foto: ZUMAPRESS.com
Motosportists Pauls Jonass krīt Vācijas "Grand Prix" otrajā braucienā; savainojuma dēļ sacensības neturpina
Pauls Jonass
Citi sporta veidi
2024. gada 2. jūnijs, 21:05

Motosportists Pauls Jonass krīt Vācijas "Grand Prix" otrajā braucienā; savainojuma dēļ sacensības neturpina

Sporta nodaļa

Jauns.lv/LETA

Latvijas motosportists Pauls Jonass svētdien pasaules motokrosa čempionāta Vācijas "Grand Prix" posma otrajā braucienā MXGP klases sacensībās piedzīvoja kritienu, gūstot savainojumu, tiek ziņots tīmekļa vietnē "X.com".

"Standing Construct Honda" braucējs Jonass kritienu otrajā braucienā piedzīvoja jau pirmajā aplī, sacensības neturpinot. "X.com" kontā "Gate Drop MX" ziņots, ka Jonasam pēc kritiena pirmajā līkumā ir "pleca vai atslēgas kaula savainojums".

Otrajā braucienā uzvarēja spānis Horhe Prado, kurš par 3,329 sekundēm apsteidza slovēni Timu Gajseru un par 7,378 sekundēm - nīderlandieti Džefriju Herlingsu.

Jau ziņots, ka pirmajā braucienā Jonass ierindojās piektajā vietā.

Vācijas "Grand Prix" vērtējumā uzvaru ar 50 punktiem izcīnīja Prado, otrais ar 42 punktiem bija Gajsers, bet trešais ar 42 punktiem - Herlingss. Jonass ar pirmajā braucienā izcīnītajiem 16 punktiem ieņēma 13.vietu.

Kopvērtējumā 402 punkti ir Prado, 400 punktu - Gajseram, 336 punkti - Herlingsam un 327 punkti - francūzim Romēnam Fevram. Jonass ar 274 punktiem ieņem piekto vietu.

Nākamās nedēļas nogalē motosportisti Ķegumā mototrasē "Zelta Zirgs" sacentīsies pasaules čempionāta devītā posma sacensībās.

Iepriekšējā sezonā kopvērtējumā uzvarēja spānis Horhe Prado, aiz sevis atstājot francūzi Romēnu Fevru un šveicieti Žeremī Sīveru, bet Jonass ar vairākiem savainojumiem ierindojās 19.vietā.