foto: Zigismunds Zālmanis/TonyBet virslīga
"Riga" futbolistiem blāvā mača galotnē izdodas nosargāt uzvaru pret "Metta"
"Riga" futbolisti spēles pirmās 70 minūtes laukumā dominēja, bet izskaņā spēle pajuka.
Futbols
2024. gada 21. aprīlis, 16:08

"Riga" futbolistiem blāvā mača galotnē izdodas nosargāt uzvaru pret "Metta"

Sporta nodaļa

Jauns.lv/LETA

"Riga" vienība svētdien "Tonybet" Latvijas futbola virslīgas astotās kārtas ievadā viesos ar rezultātu 2:1 (1:0) pārspēja "Metta" komandu.

"Riga" labā vārtus guva Luiss Iberiko un Abdulrahmans Taivo, bet "Metta" vienībā izcēlās Mohameds Korrea.

Jau spēles sestajā minūtē pēc Miloša Jojiča centrējuma bumbu haotiskā cīņā vārtu priekšā mērķī ieraidīja Iberiko. Vadībā "Riga" nostiprinājās 63.minūtē, kad pēc Jojiča piespēles no tuvas distances precīzs bija Taivo.

Astoņas minūtes vēlāk bumba vārtu priekšās nonāca pie Korreas, kurš bija nekļūdīgs un pārtrauca sēriju, kurā "Metta" komanda četrus mačus pēc kārtas nebija guvusi vārtus. Tuvojoties pamatlaika beigām, pēc Bruno Meļņa sitiena viesus no zaudētiem vārtiem glāba Nils Toms Puriņš. "Riga" maču aizvadīja bez šīs sezonas labākā vārtu guvēja Marko Regžas

Tikmēr "Auda" astotās kārtas mačā mājās ar 2:0 (1:0) pārspēja "Tukums 2000"/"Telms" komandu. "Auda" vienības labā vārtus guva Aleksejs Saveļjevs un Režinaldu Ramiriss.

Mājinieki vadībā izvirzījās 16.minūtē, kad pēc komandas biedra neveiksmīga sitiena bumba nonāca pie Saveļjeva, kurš to ar rikošetu palīdzību raidīja vārtos. 2:0 "Auda" panāca 65.minūtē, Ramirisam apspēlējot vairākus pretiniekus, tajā skaitā vārtsargu Sergeju Vilkovu.

Pirmdien "Valmiera" uzņems "Daugavpili" un RFS viesosies pie "Grobiņa"/LFS komandas, bet otrdien astotās kārtas noslēgumā "Liepāja" savā laukumā spēkosies ar "Jelgavu".

"Riga" ar 18 punktiem astoņās spēlēs ir pirmā, 16 punktus septiņos mačos iekrājusi RFS, pa 13 punktiem ir "Valmiera" un "Tukums 2000/Telms" vienībām, bet pa 11 - "Auda" un "Daugavpils" klubiem. "Grobiņa"/LFS tikusi pie astoņiem punktiem, septiņi punkti ir "Metta" vienībai, sešus punktus iekrājusi "Liepāja", bet divi punkti ir "Jelgavai".

Virslīgas čempionāts ar desmit komandu līdzdalību notiek četros apļos, katrai komandai aizvadot 36 spēles. 180 spēles paredzēts aizvadīt līdz 9. novembrim. Pagājušajā sezonā otro reizi par čempioni kļuva RFS, kas nodrošināja uzvaru tikai pēdējā kārtā, izcīnot uzvaru pār "Metta" komandu ar 1:0.