlē, ceturtajā guva vien 15.

“Šī mērķa dēļ esam strādājuši visu sezonu,” grūtību noskaņoties spēlei nebūs Džeilenam Braunam, kurš apzinās, kas ir likts uz spēles. “Tāpēc šobrīd nav ļoti grūti visiem atrasties uz vienas lapas ģērbtuvē. Mums vienam otram jāatgādina, ka svarīgs ir katrs uzbrukums. Ja spēlēsim kā komanda un cīnīsimies uz dzīvību un nāvi, tad visam vajadzētu būt kārtībā.”

Gadījumā, ja Bostonas “Celtics” šonakt uzvarēs un izcīnīs titulu, tad tā kļūs par titulētāko komandu NBA vēsturē, bet Kristaps Porziņģis ierakstīs savu vārdu Latvijas basketbola vēsturē kā pirmais latvietis – NBA čempions. Ja šonakt uzvaru gūs Dalasas “Mavericks”, tad sērijas piektā spēle jau Dalasa gaidāma naktī uz 21. jūniju. Spēles sākums 03:30 pēc Latvijas laika un mačs būs skatāms “Go3 Sport 1” kanālā.