foto: EPA/Scanpix
Rolands Šmits saņēmis piedāvājumu pelnīt vairāk nekā miljonu eiro sezonā
"Valencia" piedāvājums varētu būt aptuveni divas reizes lielāks par Rolanda Šmita pašreizējo atalgojumu.
Basketbols
2024. gada 8. maijs, 11:31

Rolands Šmits saņēmis piedāvājumu pelnīt vairāk nekā miljonu eiro sezonā

Sporta nodaļa

Jauns.lv

ULEB Eirolīgas klubs "Valencia" piedāvājis latviešu basketbolistam Rolandam Šmitam viņa karjerā ienesīgāko līgumu, vēsta portāls Sportacentrs.com.

Balstoties uz portāla rīcībā esošo informāciju, Valensijas klubs izteicis līguma piedāvājumu uz trīs gadiem, katrā no sezonām saņemot vairāk nekā vienu miljonu eiro.

Piedāvājums ir ļoti simpātisks, tiesa, "Valencia" dalība Eirolīgā nākamsezon pagaidām ir neskaidra, jo komanda vienībai nav garantētās dalībnieku licences, tā neiekļuva šī gada sacensību izslēgšanas spēlēs. Situāciju varētu uzlabot sekmīgs sniegums vietējā čempionātā (būtu vēlama iekļūšana finālā vai vismaz pusfinālā un palikšana vienīgi aiz Madrides "Real" un "Barcelona"). Tāpat "Valencia" ļoti izdevīga varētu būt Vitorijas "Baskonia" neiekļūšana izslēgšanas spēlēs, kas divas kārtas līdz regulārās sezonas beigām šķiet gana reāla. Ja basku komanda paliktu 10. pozīcijā Spānijas čempionātā (tas teorētiski ir iespējams), tas viņiem varētu nozīmēt garantētās Eirolīgas licences zaudēšanu.

Šmits šajā sezonā Kauņas "Žalgiris" sastāvā ULEB Eirolīgā 31 mačā vidēji 23 minūtēs guva 10,5 punktus un izcīnīja 4,2 atlēkušās bumbas. Metienus no spēles viņš realizēja ar 51% precizitāti, tajā skaitā tālmetienus ar 37% trāpīgumu.

Pērn "Žalgiris" ar Šmitu pagarināja līgumu līdz 2025./2026. gada sezonas beigām. Valmierietis Kauņas klubā aizvada otro sezonu. Tiesa, pēc treneru maiņas (lietuviešu speciālistu Kazi Maksvīti nomainījis itālis Andrea Trinkjēri) Šmita loma komandā samazinājās un viņš biežāk kļuvis par rezerves variantu spēka uzbrucēja pozīcijā (aiz vēl viena spēlētāja ar līgumu uz nākamo sezonu - Breidija Maneka).

Ja Šmita loma plānota mazāka nekā sezonas sākumā, tad Kauņas klubs varētu būt ieinteresēts lauzt līgumu ar savu dārgāko spēlētāju (šajā sezonā pelna aptuveni 77 000 eiro mēnesī), turklāt, iespējams, iegūstot kompensāciju par viņa pāreju.

Pirms pievienošanās Kauņas komandai Šmits pārstāvēja "Barcelona" kopš 2017. gada, tobrīd noslēdzot vienošanos uz pieciem gadiem.

Pēc pavadīta pirmā gada uz īres tiesībām Fuenlavradas "Montakit" komandā viņš nākamajās četrās sezonās "Barcelona" vienībā aizvadīja 107 ULEB Eirolīgas mačus, kuros vidēji guva 4,6 punktus un izcīnīja 2,8 atlēkušās bumbas.