foto: Instagram / bczalgiriskaunas
Andris Biedriņš zaļā kreklā Zaļajā ceturtdienā Kauņā atbalsta “Žalgiris” klubu
Andris Biedriņš bija izvēlējies zaļu apģērbu, ar to iesildot arī katra “Žalgiris” fana sirdi. Zaļā un baltā ir šī kluba krāsas, tāpēc zaļš apģērbs vai aksesuāri spēles laikā nozīmē nepārprotamu atbalstu komandai.
Sporta zvaigznes
2024. gada 29. marts, 12:00

Andris Biedriņš zaļā kreklā Zaļajā ceturtdienā Kauņā atbalsta “Žalgiris” klubu

Asnate Baņģiere

Jauns.lv

ULEB Eirolīgas spēli starp Kauņas "Žalgiris" un Milānas "AX Armani Exchange Olimpia" 28. martā, Zaļajā ceturtdienā, klātienē Kauņā vēroja arī bijušais NBA spēlētājs Andris Biedriņš.

Kauņas vienībai šī spēle bija ļoti svarīga un emocijām pārpilna - izpārdotā “Žalgiris” arēnā 15 000 skatītāju klātbūtnē Lietuvas superklubs ar rezultātu 87:73 (14:17, 21:20, 24:17, 28:19) uzvarēja Milānas komandu un saglabāja cerības iekļūt "play-in" fāzē.

“Žalgiris” basketbolistiem pagaidām nevar palīdzēt viens no komandas svarīgākajiem spēlētājiem - Latvijas izlases basketbolists Rolands Šmits. Viņš joprojām ārstē savainojumu, tāpēc savus komandas biedrus var atbalstīt tikai emocionāli - no rezervistu soliņa. Lietuvas komandā rezultatīvākais ar 20 punktiem bija Kīnens Evanss, 17 punkti un piecas rezultatīvas piespēles bija Edmondam Samneram, bet 13 punktus guva Arns Butkevičs.

Taču par vienu no “Žalgiris” veiksmes talismaniem Zaļajā ceturtdienā kļuva cits latvietis - basketbolists Andris Biedriņš, kurš klātienē bija ieradies Kauņā un VIP viesu rindās kopā ar Lietuvas sporta un mūzikas zvaigznēm vēroja spēli. Biedriņš bija izvēlējies zaļu apģērbu, ar to iesildot arī katra “Žalgiris” fana sirdi. Zaļā un baltā ir šī kluba krāsas, tāpēc zaļš apģērbs vai aksesuāri spēles laikā nozīmē nepārprotamu atbalstu komandai. To, ka Biedriņam “Žalgiris” ir mīļš, apliecina arī fakts, ka pēdējos gados šī ir jau otrā reize, kad latviešu basketbola zvaigzne VIP viesu rindās Kauņā skatās Eirolīgas spēli. Iepriekšējo reizi Biedriņš Kauņā redzēts pagājušās sezonas laikā, vērojot “Žalgiris” maču ar Stambulas “Anadolu Efes”. Toreiz gan Biedriņš bija izvēlējies tumši zilu apģērbu, un “Žalgiris” klubam šī spēle nebija veiksmīga.

Video un foto - Biedriņš un Lietuvas zvaigznes basketbola spēles laikā Kauņā 2024. gada 28. martā

Andris Biedriņš ir pirmais Latvijas basketbolists, kurš izvēlēts NBA draftā - 2004. gadā Goldensteitas "Warriors" komanda izvēlējās viņu ar 11. numuru. NBA Biedriņš aizvadīja kopumā desmit sezonas, tostarp deviņas sezonas viņš spēlēja Goldensteitas "Warriors" komandā, bet karjeru noslēdza Jūtas "Jazz" komandā. Karjeras laikā NBA Biedriņš kopumā aizvadīja 516 regulārā čempionāta spēles.

foto: Contra Costa Times/MCT/Sipa USA/ Vida Press
Andris Biedriņš NBA karjeras laikā 2007. gadā.

Pēc karjeras beigām Biedriņš reti redzams publiskos pasākumos. Viņš dzīvo Latvijā un kopā ar sievu Madaru Biedriņu audzina trīs bērnus.

Andris Biedriņš „Sprite Kings Air” sacensībās

Andris Biedriņš piedalījās žūrijā „Sprite Kings Air” sacensībās Grīziņkalnā 2015. gada 7. jūlijā

gallery icon

Jaunieši drūzmējas, lai nofotografētos ar Andri Biedriņu

gallery icon

Biedriņu ģimene 2018. gada vasarā

gallery icon