MXGP posmā Ķegumā bez savainotā Jonasa, bet ar Šileiku un Freibergu
foto: Jānis Asaris/LETA
Motokrosists Tomass Šileika jau pērn Ķegumā statēja MXGP klasē.
Citi sporta veidi

MXGP posmā Ķegumā bez savainotā Jonasa, bet ar Šileiku un Freibergu

Sporta nodaļa

Jauns.lv/LETA

Nedēļas nogalē paredzētajā pasaules motokrosa čempionāta sezonas devītajā posmā Latvijas "Grand Prix" no Latvijas motosportistiem prestižākajā MXGP klasē startēs Tomass Šileika un Uldis Freibergs, informē Latvijas Motosporta federācija (LaMSF).

MXGP posmā Ķegumā bez savainotā Jonasa, bet ar Šil...

Šajā nedēļas nogalē 8. un 9. jūnijā Ķegumā mototrasē "Zelta Zirgs" norisināsies devītais pasaules čempionāta un sestais Eiropas čempionāta posms motokrosā.

Arī pērn Jonass savainojuma dēļ nevarēja startēt Latvijas "Grand Prix" posmā, bet Šileika ierindojās 21. pozīcijā.

Sacensību organizators Kristers Serģis pastāstīja, ka šogad mototrasē "Zelta Zirgs" atsevišķos posmos veiktas izmaiņas, lai samazinātu ātrumu un risku sportistiem traumēties.

"Šajā posmā izveidots vēl viens "trijnieka" tramplīns. Līdz šim ir bijuši divi atsevišķi trases posmi, kuros sportisti piedzīvo traumas. Starptautiskie organizatori drošības apsvērumu dēļ pieprasīja samazināt ātrumu, lai būtu pēc iespējas mazāk traumu un kritienu. Pārējais paliek, kā katru gadu. Trase skatītājiem būs lieliski pārredzama," skaidroja Serģis.

Serģis, kurš ir arī Jonasa menedžeris, pagaidām izvairījās no prognozēm, lai Latvijas vadošais motokrosa braucējs šosezon varētu atgriezties trasē.

Eiropas čempionāta posmā 250 kubikcentimetru klasē (EMX250) startēt Kārlis Alberts Reišulis, Māris Pumpurs, Markuss Kokins un Roberts Lūsis. Reišulis pēc pieciem Eiropas čempionāta posmiem kopvērtējumā ieņem astoto vietu.

Savukārt Eiropas čempionāta posmā 125 kubikcentimetru klasē (EMX125) sacentīsies Markuss Ozoliņš), kurš pēc pieciem Eiropas čempionāta posmiem, ieņem devīto vietu, Raivo Laicāns, Alberts Knapšis, Tomass Šaicāns, Jēkabs Kubuliņš un Ralfs Spila.